reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2016

Julka haha dobry rysunek, co ci faceci biedni mają z nami... :D

Lizzy
dziwne, że ci ludzie za Tobą lecą z tymi psami... Przecież oczywiste, że skoro ktoś "ucieka" ze swoim psem to znaczy, że chce uniknąć kontaktu z tym drugim psem. Mi się raczej nie zdarza takie coś, jak ja "uciekam" (bo moja sunia się boi dużych psów i na nie szczeka) to nikt za mną z tym psem nie leci :p
No musisz uważać, krótkie spacery tylko na siusiu, żeby Cię nie pociągnęła taka większa psina. Moja jest z tych mniejszych (13 kg waży) więc nawet jak mnie pociągnie (np za gołębiem ;) ) to nie da rady mnie przewrócić.

Kamejka mi przez te 3 doby 4 razy robili USG i mały przybierał po 35g średnio, więc chyba te 200g tygodniowo to u malutkich dzidziolków:)

No mi mówiła że właśnie w tym okresie ciąży co teraz jesteśmy to powinno przybierać 200 g tygodniowo. Bo mnie skierowała na USG żeby sprawdzić czy po tyle przybiera. Ale każda dzidzia inaczej rośnie, najwyżej urodzisz 5 kg :p :p :p hihi

reklama
To pewnie dlatego przeoczyłaś moje pytanko z wczoraj ;)))
Pozwolisz, że powtórzę: julita1212, mam pytanie w sprawie tarczycy? Masz w normie poziom wapnia? Bo ja przy poziomie 8,5 od 2 miesięcy mam ok 8,0 i się kurcze stresuję. Calperos brałam przez miesiąc 3000j a teraz mam brać 6000attachFull758069 Nabiał też jem. Moja lekarka jest trochę podłamana tym wapniem.......

Dziewczyny wszystkim życzę dużo sił i wytrwałości, już niedługo.....
Ja już nie wyrabiam, dziś mi mąż zrobił zdjęcie z wózkiem, jak się zobaczyłam to dramat po prostu ech ....

Jeszcze mała dziś jakoś mało ruchliwa, mam suchą skórę bardzo i czasem mnie przedramiona swędzą, muszę chyba dla własnego spokoju zrobić badania na cholestazę.
Kolejny tydzień za nami, jutro zaczynam 34 tc i jeszcze cztery i mogę bez stresu rodzić.
Przepraszam, całkiem możliwe musiałam coś przeoczyć...
Mój ostatni wynik to9,24 i lekarz powiedział że to ok. Biorę Link do: OSTEOVIT 1000 x 100 tabl.

Julka haha dobry rysunek, co ci faceci biedni mają z nami... :D

Lizzy
dziwne, że ci ludzie za Tobą lecą z tymi psami... Przecież oczywiste, że skoro ktoś "ucieka" ze swoim psem to znaczy, że chce uniknąć kontaktu z tym drugim psem. Mi się raczej nie zdarza takie coś, jak ja "uciekam" (bo moja sunia się boi dużych psów i na nie szczeka) to nikt za mną z tym psem nie leci :p
No musisz uważać, krótkie spacery tylko na siusiu, żeby Cię nie pociągnęła taka większa psina. Moja jest z tych mniejszych (13 kg waży) więc nawet jak mnie pociągnie (np za gołębiem ;) ) to nie da rady mnie przewrócić.

No mi mówiła że właśnie w tym okresie ciąży co teraz jesteśmy to powinno przybierać 200 g tygodniowo. Bo mnie skierowała na USG żeby sprawdzić czy po tyle przybiera. Ale każda dzidzia inaczej rośnie, najwyżej urodzisz 5 kg :p :p :p hihi
weż mnei nie strasz:) podobają mi się dzieci takie drobniejsze niż duże chociaż dla mojego męża to jest powód do dumy.. męskie ego ;)

wiecie co ja to nie wyrabiam z tym bólem w pachwinach, no wiem, że ma boleć ale żeby człowiek chodzić nie mógł i czuł się jak po godzinnej zumbie? nie pamiętam czy mnei przy dziewczynakch tak ciągnęło

Lizzy dziwne, że ci ludzie za Tobą lecą z tymi psami... Przecież oczywiste, że skoro ktoś "ucieka" ze swoim psem to znaczy, że chce uniknąć kontaktu z tym drugim psem.
No niestety, taka ludzka mentalność, a niestety często ich psy potem atakują, a moja nie pozostanie wtedy już dłużna. Waży ponad 30kg więc jak się zaprze to koniec... Dlatego już chodzę sama z nią tylko po placu, gdzie jest możliwość ucieczki :p
Albo ludzie cmokają, zaczepiają, to ona podchodzi do głaskania, oni uciekają, bo się boją... heh... było zaczepiać?:p a to goldenek więc krzywdy nie zrobi ;-)

Dziewczyny a co z położną? Macie już wybraną. Jak to jest? Bo jak rodziłam 10 lat temu to z automatu przyjezdzalala potem, chyba? Podobno teraz się wybiera. Ja jeszcze nie mam.

Dziewczyny a co z położną? Macie już wybraną. Jak to jest? Bo jak rodziłam 10 lat temu to z automatu przyjezdzalala potem, chyba? Podobno teraz się wybiera. Ja jeszcze nie mam.
u nas połozna nie przychodzi tylko pielniarka środowiskowa i to przychodzi jak dziecko jest zapisane do przychodni

u nas położną sie w ośrodku wybiera i przychodzi z dwa dni po porodzie zeby obejrzec malucha i cała jej rola

reklama
Witajcie dziewczynki:)
Agula laseczki?:D chyba za dwa miesiące:)
Kamejka mi przez te 3 doby 4 razy robili USG i mały przybierał po 35g średnio, więc chyba te 200g tygodniowo to u malutkich dzidziolków:)
Liza ja z tym bólem w boku zmagam sie kolejny miesiąc i z tego co mnie uprzedzono tak będę miała do rozwiązania. To jakiś nerwoból u mnie i nic nie poradzisz. Nerki posprawdzane, wątroba też wszystko ok, zostało się przemęczyć. Jakby mnei nie bolało przy porodzie to będę myślec "cholerka jeszcze troche i będę mogła spokojnie oddychać bez bóli w boku i kregosłupie dzień i noc" ;)

Ja dzis wizytowałam. Mały 2200, w zeszłą srodę przy przejeciu do szpitala miał 1800 :)
Niestety co bym nie miała za komfortowo AFI, czyli poziom wód urosło mi z 20 do 22. Niezafajnie, ale lekarz mi powiedział,że to ostatni etap przyrostu wód, od 30 tygodnia ma maleć i jakby co to dopiero wtedy będziemy się martwić .. tylko,że wizyta za 3 tyg. będę się więc martwić w pojedynkę ponad 2
A czym grozi za dużo wód?

Do góry