reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2007

Lilka macie super pogode na nauke siusiania do nocniczka.Ja poczekam na slonce do czerwca. Tez musze zaczac uczyc:tak:
Tylko musze jakis glebszy nocnik kupic bo robilam przymiarke do tego co mam i niska ochronka na siusiaka jest :dry: Tak wiec bedzie wszystko ladowalo przed a nie w nocniku :eek:
Moze na dzien dziecka kupie :laugh2:
Mlody szaleje zamiast spac a ja sie wzielam za scieranie kurzy :baffled:
A tak mi sie strasznie chce pic,a mam tylko cole w domku...no nic jedna puszeczke wychyle :-)

reklama
Dzięki za miłe przywitanie

My z Młodym już po spacerze i teraz właśnie położyłam go spać, bo na szczęście jeszcze mi chce spać w dzień - choć trochę...

widzę, że sporo tu mam - po raz drugi z brzuszkami...

co do pasów to też zapinam, jednak to większe bezpieczeństwo i też dolny pas wkładam pod brzuszek

uważajcie z nadmiernym głaskaniem brzuszków, ja tak dopieszczałam Kacpra w pierwszej ciąży i w 34tc wylądowałam z wcześniejszymi skurczami na patologi ciąży gdzie hamowali te skurcze, udało się na tyle że młody wyszedł w 39tygodniu. Ale wtedy właśnie lekarze mnie opieprz.... że gładzę i głaskam brzuch bo to w nadmiarze może wywołać wcześniejsze skurcze... teraz jestem bardziej powściągliwa i mam na to mniej czasu hehe bo KAcper jest bardzo ruchliwym i absorbującym szkrabem

nie mogę się połapać w tym "nowym" bb, przestałam pisać jak się zmienił image i teraz trudno się przyzwyczaić :confused: w ciąży zauważyłam też że jestem mniej kumata

Fuczak co z twoim avatorkiem??
bo u mnie mam monitor podzielony na pol
i polowa to twoj avatorek a drugie pol post :eek::eek:
dziwne....

a co do głaskania to ja wyrodna bo mało glaskam
bywa ze wcale
albo dopiero jak sie poloze
z Milą mialam tak samo
oczywiscie jak brzuszek był duzy to wiecej głaskałam

moja mała spi w dzien z 3 godziny :cool2::cool2: wiec mam luzik
no taki luzik ze sprztam i gotuje w tym czasie a potem sie lenie :cool2: hihiii

Anineczka ja czekałam na te upalne dni by mała tylko w gaciach smyrała
teraz sprzatam jak kiedys po piesku szczeniaczku hahaa :-D:-D

a powiem wam ze jak Mili miala roczek to sobie postanowiłam ze w wakacje jak bedzie miala dwa lata koniec z pielucha

najbardziej przeraza mnie wizja,jak juz bedziemy wychodziły na spacer,a mała ze chce siku
wtedy gdzie popadnie :dry: bedziemy sie załatwiac
troche sie wstydze tego momentu...

Nie wiem o co chodzi w tym bb teraz :baffled: gooopia jestem
muszę też jakieś nowe suwaczki powstawiać

no i czytam o nauce siusiania - ech mnie też to czeka, tyle że chyba poczekam do czerwca - odkąd próbuje, a próbuje jak skończył rok to co nocnik to on wywija się w dugą stronę i dupa, już inny kupiłam i do zabawy oki i do niczego innego, ale zafunduje mu tetrę i zobaczymy czy go zmobilizuje

najbardziej przeraza mnie wizja,jak juz bedziemy wychodziły na spacer,a mała ze chce siku
wtedy gdzie popadnie :dry: bedziemy sie załatwiac
troche sie wstydze tego momentu...

u nas tak wszyscy robią w parku - pod drzwko i już... nie ma się czego wstydzić, każdy kto ma dziecko musi taki etap przejść

uważajcie z nadmiernym głaskaniem brzuszków, ja tak dopieszczałam Kacpra w pierwszej ciąży i w 34tc wylądowałam z wcześniejszymi skurczami na patologi ciąży gdzie hamowali te skurcze, udało się na tyle że młody wyszedł w 39tygodniu. Ale wtedy właśnie lekarze mnie opieprz.... że gładzę i głaskam brzuch bo to w nadmiarze może wywołać wcześniejsze skurcze...

No tego to nie slyszalam nigdy w zyciu :dry::eek::eek:

Kurcze...wszedzie zalecaja kontakt z brzuszkiem a tobie sie zgarnelo za to :dry:
Ja jeszcze nie glaszcze bo jakos malo jeszcze sie zwiazalam z brzuszkiem,pewnie jak bedzie kopac na calego to sie zmieni :tak:

Ja wczoraj mialam problem z avatarem Fuczak,ale dzis okey. Ale wogole go tam nie widze,tak jakby go nie bylo :dry:

Poraz 5 bylam na gorze u mlodego bo zamiast spac to szaleje. Ale dostal doslowny prykaz,smoka w buzie i mam nadzieje,ze usnie :tak:

a ja sobei tu pisze
patrze na kanape a moje dziecie spi :szok:
własnie Mili zaniosłam do lozeczka i sie oddalam bo zupke ogorkowa dzis robie :-)
kwasnice ze hej!!
zapraszam :-)

reklama
Pozmieniałam swój profil, już jest lepiej :-D

Mnie też wtedy zatkało z tym głaskaniem, może w późniejszym okresie nie wolno :baffled: nie wiem na czym to polega ale jak tam leżałam to mnie non stop upominali i jak widzieli rękę na brzuchu to dostawałam reprymendę :confused:

Do góry