reklama
sabina_p
Mamusia Kapiczka i Tymka
Mamcie czy wy kąpiecie maluchy codziennie??????? mi połozna powiedziała że raz w tyg.!!!!!!!!!!! zwariowała kobieta chyba
ja myję małego z żelu do kąpieli:-) nivea baby:-) nie ma uczulenia przynajmniej narazie a dostał żelik wiec nie bede kupowała oilatum:-):-)
ja myję małego z żelu do kąpieli:-) nivea baby:-) nie ma uczulenia przynajmniej narazie a dostał żelik wiec nie bede kupowała oilatum:-):-)
Pati26
Mama Marcela i Samuela
kathe..my też kapiemy Marcelka w Oilatum i myjemy główkę
wszystko jest ok,więc raczej nie ma przeciwwskazań;-)
sabinko..moja położna jak pytałam o kąpiel maluszka...tzn.powiedziałam ze wiele opini i jedni kąpią co dwa dni,inni każą raz w tygodniu to spojrzała na mnie i powiedziała " a pani też się raz w tygodniu myje
'...
tak więc my kąpiemy maluszka codziennie i staramy się o jednej porze- to potrzebne zeby w przyszłosci nauczyło się dziecię że po kąpanku jest karmienie i spanie
wszystko jest ok,więc raczej nie ma przeciwwskazań;-)
sabinko..moja położna jak pytałam o kąpiel maluszka...tzn.powiedziałam ze wiele opini i jedni kąpią co dwa dni,inni każą raz w tygodniu to spojrzała na mnie i powiedziała " a pani też się raz w tygodniu myje

tak więc my kąpiemy maluszka codziennie i staramy się o jednej porze- to potrzebne zeby w przyszłosci nauczyło się dziecię że po kąpanku jest karmienie i spanie

sabina_p
Mamusia Kapiczka i Tymka
Pati ja narazie co 2 dni kąpie ale też przestawie na codzienne kapanie się:-) tzn. narazie to raz kapałam :-) hehe ale dziś jest 2 dzień:-)
tylko jak się troszkę przywyczaiła maluszek czyli pewnie gdzies od połowy nast. tyg:-) będzie codzienna kąpiel:-)
tylko jak się troszkę przywyczaiła maluszek czyli pewnie gdzies od połowy nast. tyg:-) będzie codzienna kąpiel:-)
sugarspunsister
matka polka superstar
ja tak jak pati
maly uwielbia kapiel
i wie ze zawsze po dostaje papu i kimono
poza tym chyba kazdemu z nas przyjemniej usypia sie po kapieli
maly uwielbia kapiel
i wie ze zawsze po dostaje papu i kimono
poza tym chyba kazdemu z nas przyjemniej usypia sie po kapieli
Witam listopadowe mamy:-)
Ja też jestem listopadowa, ale dopiero za ok.2tyg niunia będzie z nami.Jest to pierwsze maleństwo, wiec ilość przemyśleń, pytań itp jest przeogromna.Wiem, że to wątek o pielegnacji, ale w szerokim rozumieniu spacer to tez dbanie o zdrowie i higiene malucha.Jak szybko zdecydowałyście sie na pierwszy spacer, co sądzicie o werandowaniu, boję sie ,że przegrzeje malucha lub nie dobrze ubiorę do pogody.Jakas porada?;-)
Ja też jestem listopadowa, ale dopiero za ok.2tyg niunia będzie z nami.Jest to pierwsze maleństwo, wiec ilość przemyśleń, pytań itp jest przeogromna.Wiem, że to wątek o pielegnacji, ale w szerokim rozumieniu spacer to tez dbanie o zdrowie i higiene malucha.Jak szybko zdecydowałyście sie na pierwszy spacer, co sądzicie o werandowaniu, boję sie ,że przegrzeje malucha lub nie dobrze ubiorę do pogody.Jakas porada?;-)
Pati26
Mama Marcela i Samuela
wielotybku...my byliśmy na pierwszym spacerku w 10 dobie ok 25 minut
Marcelek miał ubrane bodziaki i śpiszki,na to pajacyk welurowy z kapturkiem,welurkowa czapę i kompinezonik.Przykryty był kocykiem.
było mu napewno wystarczająco ciepło;-)Nie ma co przegrzewac dzieciaczków;-)
niech się hartują jak to mój lekarz mówi im szybciej tym lepiej

Marcelek miał ubrane bodziaki i śpiszki,na to pajacyk welurowy z kapturkiem,welurkowa czapę i kompinezonik.Przykryty był kocykiem.
było mu napewno wystarczająco ciepło;-)Nie ma co przegrzewac dzieciaczków;-)

co do kapania to moja polozna tez mowila ze co drugi dzien bo malenstwo jeszcze tak sie nie poci jak dorosly czlowiek. Dzis kapiemy
a raczej maz kapie a ja asystuje , jeszcze sie boje sama
wogule mam dola ze jeszcze sobie nie radze z pielegnacja, nawet zmiana pampersa mi nie do konca wychodzi
tragedia

reklama
bira
Listopadowe mamy'07
My kąpiemy małą codziennie... ta też robili w szpitalu i takie są zaleceni naszej położnej. Myjemy mydełkiem nivea, smarujemy mleczkiem nivea i po takiej imprezie idzemy jeść i spać;-):-)
Kathe nie stresuj się. Do wszystkiego dojdziesz i będziesz się później ze wszystkiego śmiała. Ja na początku jak zawinęłam małą w rożek i zobaczyła to pilęgniarka to prawie zemdlała. Także głowa do góry :-)
Kathe nie stresuj się. Do wszystkiego dojdziesz i będziesz się później ze wszystkiego śmiała. Ja na początku jak zawinęłam małą w rożek i zobaczyła to pilęgniarka to prawie zemdlała. Także głowa do góry :-)