reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Pielęgnacja listopadowych Bobasów***

j położne w szpitalu też mówiły żeby nie kąpać codziennie, najlepiej raz na tydzień:no: zobaczymy jak wyjdzie w praktyce, ale dziś u nas bedzie piewsza kąpiel.
raz na tydzień:szok:
w życiu bym takiej krzywdy dziecku nie zrobiła:-p:-p:-p
ciekawe czy położne też sie raz w tygodniu kąpią:rofl2::ninja2:

reklama
Mnie też przeraża wizja kąpania raz w tygodniu :no: , choć tu w Irlandii to norma. Starsze dzieci kąpałam codziennie i teraz też tak zamierzam. Przecież pomijając higienę kąpiel jest dla dziecka przyjemnością i pomaga przygotować do nocnego snu.
Poza tym, co mnie zdziwiło, tutaj nie dezynfekuje się pępka, tylko czyści samą wodą. Ja się nie odważę na taki eksperyment i spirytus już czeka :tak:, o czym położna nie musi wiedzieć.

Olpa ja nie z irlandi, ale obok i bylam wlasnie ciekawa czym tu sie pielegnuje pepuszek dziecka i pewnie tak jak ty piszesz sama woda :szok: , bo podejzewam ze w calej UK te same standardy. A w polsce w nie jednym magazynie czytalam zeby nie moczyc kikuta woda, wiec juz sama nie rozumiem o co tu chodzi :baffled: ale u mnie tez spirytusik juz czeka :))

inka no widzisz co polozna to inne poglady. Moja mi mowila zeby nie zakladac czapeczki dziecku w domu ani niedrapek- bo w brzuszku nie mialo tego przeciez:baffled:
nie zgodze sie z tym do konca. Tak samo jest z przechowywaniem mleczka sciagnietego- niby 8 godzin w lodowce- tak mowili w szpitalu a moja polozna laktacjna mowi ze do 4dni-najnowsze badania:confused: i badz tu madra kobieto:-p
js bede kapac co 3ci dzien a co drugi myc na "sucho" . Boje sie ze mala sie przeziebi bo zimno w domu jest mimo ogrzewania, ciagle kicha jak zaczynam ja przebierac i ma czkawke:-( karczek ma ciely wiec nie powinno byc jej zimno ale jak mam ciagle takie wrazenie:sorry2:niby 21 stopni i do kapieli robimy jej 24 ale i tak mam wrazenie ze marznie:-(

oooo temat kapieli

ja Milene kapalam codziennie,ale nie raz zamoczyl sie kikut od pepowiny i nam pepowinka odpadala prawie 3 tyg. :zawstydzona/y:

teraz tego sie boje,szczegolnie ze przed chwila na ogolnym pisalam ze tutaj niczym sie kikuta nie smaruje,ma sam wyschnac
a kapalam Hanie i juz mi sie zamoczył bo tak wierzgala

no i zaczęło sie babrac troszke...krewke widzialam i zapach na drugi dzien nei ciekawy...

przez to boje sie kapac :zawstydzona/y:
dzisiaj mija drugi dzien i chyba malej nie wykapie
dopiero jutro....

jakbym chciala by juz odpadł ten kikut i po sprawie :sorry::zawstydzona/y:

Lilka...kup spirytus Kochana i przemywaj patyczkami do uszu wokół pępka
nam nawet jak się kikucik zamoczył w kąpieli to po kąpanku obmyliśmy spirytusem który ładnie wszystko zasuszał :tak::tak::tak:

Lilka...kup spirytus Kochana i przemywaj patyczkami do uszu wokół pępka
nam nawet jak się kikucik zamoczył w kąpieli to po kąpanku obmyliśmy spirytusem który ładnie wszystko zasuszał :tak::tak::tak:

Pati a jakim spyrytusem przemywasz wokół pępuszka?? Bo chyba takiego 70% nie da się kupic? Czy wogóle to ma być 70% czy jak??
Czy gaziki ze spirytusem też są dobre?
Boziu jak mnie przeraża to , że nie będe się umiała zająć własnym dzieckiem :-(
Sory, że ciebie męczę ale ty już doświadczona mamcia jesteś ;-)

reklama
Pati ale to nie chodzi ci o fiolet tylko spirytus tak??
sprytus 70%

Pati a jakim spyrytusem przemywasz wokół pępuszka?? Bo chyba takiego 70% nie da się kupic? Czy wogóle to ma być 70% czy jak??
Czy gaziki ze spirytusem też są dobre?
Boziu jak mnie przeraża to , że nie będe się umiała zająć własnym dzieckiem :-(
Sory, że ciebie męczę ale ty już doświadczona mamcia jesteś ;-)

gaziki były jak dla mniue za sztywne i niewygodne
a patyczkiem od uszu namoczonym spirytem dojdziesz głęboko wokół pępuszka
spirytus kupiłam w monopolowym (100ml) i trzeba go rozrobic
zeby był 70% trza rozrobić w proporcji 2 kieliszki spirytusu-1 kiliszek przegotowanej wody;-)

Do góry