reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2007

Hej,
kajuniu ja codziennie zagladam, ale jakos nie mam weny do pisania:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
tez sie zastanawiam co u Motylinek, bo byla tego samego dnia na usg co ja, ale nic nie napisala do tej pory, mam nadzieje, ze u niej ok.

Ja przed ciaza mialam 49 kg przy wzroscie 164cm, no a dzis juz 60kg:szok:

Women
ale sie musisz cieszyc z tych wiadomosci:-),
kurcze takiego strachu Ci narobili a tu sie okazauje, ze wszystko ok. Naprawde chyba nigdy nie trzeba tracic nadziei...:tak:

reklama
Czołgiem!

Mam na imię Joasia i w listopadzie urodzę swoje pierwsze dziecko! Wciąż nie wiem chlopiec czy dziewczynka, bo bardzo ruchliwe i skutecznie unikało "oka" usg. :rofl2:
pozdrawiam wszystkie listopadowe :happy2:

Tak cieszę sie bardzo,choć czekam ostatecznie na echo serduszka.Jeszcze tylko 6 dni!
Misia sie chyba zasiedziała nad tym morzem?
Pati jak mieszkanko?
Ja czekam na babeczke z sanepidu ,bo przychodzi na kontrole czekawe co powie na temat lokalu który biore?

czesc dziewczyny , jak czesto mialysci robione badanie krwi na obecnosc toxoplazmozy tzn jak pierwszy byl negatywny
tu w austrii robia standardowo 1 w pierwszym trymestrze i 1 w drugim

ja mialam pierwszy test negatywny tzn ze nigdy nie przechodzilam toxoplazmozy to jest i dobrze i zle . mam w domu 2 koty i troche mnie to niepokoi bo w sumie nastepny test moze okazac sie pozytywny a wtedy jest to troche niebespieczne dla dzieck

tak czy inaczej nastepne bedanie krwi ma 20.08 i troche sie martwie o rezultaty

Ja nie miałam ani razu robionego takiego badania albo mi nic na ten temat nie wiadomo.Ale z tego co wiem jesli Twoje koty nie wychodzą z domu to nie ma obaw.Tu głównie chodzi o zwierzeta bezdomne,one sa głównymi nosicielami i przenosza toksoplazmozę.Ale mogłas zapytac swojego lekarza czy widzi przeciwskazania do twoich kotków.

widzisz to nie takie proste toxoplazmoza mozesz sie zarazic nawet jak nie masz kota np jedzac niedogotowane/niedosmazone mieso , surowe ryby , sushi, tatara itp
ten problem nie dotyczy tylko osob z kotami w domu

mirka
mi juz robili trzy razy test na toxoplazmoze, jak powiedziala mi lekarka powinno sie go powtarzac co miesiac:eek:
a co do kotow, to lekarka kazala mi unikac czyszczenia kuwety a jezeli juz to tylko w rekawiczkach! mysle, ze nie masz co sie martwic...
unikac surowego miesa, salami no i dokladnie myc rece po jakis pracach ogrodkowych;-)

ja badania na toxo jeszcze nie miałam :no:
teraz do 28tc muszę zrobić glukozę :-p ojjjj wynik będzie bardzo wysoki :sorry2: pszczółka ze mnie :-D

reklama
To równiez wiem,ale pytalas o koty.A to ze surowego miesa nie wolno jesc w ciazy wie prawie kazda kobieta,wiec jesli nie wolno go jesc nie ma obawy o zarażenie.

Do góry