reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

Kajunia ja bym takiej babie nie darowała...idiotka...!!
a ja też właśnie mam do dupy dzięń ...mam dość...
sprawa wygląda tak że ja jestem zameldowana w innym miejscu niż mieszkam.......no i własnie mi mama zadzwoniła ze przyszedł sobie pan z ZUS-u na kontrolę rozumiecie poporstu masakra!!!!!! jak mogą kobiety w ciąży kontrolować no i siedze i rycze ......i mam dość:-( nie chciał adresu zamieszkania ani telefonu do mnie poprostu kazał mi się z nim skontaktować ale się boję..........ryczę od 20 minut!!!!!!!!
mam powiedziała im prawde że poprostu nie mam siły na zmienianie wszystkich dokumentów teraz i nei bede sie w trakcie ciąży przemeldowywać.......ale i tak nie mogę uwierzyc że kobiety w ciąży narażają na dodatkowy stres...........mam ich dość...........:-( idę od kompa bo nic nie widze co pisze.........;-(

reklama
Kajunia
:szok::szok::szok:
po prostu szczena mi opadla, skad tacy ludzie sie biora? Kretynka normalnie!!!
Wiesz , ja tez sie boje przedwczesnego porodu i tez czekam tego 36 tyg. Mam skurcze i nie moge chodzic, duzo leze teraz, bo naprawde zaczelam sie bac:eek:
Z mala nie mialam zadnych problemow ciazowych a teraz widze duuuza roznice:baffled:
Brzuchal juz w galerii;-)

anineczka
No to faktycznie wyglada na to ze maly ma alergie. Jak bedziesz miala okazje to zrob testy w Polsce. Ja lecze w Polsce zeby, bo tu bym z torbami poszla:szok: Wlasnie mi plomba wypadla:wściekła/y::wściekła/y:, kurwicy juz dostaje na te moje prochniaki!!!

Sabinko
nie stresuj sie!!! Moze wszystko jakos wyjasnisz i nie bedzie zadnych problemow!

czesc
jakos tu dzis nerwowo na forum..... :sorry2:
ehh mamusie zycze udanego popoludnia :tak:
...oby tylko jutrzejszy dzien minol bardzo dobrze... bo mam wizyte u ginekologa ze zlymi wynikami z krzywej :dry:, ostatni dzien w pracy jezdze :sorry2:..... i pol roku nie bede pracowala :cool2: ... juz sie doczekac nie moge, choc ze mnie pracoholiczka i nie wuem czy wytrzymam dlugo :-p ...ale nie powiem jakiegos wolnego tygodnia lub dwa mi sie marzy... no a teraz te L4 mnie cieszy :sorry2:

no dziewczyny taką babę mamy w klatce :zawstydzona/y:

Ladina ja też oszczędzam się ile mogę :eek: moim obowiązkiem w domu jest tylko skromne ścielenie łóżka (chociaż tu szybcikiem zawsze robi moja mama :sorry2:) no i układanie swoich rzeczy i bielizny :sorry2: czasami posprzątam mieszkanko, ale zdarza się to baaardzo rzadko, bo zaraz jest takie coś :angry::angry::angry:
także patrząc optymistycznie to jeszcze te 9 tygodni maluchy mogłyby posiedzieć grzecznie w brzuszku :tak:
no właśnie Ladina powiedz mi jak odczuwasz ruchy dzieci :confused: budzą się razem ... gdzie mniej więcej leżą :confused: moje maluchy czuję praktycznie 24/24h czasami zdarzy im się odpoczynek ... już nie daj Boże jak zjem coś słodkiego to nosi cały brzuch :-D

Kajunia
u mnie roznie z tymi ruchami. Ale jeden lobuziak jest wyrazniej aktywniejszy od drugiego:tak: Wlasnie teraz wierci mi dziure w brzuchu, ciekawe co z niego wyrosnie;-) Musze sprawdzic, czy po narodzinach tez tak bedzie;-) U mnie rzadko oba naraz sa aktywne, najczesciej zdarza sie to jak ide spac:baffled:
Ja troche sprzatam, ale zwolnilam baardzo obroty, juz nie odkurzam codziennie;-) a podloga prosi sie o mopa;-) Ale co tam wazniejsze sa maluchy a nie lsniace mieszkanie;-)

Ladina mi też się wydawało, że maluchy "budzą" się osobno :-p teraz zmieniłam zdanie ... to jest dopiero czadowe uczucie :szok: jak dwa na raz dają w kość :-D myślałam że bardziej aktywniejszy jest maluch po lewej stronie ... leży w sumie poziomo (tak mi się wydaje) bo lewy bok mam zawsze bardziej wysadzony :eek: a maluch po prawej stronie ma chyba cuit więcej miejsca :-)

ciekawi mnie co u Jenny :confused::confused::confused: bardzo długo się nie odzywała :-(

no i właśnie przyjechał kurir z drugim łóżeczkiem :-D:-D:-D ale się cieszę :tak:

Kajunia
u mnie leza obok siebie teraz i ten po prawej jest mega aktywny:szok:
Do tej pory jeden bal glowa w dol a drugi w gore, lekarka sie smiala, ze leza ¨na waleta¨, ale podobno teraz drugi schodzi glowa w dol. Zobaczymy jutro co tam wykombinowaly chlopaki;-)
No wlasnie gdzie reszta blizniaczych mam ??
Motylinek Wo bist Du?;-);-)

Kajunia
u mnie leza obok siebie teraz i ten po prawej jest mega aktywny:szok:
Do tej pory jeden bal glowa w dol a drugi w gore, lekarka sie smiala, ze leza ¨na waleta¨, ale podobno teraz drugi schodzi glowa w dol. Zobaczymy jutro co tam wykombinowaly chlopaki;-)
No wlasnie gdzie reszta blizniaczych mam ??
Motylinek Wo bist Du?;-);-)

Ladina no właśnie ... moje maluchy też są odwrócone do siebie do góry nogami i tak się zastanawiam czy mogą obaj leżeć główką w dół :confused: w 20tc na USg w opisie było napisane, że jeden leży główkowo, a drugi miednicowo :-) mogą się przekręcić jeszcze :confused:

Kajunia
pewnie, ze moga:tak: Chociaz ogolnie blizniaki maja mniejsze pole do popisu z powodu braku miejsca. Moje obecnie w przeciagu tygodnia zmienily pozycje, zobaczymy jutro jak leza teraz:-)
Sa sytuacje, ze dziecko potrafi przekrecic sie juz w trakcie porodu, ale bliznieta napewno maja utrudnione pole manewru;-)

reklama
Kajunia
pewnie, ze moga:tak: Chociaz ogolnie blizniaki maja mniejsze pole do popisu z powodu braku miejsca. Moje obecnie w przeciagu tygodnia zmienily pozycje, zobaczymy jutro jak leza teraz:-)
Sa sytuacje, ze dziecko potrafi przekrecic sie juz w trakcie porodu, ale bliznieta napewno maja utrudnione pole manewru;-)

ufff no to super :tak::tak::tak: ja idę na usg w poniedziałek :-) a już mam stresa :zawstydzona/y:

Do góry