reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

Anulka normalnie jak czytałam tą historie to się wzruszyłam,miło ze pomogliście maluchowi,kurcze naprawde mało jest takich ludzi z dobrym sercem jak WY:happy:
Dziekuje za pocieszenie hihi,nowa jest super lecz ona tylko bedzie dodatkowym pracownikiem a ja potrzebuje takiego na cały etat.

Mirka Gratuluję 100-dniówki :-)

Bira
oszczędzaj sie jak tylko możesz,wiem ze lezenie moze doprowadzić do depresji i tez strasznie tego nie lubie.Pracoholicy tak mają niestety hih ;-)

Sabina p
bozieeeee jaki sliczny ten twój kocur taki wypasiony dostojny nie no rewelacja :-):-):-):-) no to jego ubarwienie super :shocked2:

Zaraz do pracki uciekam,pozniej jade po towar bo mięsko sie kończy ehhe,a na sam koniec jade na zakupy,musze cos na dupcie sobie kupic.
U mnie pogoda od tygodnia bez zmian codziennie upał do 13.00 jest skwar a pozniej juz lepiej. Miłego dnia kochane.

reklama
Sabina
cudny ten kocur!!! My tez mielismy kocura, rudego i tez byl taki wielgachny, mial niesamowity charakter, chodzil ze mna z wozkiem na spacery... Wszyscy sasiedzi go ubostwiali:tak: Niestety zginal bez wiesci w listopadzie:-( Strasznie dlugo nie moglismy sie z tego otrzasnac:-( Teraz nie bedziemy juz wypuszczac naszych kotow na dwor:no: Mam w planie woliere. We wrzesniu przybywa do nas pierwsza koteczka a w styczniu prawdopodobnie druga. Kocura bardzo tez chce miec, ale z tym chyba jeszcze poczekamy.

anineczka
no to jedyne wyjscie w takim wypadku to Sfinks;-) to kot bez siersci;-) Moze nie sa piekne, ale maja swoich milosnikow:tak: Tylko ciekawe czy Twoj maluch ma uczulenie na siersc ?
U nas tez szaro-buro.

Kajunia
czyzby hormonki;-)?

Women
powinnas zmienic nick na Bizneswomen;-);-):-D

Kajunia
czyzby hormonki;-)?

raczej nie :-:)-:)-(

a ja mam dzisiaj zły humor :-( BO ...
po pierwsze: uczulenie nie schodzi :no: BA nawet jest tego więcej :zawstydzona/y: dodatkowo piję wapno :zawstydzona/y: wizyta w poniedziałek :eek:
po drugie: obudziłam się z opuchniętym lewym okiem :eek: tylko, żeby dostać się do nas do okulisty trzeba zarejestrować się mięsiąc w przód :wściekła/y: a to mnie nie urządza :no: jeżeli chcę być przyjęta od ręki muszę iść do państwowej przychodni i zapłacić 70zł za wizytę :wściekła/y:
po trzecie: miałam kiepską noc :-( nie mogłam spać ... no i znowu ten przeraźliwy kurcz łydek :zawstydzona/y:
po czwarte: to już jest optymistyczne :-p dzisiaj przyjeżdża kurir z naszym drugim łóżeczkiem :-) i tylko to mnie dzisiaj cieszy :tak:

no Ladina czekam tyż na twój brzuszek :-p:-p:-p

mirka gratuluję studnióweczki :-)

Kajunia
obawiam sie ze to oko to tez moze byc reakcja uczuleniowa:baffled: mojemu koledze puchnie oko po srodkach przeciwbolowych, bo na ktorys ze skladnikow jest uczulony.
Odnosnie wapna na uczulenie to tutaj nie daja, bo to podobno nie pomaga:no: :baffled:

Mi za to twardnieje caly czas brzuch, wcale juz mi ten magnez nie pomaga:no:
jutro ide na wizyte ciekawe co mi powie:confused:
A brzuchal moze wstawie, jak mi sie uda, bo nigdy jeszcze zdjec na forum wstawialam:zawstydzona/y: Ide gotowac obiadek a pozniej obiecuje, ze pokombinuje ze wstawieniem fotki;)

Powiem Ci, ze ja juz mam dosc tej ciazy i odliczam kazdy dzien:baffled:

Kajunia
obawiam sie ze to oko to tez moze byc reakcja uczuleniowa:baffled: mojemu koledze puchnie oko po srodkach przeciwbolowych, bo na ktorys ze skladnikow jest uczulony.
Odnosnie wapna na uczulenie to tutaj nie daja, bo to podobno nie pomaga:no: :baffled:

Mi za to twardnieje caly czas brzuch, wcale juz mi ten magnez nie pomaga:no:
jutro ide na wizyte ciekawe co mi powie:confused:
A brzuchal moze wstawie, jak mi sie uda, bo nigdy jeszcze zdjec na forum wstawialam:zawstydzona/y: Ide gotowac obiadek a pozniej obiecuje, ze pokombinuje ze wstawieniem fotki;)

Powiem Ci, ze ja juz mam dosc tej ciazy i odliczam kazdy dzien:baffled:

Ladina mi lekarz też mówił, że wapno nie bardzo pomoże na to uczulenie :baffled: moja mama też miała w ciąży uczulenie a wapno dostała dożylnie ... choć i tak nie pomogło :no: uczulenie zeszło zaraz po porodzie :tak: tlko że to co ja mam strasznie swędzi i jest tylko w okolicach lewego podbrzusza :eek: a oko napuchło mi dzisiaj w nocy :wściekła/y:
mi brzuszek czasami tylko twardnieje ... pytałam się gina i zapytał się mniej więcej ile razy na dobę to zauważam :baffled: powiedziałam że tak 4-5 razy ... on powiedział że to normalne :baffled: ale biorę feneterol :eek:
a brzuszek mam duży i np. ciężko mi się chodzi, leży ... ehhhh ale chciałabym wytrzymać chociaż do 36tc :tak: mam nadzieję, że moje modlitwy zostaną wysłuchane :-)
chociaż w poniedziałek moja poj&*%$%*na :wściekła/y: sąsiadka bardzo mnie zdenerwowała i zrobiło mi się bardzo przykro :-( jeżeli chodzi o donoszenie ciąży bliźniaczej :zawstydzona/y:

A co ci nagadala?

Ines przyszła jak co miesiąc (odbieramy jej emeryturę). Z wykształcenia jest mgr farmacji ... i no tak obejrzała mnie z przodu, z tyłu i powiedziała krótko ... kiedy wchodzisz w 9 mc ... ja na to że na początku października ... ona no to normalne że nie donosisz tej ciąży a twoje dzieci mogą być niepełnosprawane i na wózkach :wściekła/y: bo ona zna takie przypadki ... ona sama ma syna niepełnosprawnego ...
no i przeprosiłam ją grzecznie ... powiedziałam, że moja ciąża rozwiaja się pawidłowo, a maluchy szybko rosną pozatym każda ciąża jest inna ... ona na to ty jeszcze nie znasz życia ... ACHA wg niej nie mam rodzić naturalnie, bo przez to maluchy będą miały niedotlenienie mózgowe ... mam krzyczeć o cesarkę a moja mama ma stać z boku i liczyć chusty chirurgiczne żeby przypadkiem i mi nie zaszyli :wściekła/y: powiedziałam, że chodzę do dobrego lekarza i muszę wierzyć, że będzie dobrze ... a siedzenie i dumanie bo coś może być nie tak wcale takich myśli nie dopuszczam do siebie:no: no i że następnym razem nie mam zamiaru takich rzeczy słuchać ... byłam bezczelna i wychodząc z pokoju trzasnęłam drzwiami ... no i podziękowałam jej za podtrzymanie na duchu.
Tearz jak baba będzie do nas przychodzić wcale jej się nie pokażę na oczy :no:
chce sobie coś pooglądać niech se włączy telewizor albo jedzie oglądć swoje koleżanki małpy do ZOO :-p
no i przy wyjściu walnęła tekstem do mojej mamy ... jakbyście coś potrzebowali to służę pomocą ... mama się ironicznie uśmiechnęła i powiedziała, że jestem pod fachową opieką medyczną a za pańską pomoc już dziękujęmy :sorry2:
normalnie poniedziałek miałam do dup.y :zawstydzona/y:
Marcin był tak wkurzony, że gdyby ją spotkał to by se pogadali ;-)

Kajuniu nastepnym razem przepusc jej emeryture w sklepie ;-):wściekła/y::wściekła/y:
Co za babsko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nie denerwuj sie i olej babe.

Ladina wiesz ja niewiem dokladnie czy moje dziecko jest uczulone na siersc bo...tutaj testy alergiczne robi sie dzieciom powyzej 6 roku zycia :eek::eek::eek::wściekła/y:
Prawda jest taka,ze przez prawie rok mielismy psiaka Jack Russell (taka rasa) i przez rok moje dziecko bylo wiecznie chore,katar za katarem.
Od prawie pol roku psa nie mamy a moje dziecko ozdrowialo :szok:
Od prawie pol roku nawet lekkiego katarku nie mial.
Tak wiec mysle,ze to przez psa.
Moja siostra tez jest uczulona na zwierzeta,ale nie na siersc tylko na roztocza,ktore sobie mieszkaja na pieskach,chomikach i innych zwierzatkach.
Jest nawet uczulona na pokarm rybek,tak wiec i rybki u niej odpadaja :shocked2:

A ja...wole nie kusic losu i jak narazie odpuszcze sobie zwierzaka.
Wezme cos do domku jak mnie synek o to poprosi,tak wiec mam jeszcze kilka latek na to.I wtedy zobaczymy jak sie bedzie czul przy zwierzaku ;-)

:wściekła/y:co za babsko
trzeba bylo jej powiedziec ze zle wyglada i znasz przypadki ze w jej wieku to juz tylko sie trzeba na druga strone szykowac :wściekła/y:

nie sluchaj takiego babolca ............ to twoja ciaza i twoja sprawa
mnie tez wkurzaj rozne komentarze ludzi ktorych nawet nie zanam
wiec zawsze im kaze isc do diabla i zeby zajeli sie lepiej swoim zyciem

ciesz sie maluchami , na pewno bedzie dobrze
nie jestes pierwsza i nie ostatnia z blizniakami i w tak wielu przypadkach
wszystko jest w 100% normalnie i zdrowo :-)
i dlaczego niby u ciebie mialo by bac inaczej :-D

reklama
Kajuniu nastepnym razem przepusc jej emeryture w sklepie ;-):wściekła/y::wściekła/y:
:-) kup cos ładnego dzieciaczkom :-) ;-)
:wściekła/y:co za babsko
trzeba bylo jej powiedziec ze zle wyglada i znasz przypadki ze w jej wieku to juz tylko sie trzeba na druga strone szykowac :wściekła/y:
DOKLADNIE!!! :-D:-D:-D:-D:-D

A ja Ci opowiem Kajuniu na pocieszenie zupelnie inna historie... :-) Jak lezalam w szpitalu na podtrzymaniu z Mariczka to była dziewczyna z blizniakami. Lezala od 30 tc tez na podtrzymaniu bo nie miala wcale szyjki. W 36 tc tak jak wszystkim odstawili jej wszystkie leki podtrzymujace zeby juz sobie rodzila bo dzieci po 36 tc sa juz donoszone. Do 40 tc trzymali ja w szpitalu bo juz nie widzieli sensu zeby ja puszczac do domu bo w kazdej chwili miala urodzic. W 40 tc wykonczona szpitalem wyszla na zadanie wlasne a wróciła pod koniec 42 tc na wywolanie porodu bo NIC sie nie dzialo. wywolali, naturalnie urodziła 2 zdrowych, slicznych duuuzych dzieci :-)
Oczywiscie nie zycze Ci przenoszenia ale tak donoszenia do 37-38 tc i naturalnego lekkiego porodu :-) A dzieci beda sliczne i zdrowiutkie!!! :-)

Co do tej baby i jej rad dot. liczenia chust to trzeba sie było jej spytac czy aby operacji głowy nie miala i jej czego szkodliwego w mózgu nie zaszyli :angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry:

Do góry