reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

Witam Kochane:-D:-D

Lilka bardzo fajnie, ze juz jestes:-D:-D:-D

Kajuniu, wspolczuje z tym uczuleniem... hmmm, mi na swiad skory - ale jak mialam atopowe zapalenie skory, kilka lat temu - pomagala woda termalna w sprayu no i najwazniejsze - jak najmniej drapac... choc wiem, ze to nie takie latwe:-):-)

U mnie juz po remoncie:-):-):-) ...jestem happy:-):-):-):-) wreszcie w domku wszystko na miejscu... i posprzatane... :-D:-D:-D

reklama
Anineczko, czemu pisalas ze szwankuje mi suwaczek? ...hmmm, tak naprawde to dzis jest 27 t i 2 dzien... ale nie wiem jak on sie przestawia... chyba wieczorkiem przeskakuje o dzionek w przod:-D

Larvunia cukrzyca ciezarnych nie jest wcale wyznacznikiem cesarskiego ciecia, wszystko zalezy od tego jak przebiega, czy sa komplikacje itd. Trzeba byc pod scisla kontrola.
Women23 tez miewam takie skurcze lydek-zwlaszcza w nocy:wściekła/y: mi pomaga podczas skurczu skierowanie palcow stopy do gory tzn do lydki i jej rozmasowanie,
Kajunia na twoim miejscu jechalabym po prostu na pogotowie, z takimi rzeczami nie ma zartow:-(w naglym wypadku ciezarna musza przyjac!

czesc babeczki :-)

witam w ten pochmurno-deszczowy dzionek :confused2:
w takie dni jestem na maxa przymulona:sorry2:

zalozylam nowy nr gg bo moj ....nie chce odpalic :eek::eek::eek: cos mu sie pokiciało hehehee
potem w kontaktach zmienie

siedzimy sobie tu z Mili,mala slucha muzyki i sie bawi a ja klikam :-p
zaraz wstaje i robie sniadanie
na dodatek same jestesmy bo Karol fuszke sobie znalazl
a potem...idziemy na urodzinki do rowiesniczki Milenki wiec mam nadzieje ze fajnie skonczy sie ten deszczowy dzien :happy:

Anineczko, czemu pisalas ze szwankuje mi suwaczek? ...hmmm, tak naprawde to dzis jest 27 t i 2 dzien... ale nie wiem jak on sie przestawia... chyba wieczorkiem przeskakuje o dzionek w przod:-D
No ale termin masz na 5 listopada?
Jezeli tak to masz 27 tydzien i 6 dzien.
Ja mam termin na 9 listopada i to ja mam 27t2d .

Kajuniu to co piszesz mnie martwi
miej gdzies tych lekarzy i jedz na izbe przyjec bo jestes w ciazy ktora jest jeszcze bardziej pod kontrola

mam nadzieje ze poczujesz sie lepiej...

ja tez mam schizy
bo jakby nie patrzec to we wtorek minie mi 10 tygodni odkad nie bylam u lekarza....masakra jakie mam problemy sie tu dostac....a tutaj kobiety w ciazy za darmo maja wizyty....a ja nawet za kase mam trudnosci....jestem tak wsciekla ze mam ochote wskoczyc do samolotu i poleciec do PL na badanko ....co za system!!! :wściekła/y:

ciesze sie ze bezpiecznie dobilismy do tego 28tc.

aaa nogi mi puchna od wczoraj :wściekła/y:
jak tego nie lubie
z Mili mialam takie klocki ze tylko w japonki wchodzilam
ale to pikus bo bylo lato a teraz mam rodzic na zime to w czym ja bede chodzic???:szok:

Kajuniu strasznie Ci współczuje... No i mam watpliwosci czy to aby na 100% uczulenie?:dry:Moze to cholestaza ciezarnych??? Jakos delikatnie zasugeruj to lekarzowi, moze podpytaj...
Tu króciutki opis objawów:
"Podstawowym objawem cholestazy ciężarnych jest uogólniony świąd skóry, który zaczyna się od dłoni i stóp, rozszerza się na kończyny i tułów a w bardziej zaawansowanych przypadkach obejmuje szyję, twarz, uszy. Większość ciężarnych zgłasza zaostrzenie objawów w godzinach wieczornych i nocnych, co prowadzi do bezsenności. U około 20 % chorych występuje żółtaczka o nieznacznym nasileniu, a czasami mdłości, wymioty i utrata łaknienia"

Zrób wszystko zeby dostac sie do lekarza jak najszybciej, przeciez musisz okropnie cierpiec :-( :-( :-(

Ines apetyt mam cały czs taki sam ... czyli wilczy apetyt :-p bardzo dużo piję (jest ciepło) nie mam ani mdłości ani wymiotów :no: a wystypka ta zaczęła się od lewego podbrzusza i jeste teraz na nogach też, piersi i dupcia ... ręce, twarz i szyja jest jak najbardziej OK

Kajunia
Biedna jestes:-( A dlaczego inny lekarz nie moze Cie przyjac? Kurcze moze jedz jednak na pogotowie...Nie mecz sie sama, moze Ci pomoga w szpitalu?

No wlasnie tez mi to wyglada na cukrzyce Kajuniu.
Koniecznie jedz do szpitala na izbe przyjec.Tam MUSZA sie Toba zajac :tak:
Przeciez na pogotowiu nie jest potrzebne skierowanie.
Jedz i nie mecz sie.
Albo chociaz zadzwon do lekarza swojego.Moze on zadzwoni do szpitala,ze maja Cie przyjac.W koncu jest tam ordynatorem i jakas wladze ma :tak::tak:

anineczko ale miałam robioną krzywą cukrową i nie mam cukrzycy :no: badania są jak najbardziej OK
Kajuniu, wspolczuje z tym uczuleniem... hmmm, mi na swiad skory - ale jak mialam atopowe zapalenie skory, kilka lat temu - pomagala woda termalna w sprayu no i najwazniejsze - jak najmniej drapac... choc wiem, ze to nie takie latwe:-):-)

anulka tylko jak się tu nie drapać :sorry::sorry::sorry:

dobra dziewczyny, poczekam na obiadek (bo tego odmówić sobie nie mogę:-p) wykąpię się i wyszykuję :nerd: spróbuję podjechać na pogotowie, chciaż wiem że odprwaią mnie z kwitem do domu BEZ RECEPTY :zawstydzona/y: ale spróbuję

Women
:szok::szok::szok:
Wyobrazam sobie jak sie musisz czuc:-( Szkoda lez na taka gnide:-(
Takich ku... to sie powinno kastrowac...:wściekła/y:
Przytulam mocno
Na skurcz lydek-magnez;-)

Anulka
powiedz mi jak u Ciebie wyglada to atopowe zapalenie skory?
Moja mala tez niestety to ma, mowia mi , ze u niej nie jest to o podlozu alergicznym ( a u Ciebie?). Czy masz caly czas czy nawroty? Bo moja mala nie miala prawie rok tego swinstwa i teraz jej wyskoczylo znowu w paru miejscach. My kapiemy ja w olejku, smarujemy balsamem z migdalow i miejscowo masc Elidel- na jakis czas pomaga.

Lilka
to faktycznie dlugo juz nie baylas u lekarza. A czemu nie chca Cie przyjac??

Kajuniu
Sproboj, sproboj:tak: Moze milo sie rozczarujesz;-) Zawsze lepiej dmuchac na zimne niz zalowac, ze czegos sie nie dopilnowalo. Czekamy na dobre wiadomosci.

reklama
Ladina bo dostalismy spis lekarzy i mielismy sie do ktoregos zapisac ale...zaden nie odbiera tel :wściekła/y:
jak juz dodzwonilam sie do ginki polki-to uslyszalam ze cos tam cos tam ze musze sie najpierw do kogos zapisac a to nie musi byc koniecznie ona :szok::szok::szok:
no i ostatnio bylismy w jej gabinecie co by ja przydusic i...pocalowalismy klamke
takze cisnienie mi skacze jak sobie o tym mysle :wściekła/y::wściekła/y:
teraz osobiscie bede ja bombardowac
i przysiegam ze jak jeszcze cos glupiego uslysze to ja zjebie:wściekła/y:

Do góry