reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2007

witam w niedzielny poranek :-)

wpadłam się pochwalić, że uczulenie powoli zanika :tak: już się nie drapię, i przede wszystkim nie swędzi :-) dzisiaj pierwszy raz od 2 tygodni przespałam całą noc :rofl2: jestem bardzo zadowolona i wyspana :-D
jutro wizyta u gina :tak: zobaczymy co mi powie :sorry2:
a mężuś leciał do apteki po zasypkę dla mnie i po śpioszki dla maluchów (zapomniałam o śpioszkach do wyprawki ze szpitala :zawstydzona/y:)
a tak pozatym łóżeczka już są rozstawione (wietrzą się:-p), ciuszki wyprane, poprasowane i na kant ułożone :tak: no i powoli pakuję ciuszki dla maluchów po wyjściu ze szpitala :-) jaką mi to radochę sprawiło :-D
no i mężuś cały czas mnie podziwia jak bardzo tyję :crazy: no i cały czas głaszcze brzuszek i rozmawia z dziećmi :rofl2: ehhhh a jutro już znowu wyjeżdża :-( no i wraca za 2 tygodnie :-(

dziewczyny a co Wy jeszcze śpicie :confused::angry::confused::angry:

reklama
Larvunia Ty z Twoim cukrem powinnaś bardziej niż inne mamy dbać o dietę, a to znaczy, że masz jeść regularnie

larvunia jolie ma racje, zapomnialam ze ty masz te roblemu z cukrem, po prostu musisz jesc regularnie bo bedzie ci slabo. N a pewno dostaniesz diete taka jak ja-6-7 posilkow dziennie-mniej wiecej co 1,5-2,5 godziny.pierwszy nie pozniej niz o 8.30 a ostatni- jedna kanapka - o 22. idzie sie przyzwyczaic;-) a niestety jesli okaze sie ze masz ta cukrzyce albo nietolerancje glukozy to nie ma bata musisz zadbac o siebie i dziecko bo to jest bardzo bardzo niebezpieczne w skutkach dla dzidziusia:-(
kajunia super ze juz czujesz sie lepiej, hehe i masz juz wyszykowana wyprawke:-Dale fajnie,no ale ty w sumie nie masz wyjscia musisz byc przygotowana na wszystko bo to beda dwa cudne skarby:rofl2: ja wezme sie za to pewnie dopiero pod koniec wrzesnia. Tez sie dzisiaj wyspalam, ale rano jak przekrecilam sie na plecy zobaczylam wybrzuszenie z lewej strony brzuszka:-D, zgadywalismy z mezem co nam corcia wystawila ale ciezko zgadnac;-) upodobala sobie to miejsce i nawet jak ja laskotalam to nie chciala sie przekrecic, ruszala sie i spowrotem chyc wystawila cos mamusi:-p

Witam o poranku!
Przyznaje sie , ze po lebkach poczytalam:zawstydzona/y:
Wczoraj mielismy wolne, bo mala u siostry, maly romantyczny wieczor sobie zrobilismy;-)
Dalej walcze z tym cholerstwem w kuchni, tak jak dziewczyny pisza, wszystko wywalilam i narazie nie klade nic do szafek i szuflad, bo wciaz wylaza jakies pojedyncze egzemplarze:wściekła/y:

Kajunia
a Ty sie jeszcze nigdzie nie wybieraj, daj dzieciom do 36 tyg,. posiedziec w brzuchu;-) Wspolczuje rozlaki z mezusiem:-(

Spadam, bo dzisiaj tez aktywny dzien;-)
Trzymajcie kciuki za walke z tymi robalami;-):-D:-D
Milej niedzieli!!!
Zajrze wieczorem. Buziaki

czesc
przyszlam sie tylko przywitac. Dzis czeka mnie dzionek spacerowy. Mezus ma wolne, wiec pojdziemy sobie do centrum, albo do lasku.... nie bedziemy siedziec w domu. :happy2:
kathhe, jolie dzieki kochane za wskazowki. Ja nigdy nie bylam na zadnej diecie (nawet w liceum sie nie odchudzalam), wiec nie wiedzialam ze trzeba przy cukrzycy jesc czesciej. Jutro pewnie sie wszystkiego dowiem od diebetyka. Dzieki za redy, kochane jestescie!! :****
kajunia ciesze sie ze uczulenie znika.

Kurde a ciaza to mialo byc cos wspanialego a nie jakies skutki uboczne typu uczulenie czy cukrzyca....ehhh....

women mi sie srednio podoba wozek ale tylko dlatego ze przednie kolka sa jakies male. Ja na gorzowskie drogi musze miec wszystkie kola duuuuze :happy2: Cena fajna wozka. Ja nie bede wydawac 2000tys na wozek jak niektore z Was, poprostu mnie nie stac (mieszkanko kupuje) ale firma TAKO za 600- 650zl sie znajdzie jakis fajny. Zastanawiam sie wlasnie nad ta firma.

milego dnia kochane :cool2::cool2::cool2:

czesc

women mi sie srednio podoba wozek ale tylko dlatego ze przednie kolka sa jakies male. Ja na gorzowskie drogi musze miec wszystkie kola duuuuze :happy2: Cena fajna wozka. Ja nie bede wydawac 2000tys na wozek jak niektore z Was, poprostu mnie nie stac (mieszkanko kupuje) ale firma TAKO za 600- 650zl sie znajdzie jakis fajny. Zastanawiam sie wlasnie nad ta firma.

No własnie ja szukam ładnego i funkcjonalnego ale przede wszystkim nie drogiego a takiej sytuacji jakiej jestem równiez mnie nie stać na wózek za 2000-3000tys niestety.A TAKO jest bardzo fajne tyle ze bardzo ciezkie i bardzo trudno go sie chowa do bagażnika i to mnie zniechęca,kumpela ma tako i mówi ze 2 raz by nie kupiła.Kurcze to jaki wózek kupic.:confused::confused:Czasu nie wiele zostało.

Kajunia
a Ty sie jeszcze nigdzie nie wybieraj, daj dzieciom do 36 tyg,. posiedziec w brzuchu;-) Wspolczuje rozlaki z mezusiem:-(

Ladina cały czas rozmawiam z maluchami i tłumaczę, że mogą wyjść dopiero 7 pażdziernika :-D bo wtedy zaczynam 36tc :-) no i pewnie gin szybciej weźmie mnie pod kroplówkę do szpitala na podtrzymanie :zawstydzona/y: jak rozmawiałam z dziewczynami w szpitalu (ciąże bliźniacze) to mówiły, że średnio leżały już od 31/33 tc już na podtrzymaniu :zawstydzona/y: lekarze odłączali kroplówki 36/37tc :-) więc myślę, że mnie tyż to spotka :happy2: ale jestem dobrej myśli :tak:

no i co to za cholerstwo przyplątało się do Twojej kuchni :szok:
chociaż i tak cosik przeczuwam, że będę pierwszą rozdwojoną (w moich przypadku - roztrojoną) mamcią listopadową :sorry2:

Witajcie Kochane w niedzielny poranek!

Mi się dzisiaj nic nie chce, nawet z obiadkiem się zbuntuje:-D Raz za czas może go zrobić mężulek:happy2:

Kathe baw sie dobrze, masz rację nasze samopoczucie teraz jest bardzo ważne:tak:

Women ja właśnie kupiłam sobie wózeczek tej firmy, jestem zadowolona jak na razie. Zastanów sie nad tymi kółkami bo te małe są niepraktyczne. Ja mam model atlantic, on ma większe przednie koła. Zdjecie zresztą wkleiłam w watku o wózeczkach.

Miłej niedzieli!!!:-)

Kurde a ciaza to mialo byc cos wspanialego a nie jakies skutki uboczne typu uczulenie czy cukrzyca....ehhh....

no niestety musimy czasem sie nacierpiec ale mysle ze w momencie kiedy zobaczymy nasze maluszki wszystko przejdzie:tak: wiec w takich chwilach warto myslec o tym cudownym momencie-kiedy poloza nam na piers po raz pierwszy nasze dzieci:-D mysle ze dla tego momentu i wielu innych jestesmy w stanie zniesc wszystko;-)

ladina wspolczuje tych robali w domu:sorry2: jak usunelas juz wszystko z szafek to mysle ze sobie pojda- bez jedzenia nie beda mialy po co tam siedziec;-)
Jagoda_JJ tez mi sie dzis nic nie chce i mezus robi obiadek:happy2:jakos nie mam wyrzutow sumienia;-) czasem niech tez cos porobia ci nasi faceci

co do wozkow to mnie tez nie stac na taki za 2000 dlatego dziewczyny kazda wasza rada i opinia sie przyda!:tak:narazie sie rozgladam i patrze na wasze opinie

Witam wszystkie mamy:-)!
Wlasnie czekam na meza bo pojechal po szafke na ciuszki dla dzidzi i tez zaczne male przygotowania na listopad:-),moze nie tak intensywne jak Kajunia,ale zawsze to juz cos.
O wlasnie przyjechal ide skrecac moja szafke:-):-D.
Kajunia i Larvunia dbajcie o siebie kochane,nie zazdroszcze wam tych niedogodnosci,ale mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze trzymam kciuki.

reklama
witajcie Kochane:-)
kathe..
next był zaje...
jak zwykle Nicolas Cage nie zawiódł:-p
wybierzcie się do kina koniecznie:tak:

kajuniu...miło Cię "czytać"
chłopaki napewno poczekają z wyjściem z brzuszka
bo to mądre chłopaki i wiedzą kiedy się tu pchać:-D;-):tak:

larvunia...
miłego spacerowania :-)
jeśli chodzi o wózek to dla nas 2-3 tyś to też przesada,