reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2008

Ojej SASETKO - wchodze a tu takie wiesci....Przykro mi....wiem co czujesz, tez mam za soba takie przezycia.....trzymaj sie sloneczko, wiem ze Ci ciezko :-:)-:)-(

A u mnie pod gorke........maly sie rozchorowal....ma ionfekcje gardla, goraczkuje.....
Ja plamilam juz 3 razy - teraz na szczescie spokoj.......
M wspiera mnie jak moze.....karmi w nocy, nie pozwala sprzatac, wczoraj jak mialam wizyte u endokrynologa to w ciagu dnia zerwal sie z pracy zeby mnie zawiezc....itd itd.....

A ja dzis zaliczylam pierwsze rzyganko - w zasadzie to dobry znak....nie? ;-)

Pozdrawiam Was cieplutko :-)

reklama
Sasetko bardzo mi przykro, zdaje sobie sprawę co teraz czujesz bo w 2005 roku stwierdzono u mnie ciążę obumarłą, napewno nigdy nie zapomnisz o swoim aniołku ale nauczysz się żyć i być szczeńśliwą. Jeszcze zaswieci słonko dla Was. tzrymaj się...

Aneta 23 napewno znak nieprzyjemny ale prawidłowy:tak:

Sasetko bardzo mi przykro, pomodle sie za Twojego aniołka, wiem, ze jest Ci ciezko, ale jeszcze bedzie dobrze, a za jakis czas na pewno pojawi sie kolejna radosna nowinka, ze bedziesz mamą. A czy lekarz podał Ci prawdopodobny powod poronienia??

A co do mdłosci to wczesniej miała je codziennie, nawet po nocach spac nie mogłam, a teraz mam np. 1 dzien mdłosci, 1 czy 2 spokoju, wiec nie jest tak zle. Rano jak sie obudze to sie pojawiaja, ale wystarczy, ze zjem kromke chleba z masłem i jest ok.

Witam
Teoretycznie ja też mam termin na 3 listopada..ale.. miałam nieregularne miesiączki gdy zaszłam w ciąże, więc na razie jeszcze spekuluje. Bylam na jednym usg w Polsce, ale doktor nie porwierdził jeszcze daty. Dalsze wizyty będę mieć już w Anglii to zobaczymy jak to wyjdzie.

Trzymam kciuki za dobre samopoczucie listopadowych, przyszłych mam.
Pozdrawiam

mam problem bo juz kazdy mówi inaczej .moja bratowa jest ciący 4miesiac i jej ginekolog obliczył termin porodu od pierszego dnia okresu poraz ostatni. i nie odejmuje dwuch tygodni .A mi wrecz przeciwnie moja ginekolok mi odjeła .od ostaniego okresu to by mi wychodziło 8tygodni ale same zapłodnienie wychodzi 6tygodni i tego się czymam a ona nie.czy mam rację;-):-)

SASETKO bardzo mi przykro, nie wiem co powiedzieć bo też do wczoraj byłam w niepewności, bo na wcześniejszym usg powiedział mi lekarz że serduszko nie bije, ale wczoraj już usłyszałam,że wszystko jest poprawnie i że to 7tyg i 3 dni.
Jeszcze mam pytanie do Was, bo lekarz mi zaproponował badanie które robi sie między 12-15 TC kosztuje 350 zł i jest w stanie wykluczyć Downa i jeszcze kilka chorób nie pamiętam dokładnie jakich nazwę tez mi podał jakąś skomplikowaną a dla mnie to raczej zwykłe badania prenatalne i chyba je się wykonuje jeżeli jest się w ciąży po 40 albo później, powiedzcie co Wy o tym sądzicie?

Witam i ja!!!
Ostatnio mało piszę, ale jakoś nie mam ochoty. Takie ciążowe znudzenie netem.
Wczoraj była wizyta i kolejne usg. Dzidziuś ma 2 cm. Serduszko bije. Ustalili mi termin na 10 listopada, a obecnie jestem w 8,5 tygodniu.
Nadal mam zwolnienie i sobie odpoczywam. :) I dobrze mi z tym, bo często męczą mnie mdłości.

A co do badań usg 3D - to chyba teraz to raczej normalne - mnie też dali namiary na zakład, gdzie robią takie badania. Teraz to robią tak na wyrost, aby sprawdzić, czy wszystko jest ok. U nas kosztuje to 150 zł i trzeba duuuuużoooo wcześniej się zapisać aby znaleźć odpowiedni termin. Chyba się na to zapiszę.

reklama
witajcie :-)
i ja dolacze do waszego grona, bo oczekuje swojego malenstwa na koncowke listopada. narazie to jest termin wyznaczony z OM bo na wizyte u lekarza czekam musze do 10 kwietnia.
serdecznie Was wszystkie pozdrawiam

a tym, ktore spotkal tak wielki bol i strata zycze aby wszystko jak najszybciej sie ulozylo i zeby zaswiecilo niedlugo dla Was sloneczko

Do góry