reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2008

reklama
Masz racje k@siek. odebrałam właśnie powtórzone badania i są lepsze:szok::-). pojemnik miałam niesterylny i wogóle powiniem być środkowy strumień moczu itp., itd... pogadam dzisiaj z gin to sie dowiem czy wsio ok, czy nie.
aneta23 trzymmaj się i nie daj się przezięieniu.

wreszcie się udało nawet wyszły dwa:-D
nie miałam pojęcia jak to sie robi ale waszej pomocy sie udało!
Dzięki i pozdrawiam!

Wróciłam z wizyty. według mojej gin jedne i drugie badania były prawidłowe. :tak: Po co ja je powtarzałam:baffled:. to przez ta panią z laboratorium.
Chyba za dużo się tym wszystkim martwimy.;-)

Mam do was pytanie ... przed ciaza palilam 6 lat i teraz jest mi strasznie ciezko sie powstrzymac... myslicie ze jak zapale raz na jakis czas jednego papierosa to szkodze dzidzi... ?

femme fatal ja paliłam przed ciążą też przez dłuższy czas i jak się dowiedziałam o pobycie małej istotki w brzuszku, od ręki rzuciłam. Wydaje mi się, że jest to bardzo szkodliwe. A jak już przestałaś palić i tylko co jakiś czas masz ochotę pociągnąć to wydaje mi się, że i tak Cię odrzuci po dłuższym okresie niepalenia - przynajmniej tak kiedyś było ze mną. A później jak sobie pozwolisz na jednego, to nie odmówisz sobie i kolejnego.
Nie wiem jak Ty, ale ja nie mogłabym zapalić nawet jednego fajka co jakiś czas - wiedząc, że to może zaszkodzić dzidzi.

Rzucenie palenia w takiej sytuacji jest banalne - przynajmniej dla mnie takie bylo :-)

pozdrawiam serdecznie,

Femme Fatal, absolutnie odradzam palenie w ciąży. Póki odpowiadamy tylko za siebie możemy robic co chcemy ale teraz kiedy odpowiadamy za malutką istotkę którą same powołałyśmy na świat...:no: Kochana warzywa, owoce, zebys potem nie żałowała, ze nie zrobilas wszystkiego co w Twojej mocy:zawstydzona/y: Wierze, że dasz rade nie mozesz przedłożyc nałogu nad zdrowie dziecka, masz w sobie sile zeby z tym walczyc:tak: Przez kilka lat paliłam, wiec wiem o czym pisze, od 4 lat nie pale - cały nałóg tkwi w Twojej głowie i to Ty dyktujesz warunki:happy:

reklama
Co do palenia to tez jestem starsznym przeciwnikiem.Nie uznaje palenia w ciazy jak i przy dziecku
:-)
Co do moczu to ja ostatnio mialam pojemniczek sterylny i wyszly mi liczne bakterie
a jak powtorzylam badanie i mialam pojemniczek nie sterylny tylko przepukalam go goraca woda
to juz sladu po bakteriach nie bylo :-).Myjcie dziewczyny pojemniki sterylne i nie sterylne :-)
aha i jak oddajecie mocz do pojemnika to pierwszys strumiem siusiow oddajcie
do ubikacji a pozniej do pojemniaka :-)

Do góry