reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2008

Dziekuje za przyjecie na razie staramsie zobaczyc co i jak tu jest - bo ciemna jestem chcialam wstawic suwaczek i nie wiem gdzie ??? hihi szukam szukam i lipa pomozcie ???

My wczoraj bylismy ze starsza u lekarza zapisalam ja by wziasc skierowanie do alergologa a poszla z 2 chorych dzieci- Strasza 38 stopni i nic nie jadla caly dzien - albo robaki z przedszkola bo mowila ze brzuch ja boli albo sie zatrula !!! bo ne zygala i nie miala sraczki !! mlodsza - katar

Wiecie co kupilam super krople na katar !!! Euphorbium czy cos takiego po 1 dniu stosowania w nocy ladnie spala i oddychała !!! POLECAM !!!

Czy ktoras jest jeszcze z LUBLINA ?

reklama
Witajcie cieplutko po swiętach. ja jestem dzisiaj w ciezkim szoku:szok:. wyobrazcie sobie, ze ta polecona niania - ciocia kolezanki z pracy przyszla wczoraj i dzisiaj na zapoznanie z nami smierdzaca mocno alkoholem. wczoraj nie moglam uwierzyc i umowilam sie z nia dzisiaj, zeby byl przy tym mąż, niby czegos zapomnial do pracy i niestety poczul to samo. szok jak mozna kogos takiegoi polecic, chyba chcieli wyleczyc ciocie poprzez prace,ale nie kosztem mojego malenstwa. zadzwonilam juz do jednej pani z ogłoszenia i mysle ze juz gorzej nie trafimy. jak nikogo nie znajdziemy to jeszcze mam 23 dni urlopu, ktory chcialam zostawic na wakacje, ale jak trzeba bedzie to zostane jeszcze w domu. ide sobie chyba zaparzyc melise, bo nie moge w to uwierzyc. pozdrawiam.

bodzena - tutaj jest link z instrukcją:-)Powodzenia;-)
https://www.babyboom.pl/forum/testy-f43/jak-wstawic-suwaczek-78/
mpel - :szok::szok::szok:W głowie mi się nie mieści...Jak dobrze, że moja babcia zajmuje się małą, bo nie wyobrażam sobie żeby ktoś obcy mógł to robić. No i cieszę się, że mieszka tak blisko, że w każdej chwili, nawet jak jestem w pracy, w razie jakiegoś problemu, mogę wyskoczyć i zobaczyć co Ninki:tak:Powodzenia w poszukiwaniach:tak:
A gdzie podziały się Antilka i Hanuś? Pewnie zajęte maleństwami:-)Coraz mniej mam ma czas na BB:-( a bylo nas tak dużo...

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczyny :)

Lunia, staram się tu zaglądać codziennie, ale czasem tylko zerkam i muszę uciekać. Czasu na pisanie brak. Właśnie mam 15 minut i znów uciekam, bo małżonowi obiad trzeba gotować. U nas co prawda z zajmowaniem się Piotrusiem nie ma problemu, bo z rodzicami mieszkam, ale niestety jeszcze remont w domu i trzeba się dzielić obowiązkami. A na nieszczęście to dopiero pierwsza część remontu - dalsza w planach. Cały rok tak będziemy mieli... :(

Mpel - szok z tą nianią. Trzeba mieć nie po kolei w głowie, aby taką pracę podejmować. To się nadaje do rozmów w toku...

Gabi, super, że spotkałaś się z Anetką. Następnym razem pozdrów Ją od nas. :) Smutno bez Niej jakoś :(

A widzę, że nie tylko mój Piotruś marudzi. I to już od Wielkiej Soboty. Zębów narazie nie widać, więc nie wiem o co chodzi. Zmiana nastrojów czasem jak w kalejdoskopie, ale najczęściej w repertuarze słychać "ałuuuuuu"... Hmmmm... A w niedzielę Wielkanocną, po przeżyciach odstawił taki lament we śnie, że cały dom pobudził. Ja dostałam prawie zawał serca. Muszę uważać z aplikowaniem Mu emocji, bo to straszne jest.

Pozdrawiam Was Dziewczyny i postaram się częściej pisać :)

WITAM WAS. i okazało sie ze mała miała trzydniówke bo dzisiaj jej wyszła wysypka i na dodatek niechce mi jesc niewiem co mam z nia robic jak nie jedno to drugie ciagle cos marudzi nadal i płacze niby zeby jeszcze nie ida wiec niewim od czego to jest .

A gdzie podziały się Antilka i Hanuś? Pewnie zajęte maleństwami:-)Coraz mniej mam ma czas na BB:-( a bylo nas tak dużo...
Jestem jestem i czytam regularnie nie zawsze jednak mam wenę do pisania.
Poza ty mnóstwo czasu spędzam na forach turystycznych i szukam fajnego hotelu w Turcji na nasz urlop
Bodzena witaj:-)
Mpel no nie:szok:Kurcze rozumiem obca kobieta, ale z polecenia:no:W głowie się nie mieści
Gabi fajne takie spotkania też się spotykam z jedną koleżanką z BB:tak:

Cześc dziewczynki-nie pisałam bo mój mały troszkę był marudny miał rozwolnienie przez 3 dni zaczełam mu dawac Lakcid nic nie pomogło, poszłam do lekarza na dostał jakies saszetki do rozpuszczania w mleku i dzis juz lepsze kupki robi,tyle,że cały cxzas zdarzają sie zielone,co podobno nie jest dobra oznaką,chyba wybiorę się do polskiego lekarza, bo z tymi to już mnie trafia powoli:wściekła/y:

Cześć witam po przerwie
Siedzę sobie nadal w kraju,czas mi miło upływa:biggrin2:7-godzinna podróż przebiegla bez większych niespodzianek,mała pomruczała troche na początku a potem jak dostała flache to spala przez noc.Na miejscu wKrakowie byliśmy na 3 w nocy.Teraz już po tygodniu pobytu mała sie zaaklimatyzowała i jest ok.Bawią ją wszyscy na zmianę a ja mam wreszcie luz,bo do tej pory nie mieliśmy nikogo do pomocy.Ciekawe jak to się odbije jak wrocimy do Austrii:confused2:Mam trochę spraw do zalatwienia i troche biegania,ale poza tym dużo spacerów ,siedzenia na działce-prawie jak urlop:biggrin2:Mąż wrocił wczoraj do pracy do Wiednia,zostałyśmy same-zobaczymy czy sie stęskni i za ile.
Witajcie nowe mamusie!

Witajcie Dziewczyny :)

Lunia, staram się tu zaglądać codziennie, ale czasem tylko zerkam i muszę uciekać. Czasu na pisanie brak. Właśnie mam 15 minut i znów uciekam, bo małżonowi obiad trzeba gotować. U nas co prawda z zajmowaniem się Piotrusiem nie ma problemu, bo z rodzicami mieszkam, ale niestety jeszcze remont w domu i trzeba się dzielić obowiązkami. A na nieszczęście to dopiero pierwsza część remontu - dalsza w planach. Cały rok tak będziemy mieli... :(
Pozdrawiam Was Dziewczyny i postaram się częściej pisać :)
Hanus - powodzenia z remontem - oby nie był bardzo uciążliwy:tak:

WITAM WAS. i okazało sie ze mała miała trzydniówke bo dzisiaj jej wyszła wysypka i na dodatek niechce mi jesc niewiem co mam z nia robic jak nie jedno to drugie ciagle cos marudzi nadal i płacze niby zeby jeszcze nie ida wiec niewim od czego to jest .
Izka - moja Ninka też ostatnio nie chce jeść. To znaczy obiadki i deserki - pycha a mleczko be. Może taki okres w życiu naszych maleństw:confused:

Jestem jestem i czytam regularnie nie zawsze jednak mam wenę do pisania.
Poza ty mnóstwo czasu spędzam na forach turystycznych i szukam fajnego hotelu w Turcji na nasz urlop
Wakacje w Turcji - ale wam zazdroszczę:zawstydzona/y:My pewnie wybędziemy gdzieś na wieś - mój M jest totalnym domatorem:-(

Cześc dziewczynki-nie pisałam bo mój mały troszkę był marudny miał rozwolnienie przez 3 dni zaczełam mu dawac Lakcid nic nie pomogło, poszłam do lekarza na dostał jakies saszetki do rozpuszczania w mleku i dzis juz lepsze kupki robi,tyle,że cały cxzas zdarzają sie zielone,co podobno nie jest dobra oznaką,chyba wybiorę się do polskiego lekarza, bo z tymi to już mnie trafia powoli:wściekła/y:
dużo zdrówka dla Kacperka:tak:

Cześć witam po przerwie
Siedzę sobie nadal w kraju,czas mi miło upływa:biggrin2:7-godzinna podróż przebiegla bez większych niespodzianek,mała pomruczała troche na początku a potem jak dostała flache to spala przez noc.Na miejscu wKrakowie byliśmy na 3 w nocy.Teraz już po tygodniu pobytu mała sie zaaklimatyzowała i jest ok.Bawią ją wszyscy na zmianę a ja mam wreszcie luz,bo do tej pory nie mieliśmy nikogo do pomocy.Ciekawe jak to się odbije jak wrocimy do Austrii:confused2:Mam trochę spraw do zalatwienia i troche biegania,ale poza tym dużo spacerów ,siedzenia na działce-prawie jak urlop:biggrin2:Mąż wrocił wczoraj do pracy do Wiednia,zostałyśmy same-zobaczymy czy sie stęskni i za ile.
Witajcie nowe mamusie!
Kochana, udanego pobytu w kraju:tak:

no i weekend dobiega końca:-(I zaczyna sie kolejny, mam,nadzieję, udany tydzień:tak:Jaktylko będzie słoneczko, będzie ok;-)W środę czeka nas szczepienie. No i w środę mija nam 3 rocznica ślubu. Może gdzieś wyjdziemy tylko z M:confused::cool2:
Miłego wieczoru no i oczywiscie tygodnia:tak:;-)

reklama
no i u nas weekend rodzinny i szkoda ze juz sie konczy !!!

Bylismy u rodzinki ale maz podrinkowął sobie wiec ja wracalam no i oczywiscie mala nie chciala z nimi siedziec z tyłu tak plakala ze ja wzielam do przodu - jak mnie tylko zobaczyla to sie uspokoila i zasneła :):):) madrala jedna hihi

Czy wasze maluszki strasznie biora rece do buzi i sie slinia ? czy komus juz wychodzi zabek ???? bo mi sie wydaje ze to za wczesnie ale nigdy nic nie wiadomo

Do góry