reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2008

Witam, witam,
Ale mnie nie było długo:szok:chcę pozałatwiać wszystkie sprawy przed urlopem a jest tego trochę no i na wszystko inne brak czasu:-(
U nas idą ząbki. Ninka jest bardziej marudna i niespokojna. Talko u mamusi na rączkach się uspokaja. Tak się cieszę, że ten cały miesiąc spędzimy razem. Już nie mogę się doczekać:tak:

Witam wszystkie mamusie :)) Jestem tu nowa, mam na imię Natalia, 19.11.08 zostałam mamusią:) Miło mi do Was dołączyć:-)

Witam wszystkie mamy:-)
Ja też do was do was dołączę, urodziłam 23.11.2008r:-)QUOTE]
Witam wszystkie nowe mamusie:-)

nataliaa0812: witam Cie w naszym gronie;]

kasiula260881: no to zycze milego "wakacjowania";]

a my juz sie szykujemy na urlop, w piatek bedziemy wyjezdzac na wies;) juz sie doczekac nie moge:)
Pozdrawiam was dziewczyny:)
Udanego wypoczynku:tak:

Witam
długgooooooo mnie nie było, ale czasu na nic nie było:baffled: ale od początku... wróciłam do pracy i musiałam sobie poukładać dzień do tego mam ostatnio dużo zleceń na fotki (jak by nie dyło sezon weselny w pełni) i jak siedz przed kompem to foty obrabian, a swoje z wakacji (czerwiec) jeszcze nie tknięte.... mały chodzi do tego klubu malucha jestem z niego zadowolona i Bartosz już też;-), mamy już cztery ząbki i pierwszą infekcję - przeziębienie- za sobą. A teraza zabieram się za nadrabianie zaległości i obiecuję się poprawić!!!
Sciskam mocno mamuśki! buziaczki!!!
Niki - Witaj :-)Dużo zdrówka dla maleństwa:tak:

Witajcie
My po 3 tyg pobytu w kraju wrocilismy dzis do domu.Duzo sie przez ten czas zmienilo ,zwlaszcza coreczka siedmiomilowym krokiem wkroczyla na nowy etap rozwoju.Juz dosc dawno pogodzilam sie z tym ze w jej przypadku raczkowania nie bedzie tylko ominie ten etap,a tu prosze,przyszedl taki dzien i dzis maszeruje po calym mieszkaniu,wstaje podtrzymujac sie mebli,trzeba za nia podarzac a i tak juz sie poobijala:szok:Az sie boje chodzenia:szok:
Doszly jej kolejne 2 zabki ,gorne jedynki.Uszka sie juz wygoily po przebijaniu.No i gada i gada bez przerwy....Robi kosi kosi i pa pa-to zasluga dziadkow.:biggrin2:
Wyjechalo inne a wraca inne dziecko.
Wesele u przyjaciolki bylo super,wytancowalismy sie za wszystkie czasy,a mala wczesniej przyzwyczajana do innego miejsca i ludzi bez problemu zniosla rozlake:tak:
No i wracamy do szarej rzeczywistosci,dzis caly dzien rozpakowywanie ,pranie i ogarnianie balaganu.Nie wspomne ze do konca tyg zejdzie przy takiej zywotnosci pociechy,a okna jakie zachlapane echhh,coraz mniej czasu na takie czynnosci:confused:
Pozdrawiam
Super, że wyjazd Wam się udał. A to fakt, że nasze maleństwa zmieniają się z dnia na dzień:tak:
Hanuś - odpoczywaj kochana:tak:
Zmykam dlaej pracować;-)
Miłego dnia:-)

reklama
witam was dziewczyny cos ostatnio tu cicho i pusto ja zreszta tez niemam zbytnio czasu ani weny do pisania ale staram sie was czytac. witam goraco nowe mamy wsród nas , wiele sie ostatnio u wszystkich dzieje z tego co czytam u mnie jak zwykle nudy dzieci nudy itd z M tez dno:-(. moja córka albo marudzi albo rozrabia na maxa niemozna jej spuscic z oczu bo cos skabinuje, jak wiecie mój syn jest alergikiem i jest tez chłopcem z duzo nadwaga byłam z nim u alergologa i prawdopodobnie moze miec zaatłuszczona watrobe bo go boli od czasu do czasu. robie badania powoli i sie okaze wszystko kosztuje wiec ...a nadodatek moja mał zaczeła wymuszac odemnie wszystko placzem jak cos koniecznie chciala i ja jej tego niedalam do darła sie w niebo głosy:szok: a dzisiaj zaczeła sie niewiem jak to sie nazywa taic zanosic i niewiem co mam z nia wtedy zrobic robi to napewno z nerwów i jestem bezradna jesli ktos cos na ten temat słyszał to prosze napisac, koncze juz życze miłych wakacji tym którzy jeszcze nie byli a tym którzy byli mama nadzieje ze sie udały, ja niestety cały czas w domu w tym roku to nawet jeziora na oczy niezobacze:-(pozdrawim

Witam powakacyjne :-)

Urlop udał się wyśmienicie :tak:

Ale spodziewałam się więcej postów kochane !!:-p

Jak się już rozpakuję do końca to napiszę coś więcej :-):-):-):tak:

Pozdrawiam :happy2:

Witajcie kochane!!!!
U nas paskudna pogoda - od rana leje i nie ma szans na spacerek:wściekła/y:Nina właśnie zasnęła, ja załatwiam ostatnie sprawy w pracy i od poniedziałku miesiąc wolnego:tak::cool2:Chyba oszaleję z tej radości ( choć znając życie na bank nie będę cały miesiąc na urlopie i pewnie po tygodniu szef zacznie mnie nękać telefonami...)Niestety, nigdzie nie wyjedziemy na dłużej bo mój M nie dostanie urlopu więc przed nami tylko wypady weekendowe. No chyba, że sama z Ninką gdzieś pojadę:confused:
Izka - Moja mała też próbuje wymuszać niektóre rzeczy ale zawsze w takiej sytuacji próbuję odwrócić jej uwagę, zagaduję ją, pokazuję zabawki, śmieszne miny i po chwili zapomina o tym co chiała i jest ok:tak:Dużo zdrówka dla synka:tak:
Carolka - super, że wyjazd się udał:tak:Czekam na relację:tak:
Miłego dnia dziewczynki:-)

Witam mamusie, ale pogoda do bani, a my jutro z rana wyjezdzamy na weekend pod Lodz na zlot samochodowy, mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej z ta pogoda
izka_sz moja tez wymysza niektore rzeczy placzem, i to widac kiedy sie zlosci, staram sie to jakos przetrzymac i sie jej nie dac, ale przyznam ze czasami sie poddaje, oby z Twoim synkiem bylo wszystko dobrze
lunia83 a u nas nadal nie ma zebow, heh ciekawe kiedy zechca wyjsc:-)

Madzik - przyjdzie czas na zęby. Mojej znajomej synek miał rok i już chodził a ząbków nie było:tak:Wyszły prawie wszystkie w tym samym czasie ale bez większych sensacji:tak:Tak że nic się nie stresuj;-):tak:a zdjęcie córci - boskie!!!:-)Mała śmieszka:-D

Heloł,
To znowu ja:-) Właściwie od wczoraj niewiele się u nas zmieniło. ciężka noc ale mam nadzieją, że dzień będzie lepszy. No i widać już dolne dwójki:tak:
Madzik - Udanego wyjazdu:tak:
A mnie śniło się ostatnio, że znowu byłam w ciąży:szok: I tak mi to teraz w głowie siedzi. Oj, gdym tylko miała większe mieszkanie to już pewnie zaczynalibyśmy coś planować...Ale póki co musi nam wystarczyć to co mamy:-) A poza tym, Ninka pochłania mnie całkowicie, więc będziemy musieli poczekać;-)
Miłego dzionka dziewczynki:-)

hej
lunia a my juz od trzech miesiecy staramy sie o drugiego bobasa,jak narazie bez skutku:confused:Mala tez mi pochlania wiekszosc dnia ale co tam...o jeden pokoj wiecej tez by sie przydal ,bo mamy dwa ,ale to tez nie najwazniejsze...Jak widzimy jak mala juz lapie kontakt z nami i jak zaczyna byc fajne to rodzicielstwo to stwierdzilismy ze nie ma na co czekac:biggrin2: tym bardziej ze jestem mama po trzydziestce...
Dziewczyny u nas furore robi piosenka "Gummy bear" dostepna na you tube,Nikolka jest nia tak zafascynowana ze chce w monitor wejsc:biggrin2::biggrin2: a jej dzwieki pozna z najdalszego zakatka mieszkania,siedzi jak zaczarowana sluchajac jej i mam chwile spokoju i moze jej sluchac w nieskonczonosc.Polecam moze i wasze pociechy tak zareaguja:tak:Podobnie zachowuje sie przy piosenkach "Nuki nuki" i "Cho-ca ca o" z tej serii ale "Gummi Bear" jest bezkonkurencyjny.

Witam:-)
Izka moja córa tez się wkurza, gdy coś jest nie po jej myśli. Robi się cała czerwona krzyczy a potem w ryk. Staram sie wtedy odwrócic jej uwagę, bo jak sie juz rozwyje na dobre to " umarł w butach";-):-DDużą nadwage ma synek?
Lunia, Beabea ja też czasamu juz myślę o drugim dziecku ( mam 33 lata) mieszkanie mam dość spore, ale M narazie nie chce. Tzn chce, ale powiedział, że musimy mieć najpierw dom z ogródkiem:-DInna sprawa, że ja nadal nie mam @
Carolka fajnie,że wróciłaś wypoczęta:tak:
My mieliśmy jechać w ten weekend nad Solinę, ale nigdzie nie było miejsc:szok:

reklama
A ja nie wiem czy mam siłę na drugie dziecko. I po cc chyba muszę jeszcze troszkę odczekać.
Wczoraj byłam u siebie w pracy i szefowa powiedziała mi, że jak nie skrócę sobie wychowawczego to od stycznia czeka na mnie wypowiedzenie. No i pracuj przez kilka lat po 15 h na dobę a jak urodzi się dziecko to wypowiedzenie.
Dziewczyny jak to jest? Jak bym szczęśliwym trafem zaciążyła i wróciła tego stycznia z wychowawczego z zaświadczeniem, że jestem w ciąży to należą mi się świadczenia takie jak 100 % płatne zwolnienie i macierzyński? Perfidne by było to z mojej strony ale po takim potraktowaniu mam takiego doła że szok. :-(

Do góry