Carol_ka
Mama Filipa i Leny :)
Witam :-)
Nas dopadło choróbsko :-(, Filip miał gorączkę przez 2 dni na szczęście już jej nie ma , gardło czerwone no i dostaliśmy antybiotyk. Lepiej się już czuje, bo przez ostatni czas był bardzo marudny i ospały. Na początku myśłam że to od zębów, ale okazało się że jednak nie
.
Z obcinaniem paznokci nie jest najgorzej ;-)
Hanus ostanio przeczytałam coś takiego: Jeśli niemowlę mocno się poci, zaobserwuj, w jakich okolicznościach się to zdarza. Dziecko ma prawo pocić się podczas karmienia, ssania, płaczu, krzyku, intensywnej zabawy lub wtedy, gdy jest mu za gorąco. Jeśli pocenie nie ma związku z tymi sytuacjami, trzeba sprawdzić, czy nie ma innych objawów krzywicy.
Antila ile kosztuje żłobek? I jak to ogólnie wygląda, jak sie już wszystkiego wywiadujesz napisz :-)
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki :-)
Nas dopadło choróbsko :-(, Filip miał gorączkę przez 2 dni na szczęście już jej nie ma , gardło czerwone no i dostaliśmy antybiotyk. Lepiej się już czuje, bo przez ostatni czas był bardzo marudny i ospały. Na początku myśłam że to od zębów, ale okazało się że jednak nie
. Z obcinaniem paznokci nie jest najgorzej ;-)
Hanus ostanio przeczytałam coś takiego: Jeśli niemowlę mocno się poci, zaobserwuj, w jakich okolicznościach się to zdarza. Dziecko ma prawo pocić się podczas karmienia, ssania, płaczu, krzyku, intensywnej zabawy lub wtedy, gdy jest mu za gorąco. Jeśli pocenie nie ma związku z tymi sytuacjami, trzeba sprawdzić, czy nie ma innych objawów krzywicy.
Antila ile kosztuje żłobek? I jak to ogólnie wygląda, jak sie już wszystkiego wywiadujesz napisz :-)
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki :-)

Antila ja do klubu musiałam zanieść dresik, rampersa, bodziaka z krótkim i długim rękawem oraz skarpetrki- a i czapeczkę i buciki potrzebne jak idą z maluchami na spacerek... zanoszę też słoiczki a jak jest obiadek taki że może jeść to zgłaszam i wykupuję... Nic się nie martw początki są trudne ale teraz jestem zadowolona mały lgnie do dzieci wprawdzie nie umie się znimi jeszcze bawić ale lubi przebywać blisko (nieraz za blisko) a zabawa wiadomo... karzdy sobie;-)
ponoć można nie mieć do czasu aż całkowicie przestanie się karmić :-)
i z paznokciami też masakra, trzeba ją konkretnie czymś zająć albo podczas cyckania tatuś obcina. Ja prawdę mówiąc za to się nie biorę, nie wiem czemu ale poprostu nie umiem jej obciąć, jakoś się boję, że za bardzo zetnę i tym zajmuje się mąż.

Zasypia tylko przy cycu, a wnocy wybudza się kilka razy na ssanko
no ale zwał jak zwał po cesarce i tak poczekać trzeba;-)