reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2009

Nooo, to trzeba bedzie sie wybrac do pl sklepu po sok z aroni:tak:
Nie mam moze jakoś zatrważająco wysokiego (z reguły ok 138/86) ale wystarczy ze troche sie rusze (np przejde z pkt a do pkt b) i juz mi skacze do 146...
138 to nie takie małe :baffled:, może to ciśnienie tak robi pod koniec ciąży, ale musisz kontrolować minimum 2x dziennie i zapisywać, bo jak dochodzi do 160 to już jest nie halo :shocked2:

reklama
hej ja tylko napiszę wieści od Madziek i zaraz zacznę was nadrabiać....:tak:
bo byłam w pracy a późej odwiedziła mnie Lena81:happy2:

1.Na kontroli u gin serce małego zwolniło do 80 i skierował mnie do szpitala wystraszony. zostawili mnie na obserwację,po ktg jest wszystko ok.Jeszcze nie rodzę:)

2...Zostaję na obserwacji , mają mi kontrolnie ktg robić , nie wiem ile mnie potyrzymają , mam nadzieję że krótko bo jeszcze wyprawkę muszę dokończzyć

Madziek Ty tu nas nie strasz, dobrze że miałaś akurat tą wizytę kontrolną bo tak to kto by na wpadł. Ciekawa jestem czy jakoś to odczułaś, że dzieciątku spada ciśnienie, ale na razie trzymam kciuki:happy2:

Patryku, a Ty tam siedz u mamy spokojnie, bo jeszcze nie masz kreacji do końca przyszykowanych :cool::cool2::cool: - to taki mały apel do brzuszka Madzi :-D, jeszcze ci został tydzień i 5 dni nooooo

Ostatnio edytowane przez moderatora:
138 to nie takie małe :baffled:, może to ciśnienie tak robi pod koniec ciąży, ale musisz kontrolować minimum 2x dziennie i zapisywać, bo jak dochodzi do 160 to już jest nie halo :shocked2:
Nigdy nie mam wiecej niz 146 czy 148 - a to, to głównie po wysiłku i spada w ciagu 3 minut do 138
Ciekawostka polega na tym, ze jak mam te swoje146 to mowia ze wysokie i trzeba po paru minutach sprawdzic jeszcze raz. A ostatnio znajoma (termin na pzdziernik) ktora spotkalam w szpitalu przy okazji wizyty, mowila ze ona przeważnie ma 160 i mowia że OK :szok:

Nigdy nie mam wiecej niz 146 czy 148 - a to, to głównie po wysiłku i spada w ciagu 3 minut do 138
Ciekawostka polega na tym, ze jak mam te swoje146 to mowia ze wysokie i trzeba po paru minutach sprawdzic jeszcze raz. A ostatnio znajoma (termin na pzdziernik) ktora spotkalam w szpitalu przy okazji wizyty, mowila ze ona przeważnie ma 160 i mowia że OK :szok:
Może to, że była w szpitalu to właśnie z tym ciśnieniem :dry::dry:, ale miejmy nadzieję ze lekarze wiedza co robia :baffled:

Może to, że była w szpitalu to właśnie z tym ciśnieniem :dry::dry:, ale miejmy nadzieję ze lekarze wiedza co robia :baffled:
Nie - w szpitalu byla na standardowej wizycie (raz przychodnia, raz szpital)
No i włąsnie chodziło o to ze ona mi sie dziwila ze mnie przy niespełna 150 robili powtórke no i ze wysokie, a u niej przy 160 że OK :dry:

A swoją drogą, co tak konkretnie się dzieje przy 160..? Jakaś niedoinformowana jestem, bo i nigdy problemu z za wysokim cisnieniem nie mialam...

reklama
Do góry