• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

Ula a no widzisz, a kiedyś się mnie dziwiłaś że mam czas na klikanie na bb w pracy ;-)

Dziś ja też jestem w pracy :-) powoli wracam do biura, na razie będę dochodziła kiedy będzie mi pasowało, a potem zobaczymy :-)

Asia w przedszkolu drugi dzień, rano masakra była ;-) wczoraj było lepiej...
W każdym razie była wczoraj 5 godzin i zjadła 3 kanapki, jogurt i 3 miski zupy pomidorowej (gęsta podobno i pani bała się że Asię w domu brzuch rozboli :O ), przyszła do domu i wciągnęła naszą pomidorówkę, banana, dwa jogurty a po 17 zjadła talerz ziemniaków z piersią z kurczaka i buraczkami.

Rozwaliła mnie tym apetytem:szok::szok::szok:

Pozdrawiam Was kochane, może w końcu do Was wrócę bo tęsknię okropnie! Wolałabym z Wami posiedzieć i popisac a tak laski się po południu bawią w najlepsze a ja nudzę jak mops przed telewizorem:baffled:

reklama
Kilolku właśnie myślalam ze zje bo kiedy kupiłam białą kapustę to surowe liście chrupał, wiec to mnie zmotywowało do zrobienia colesława, niestety nie jadł hehehehhe ale zjadł rybę dorsza z kulkami frytkowymi :-)
Ja zauwazyłam, że Oli nie je czesto bo nie.....czesto nie chce nawet spróbować a jak już spróbuje to kiedy zasmakuje wcina. Nie chce mi mięsa jeść, ale mój mąż z lodówki mojej mamy :-D wyciagnął boczek taki tylko podwędzony i kiedy siedział z Olim wcinał, Oli chyba był głodny więc się podłączył, mąż mu z samego chudego mięska robił kwadraciki i Oli wcinał i wcina do tej pory, a to przecież jakby surowiznę jadł. No zachwycony jest tym boczkiem. Pomyśleliśmy ze wędzonkę krotoszyńską mu kupimy to tez pewnie zje a jej nie ruszył.

W Rabce nam nie jadł a teraz nie pieję z zachwytu ale to co lubi zje, więc wyluzowałam troszkę.

O własnie zadzwonie dod ziadka zeby kupił boczuś.

Dziunka pamiętam jak się dziwiłam ;-) bo byłam przyzwyczajona do zapierniczania w pracy, tak miałam wczesniej, non stop zamówienia, faktury a do tego Panie księgowe non stop dzwoniły i człowiek nie miał na nic czasu. Jka przyszłam tutaj byłam w szoku, że mozna tak lajtowo pracować, teraz wbiłam się w tłum i też mam czas na "przyjemności"

Ale apetyt ma Asia!!!!! SZOK!

Ostatnia edycja:
Witajcie,
po dzisiejszej nocy miałam ochotę spakować siebie albo Alą i jedna z nas miała się wyprowadzić.. Cały wczorajszy dzień to jęczenie , 15 minutowe drzemki.To te jedynki górne dają jej w kość niesamowicie. dentinox w użyciu , gumowe zabawki jej pomagają , zmrożone smoczki itp. Widzę , że cierpi . W nocy spała ładnie do 23 i się zaczęło.. nie spała aż do 3.M wysłałam do Antka (pierwszy raz pozbyłam się meza z łóżka dobrowolnie:-p)
O 3 przysnęła dp 4 znowu jazda . Zasnęła dopiero jak Antek poszedł do przedszkola tj. o 8 i śpi do teraz. Sama pospałam do 10 choć nie lubię spać w dzień , bo czuję się jakbym marnowała czas.
Najgorsze , że widzę jak ją boli , ale o 2 w nocy mój poziom akceptacji sięga 0.

Wczoraj namówiła mnie koleżanka żebym poszła z nią do Kolaseum na zajęcia ze spinningu. Wcześniej pobiegałam na bieżni i dla mnie to była katastrofa. Bieganie w terenie to jest to:tak::tak:Natomiast po spinningu byłam dosłownie mokra , wymęczona. Te zajecia dają super power i oderwanie od rzeczywistości- nie ma czasu na myślenie:tak:także polecam

edit. Aza zdrówka mała:tak:

Dziunka witaj! Fajnie, ze wróciłaś do pracy.

Martolinka a próbowałaś jej dawać nurofen na noc? Jak Zuzie zęby tak strasnzie męczyły to dałam kilka razy, przynajmniej troche odpoczęla

Witam się i ja :))) Konrados cały czas ma stany podgorączkowe więc Nurofen i Parcetamol w ciągłym użyciu. Chyba jutro pójdę na kontrolę bo nie wiem czy się nadaje do przedszkola od poniedziałku. Teraz poukładał tory na pół salonu i grzecznie się bawi ciuchciami więc mam chwilkę czasu :))) Wczoraj piekłam sernik wg Gesslerowej, jest prosty więc taki mogę robić hehe... Byłam dziś z serniczkiem u sąsiadki na kawce, potem uśpię małego i polecę troszku pobuszować w Galerii :)))

Martolinka, Kilolek mam nadzieję, że Waszym córom wszystko przejdzie i nie dadzą Wam dziś bardzo mocno popalić. Oby to tylko zęby...

Gosiulek ona miała wysoką gorączkę , z którą się męczyła i dostała nurofen , który niewiele pomógł. Potem paracetamol trochę ją zbił i uśpił o tej 3. Jedynka jedna już przebita a druga pewnie będzie nas kosztować jedną noc.
Jutro mamy kolędę a chciałam z Etną iść do kina i lipa

reklama
martolinka- jak czytam Twoje nocne przezycia to jakbym sama pisala :-) Ja mam tez kiepskie noce i przez koncowke ospy i przez zabki ,ale nie podaje Nudofenu bo Olo by go zaraz zwymiotowal :-( maz juz chyba wyprowadzil sie z sypialni a mi kolo 3 konczy sie cierpliwosc ..i tak co noc ostatnio :wściekła/y:
AZA,wspolczuje, taka wysoka ze dziecko mdlalo ? Masakra. Duzo zdrowka zycze

I nie ma sie co martwic przedszkolami ! To naturalna kolej rzeczy i nawet wg mnie znacznie lepiej sie dziecko rozwija wsrod rowiesnikow niz tylko przy rodzicach.Ja tak na marginesie nie moglam sie doczekac az Kacperek pojdzie do przedszkola- potrzebowalam odetchnac. Zabawnie bylo ogladac te wszystkie placzace mamusie :-D
Chociaz i mnie zdarzylo sie poplakac ale to juz z innego powodu.Jak ODBIERALAM Kacperka z przedszkola :crazy:
Wyobrazcie sobie ze ja steskniona lece pedze po moje dziecko ktore 1 raz zostalo beze mnie tyle czasu- a ono nie chce wyjsc. Zrobil kacper scene, plakal, uciekal ode mnie i prawie sila musialam go wyciagnac do domu. Bylo mi tak przykro a przedszkolanki patrzyly na mnie jakby sie dziecku w domu krzywda dziala :-(
A potem caly czas sie na Kacperka skarzyly - ze nie grzeczny , ze gryzie dzieci ( nigdy wczesniej tego nie robil ,sam za to byl pogryziony w tym wlasnie przedszkolu i jak pokazalam babom jego rany- one twierdzily ze nic o tym nie wiedza.
Ale tak w skrocie na szczescie udalo mi sie po miesiacu zmienic przedszkole na blizsze - mniejsze, kameralne , super podejscie do dzieci i do rodzicow i tam juz nie ma zadnych problemo :) Odpukac :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry