• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

Kilolek jak to nic nie jadła? matko kompletnie nic?
Aza Konrad dostaje drgawek jak mdleje? myślałam , że po prostu wiotki się wtedy robi... jesteś dzielna!!
Gosiaczek nie strasz mnie ... myslałam , że dziś się wyspie;-) Mała marudna , je niewiele , ale zawsze coś. Sypie u nas od rana . MImo wszystko planuję dziś rundkę 15 km.. tak dla odświeżenia umysłu , bo nie wyrabiam w 4 katach

reklama
Martolinka,nikogo nie chce straszyc tylko mowie jak jest u nas ale podkreslam- u nas tez swoje robi ospa.
Ponadto kazde dziecko troszke inaczej znosi zabkowanie wiec moze akurat u Was bedzie lepiej:-D
Ale o wyspaniu sie to ja juz marze od ... miesiecy . Dziwna sprawa. Jak Olo mial 2miesiace to spal prawie cale noce ( tylko 1 raz sie budzil na karmienie i to dopiero kolo 5-6 ) ale juz od kilku miesiecy znow budzi sie co 1-2 godz. Tak jest od kilku miesiecy wiec to nie zabki...Myslalam ze jest glodny wiec daje mu wieczorem mleko z kaszka - i tak sie budzi. I to nie zawsze chce cyca- czasem drze sie z zamknietymi oczami a ja musze "jedynie "przewrocic go np na drugi bok albo wziac do lozka i od razu zasypia. Boje sie ze sie przyzwyczail do mojej ciaglej obecnosci i do nocnych pobudek , tak naprawde najchetniej bym go zostawila aby sobie poplakal i sam zasnal- ale boje sie ze obudzi starszego brata wiec i tak zawsze po sec go biore wiec nie wiem czy to nie moja wina...:-(
Pochwale sie :-D wczoraj zaczelam robic zakwas wiec za 5 dni planuje upiec chlebek na zakwasie. 1 raz, mam nadzieje ze wyjdzie :-)

Martolinka Konrad przy gorączce między 39 a 40 stopni najpierw dostaje drgawek przy których już nie jest świadomy a potem całkiem traci przytomność i drgawki ustają. Trwa to dosyć krótko ale strachu można się najeść. Najgorzej, że Konrad potrafi mieć nagłe skoki temperatury. Raz miał w ciągu 10 minut skok z 38 na 39,4. Dlatego też ja ostatnio przez całą noc mierzyłam mu temperature co 15 minut i na czole i w uchu. Ja tylko miał powyżej 39 to moczyłam go w chłodniejszej wodzie.

no martolinka nic, kompletnie. Zupełnie nic nei chciala, nawet łyczka nie pociagnęła. O 15 łaskawie zjała z piersi ale nie opróżniła cąłej. Nieco później 70 ml soczku i przed spaniem 150ml kaszki. Takze noc zapowiada sie ciekawie... zwlaszcza ze dopiero teraz uswiadomilam sobie ze powinnam byla sciagac, bo inaczej w nocy zabraknie :dry:

gosiaczek wiidac to normalne skoro nasze maluchy maja wysoko % skutecznosc w darciu się po nocach. Tylko poli Wojtulka śpioszek sypia nocami o ile się nie mylę.

znow mnie boli gardlo :-( mozna oszalec

Hejo!
Zdrowia, cierpliwości i braku numerów dzieci choć przez 24 h.;-)Trzymam kciuki za ząbki , by nie dawały maluchom w kość, a przy okazji rodzicom.;-) Może się przyda Ząbkowanie - BabyBoom .
AZA - ale masz przyżycia z synem, oby gorączka już nie dała Wam popalić.
Jestem nie do życia, zmęczona strasznie, pogoda daje do wiwatu.
Trzymcie się.

Kilolek trzymam kciuki za nocke... Mam nadzieję, że Zuzia będzie w nocy choć ciut bardziej wyrozumiała dla mamy :)))

Ja dziś dostałam ogrooooomną paczkę od koleżanki z Anglii z ciuszkami dla dzieci na handel. Ilość mnie powaliła... Ciekawe kiedy to powystawiam :)))

Kilolku mam 3 kartony z Nexta i Mothercare... Cudeńka dla dziewczynek, mogę cyknąć fotki ale jutro dopiero dowiem się co i za ile... A jaki rozmiar ma Zuzia to poszukam fajnych okazów :)))

Aza a to masz na wiosne rzeczy z dł rekawami czy na lato ?? Pod jakim nickiem "pracujesz" ?? Moze mogłabym cos sobie wybrac jak wystawisz. Zalezy co bedzie i czy bedzie mnie stać ;p Kilka rzeczy potrzebuję dla Marcela

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry