reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

tak to wlasnie jest,na poczatku duzo nie widac.Pamietam jak poszlam napierwszy raz na usg cala pod wrazeniem,mylslam ze lekarz mi powie co i jak a lekarz co?powiedzial ze ciaza jest widoczna i tyle prosze przyjsc za tydzien hahaha

reklama
hej! już myslałąm, ze Was nie doczytam :baffled:niesamowite jesteście!
do camelia
to bardzo przyblizony do mnie bo ja mam na 03.11 :)
Kurcze ale troszke sie zmartwilam bo dzis obudzilam sie z lekkim bolem gardla i slabym samopoczuciem,boje sie ze to bedzie mialo zly wplyw na przebieg mojej ciazy :(
przeczytalam ze mozna pic mleko w miodem a czy wy Kochane znacie jakies dobre sposoby domowe na przeziebienia??

Mad13 WITAMY SERDECZNIE :)
ja też jestem przeziębiona. Ginka kazała mi brać aliofil (to są tabletki z czosnku) i homeogene na gardło

Cześc dziewczynki, ja też tu nieśmiało się pojawiam ;-). Dwa tesciki pozytywne, @ brak więc .... Nieśmiało bo niestety po przejsciach. Teraz boli mnie brzuch ale to pewnie moja psychika dosc zwichrowana ;-)

Chciałam zapytac nasze mamuski, bo widzę że nie jedna juz rodziła w listopadzie lub okolo, jak wam się chodziło w ciąży w lato,
potem jak maluch juz jest, i wogole jak to jest w tym listopadzie. Mam dużo koleżanek które próbują tylko na wiosne bo tak najlepiej. Ale wiem napewno że my to w ciąży chociaż witaminek latem pojemy
całkiem nieźle. W lato owszem upały dokuczały ale jeszcze nie było tak źle. Jak w 9 miesiącu już puchłam i nie mogłam się ruszac o już chłodno było więc lepiej. Na spacerki zaczęliśmy chodzić po tygodniu. Najpierw po kilka minut ale juz po miesiącu 2 godzinki maszerowaliśmy. Z resztą my do dziś spacerujemy min. 2 godziny (teraz na 2 razy sobie rozkładamy) niezależnie od pogody. Żaden mróz, chłód, deszcz ani nawet grad nie są nam w stanie przeszkodzić. :-) co serdecznie polecam, bo moje dziecko dzięki temu pierwszy katarek złapało mając rok i 2 miesiące!

hej babeczki!!
tez mnie troche nie bylo a Wy tyle naskorbalyscie:-)
Ja 12.03 bylam u gina bo ciagle mam to cholerne plamienie..juz coraz mniej ale mam i jak bylam u gina to widzialam tentno bobaska i ogolenie pomimo plamienie lakarka mowila ze wszystko ok wyglada!!ale mam duphaston brac dalej ehh..babeczki nie wiecie skad sie takie plamienie bierze??
passingby a Ty jak sie czujesz?juz nie ma plamienia w ogole??lezysz caly czas??ciesze sie ze betka ci rosnie:-)
Olica ja tez sie nacisnelam tak jak pisalas i nie boli!!

macie jakies sprawdzone sposoby na mdlosci??:-D:-Dpozdrawiam
na nudności głównie imbir! herbatka imbirowa "Na pierwszy trymestr New Life" Bioactiv, witaminy Prenatal z imbirem, świeży imbir. I gejfruty.
Ja mam koszmarne nudności. W [pierwszej ciązy wszystko to mi pomagało ale teraz nie mogę nawet spojrzeć na grejfruty a herbatki nigdzie nie mogę dostać, więc męczę się okropnie przez cąły dzień.

Hej Dziewczyny!

Musimy byc dobrej mysli, nie mozemy ciagle myslec negatywnie, ze cos pojdzie nie tak. My z mezem staralismy sie o dzidzie 9 miesiecy, i jest to moja pierwsza ciaza. Tak bardzo sie cieszymy ze nie wyobrazam sobie ze moglo by byc cos nie tak. Glowa do gory dziewczyny, na Boze Narodzenie bedziemy szczesliwymi mamuskami :o)

Pozdrawiam wszystkie ciezarowki :o)))

hej

to też jest moja pierwsza ciąża ale ja mam takie myśli ze może coś być nie tak trochę pobolewa mnie brzuch, ale zaraz staram się je odganiać i ciesze się że moja kruszynka rośnie...pozdrowionka

Witam, ja myślę, że jestem w piątym tygodniu :), choć kalendarz z tej strony wyliczył mi szósty :/ bardzo mam drażliwe piersi, sutki mi się powiększyły i zrobiły ciemniejsze, często czuję lekki ból w podbrzuszu i mam napięty brzuch. Z mężem jeszcze nikomu o tym nie powiedzieliśmy, bo nie chcemy zapeszać, ale ledwo trzymam język za zębami, w czwartek idę do ginekologa, może zrobi mi USG :)
a jeśli chodzi o witaminki to co jecie? ja dwa razy dziennie Prenatal Copleks i raz dziennie kwas foliowy.
Pozdrawiam :):-)

Witam dziewczyny! to i ja się pochwalę dwoma kreskami na teście:tak: jeszcze u lekarza nie byłam ale raczej na 100% jest fasolka z objawów u mnie tylko duuuuuuży apetyt i 4 kg na plusie. To moja druga ciąża , mam już synka ma rok i 7 m-cy. Z wizytą u gin poczekam jeszcze z tydzień bo narazie na usg nie będzie za wiele widać, no może dwa. Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane;-)

ja też nie byłam jeszcze u gina ale zrobiłam sobie test z krwi najpierw oczywiście zrobiłam test ciążowy który wkońcu pokazał śliczne dwie kreseczki i odrazu pobiegłam na beta hcg i tam widać od razu czy jest ciąża czy nie...Polecam jeśli chcesz wiedzieć najlepiej zrób sobie test beta hcg

pozdrowionka

Cześc Dziewczyny,
To ja też jeszcze dołącze:tak:
Ja mam termin porodu na 5 listopada, tylko że nie wiem czy coś z tego wyjdzie.
To ma by nasze drugie dzieciątko (synek ma 3 latka), ale na usg w 6 tygodniu od OM widac było tylko pęcherzyk ciązowy bez zarodka i serducha....Niby ginekolog kazała się nie martwi i przyjśc na następną wizytę za dwa tygodnie, ale nie wiem czy cos z tego będzie....
Czy któraś z was miała może już pierwsze usg i brak zarodka, a na drugim usg było już wszystko dobrze?

A tak poza tym to wszystkim nam bardzo gratuluję i mam nadzieję na wspólne spędzenie tych 9 miesięcy:tak:

madziek a jesli moge spytac, to kto ci doradzil brac prenatal dwa razy dziennie?

Ja biore na razie tylko kwas foliowy (2 tabletki), nie moge braz zadnych zestawow witaminowych w ktorych jest jod, wiec mam maly wybor, ale wiem ze wlasnie w prenatanie nie ma jodu, ale lekarka mi powiedziala ze na razie mam go nie brac, bo sa tam jakies duze dawki ktorychs witamin i na razie na nie za wczesnie. Dlatego pytam dlaczego Ty bierzesz az dwie tabletki?

Wiem ze co lekarz to opinia, i jeszcze sie same przekonamy ze czesto beda nam zupelnieinne rzeczy mowili :-)

hej mam 2 pytanka
kiedy lekarz bedzie mi mogl wystawic zaswiadczenei o ciazy do pracy ? chce powiedziec kierwonictwu zeby mnie odciazyli od obowiazkow ciezkich
i czy lekarz od malego bada od wewnatrz bo mi dzis kolezanka nagadala ze nie wolno bo krzywde mozna zrobic i poronic... krwawienei itp. ...

reklama
Kasiulla - mysle ze nie ma sie czym martwic, chyba lekarz wie co robi, jakby bylo takie ryzyko to by tak nie badali, a po prostu przez brzuch by jeszcze nic nie było widać konkretnego.

Igi - trzymam kciuki zeby bylo ok. Z tego co wiem to czesto tak jest ze na poczatku nic nie widac, ja w pierwszej ciazy bylam w 7 tygodniu i lekarz tez musial dosc długo szukać zanim doszukał sie serduszka. Pozatym jest jeszcze taka opcja ze mialas owulacje troche pozniej niz zwykle i wtedy doszlo do zapłodnienia przez co ciąża jest młodsza niż myślisz. Moze zrób sobie test beta hcg?

kikolek - wspólczuję nudności. Ja mam niewielkie ale da sie znieść tyle ze przez to apetytu wcale nie mam.ja tez spacerki polecam, spacerowalismy od małego nawet w deszcz i grad, w lato latalismy na boso po trawie, teraz troche wybieramy pogode jak mała biega sama bo czesto w kałuży ląduje:-D i wtedy wózek zostaje.

Julcia - kolejna mama sierpniowa 2007. Witamy. Ja tak samo idę na pierwszą wizytę prywatnie a potem jak bedzie ok to do ośrodka, zreszta do tego samego lekarza. Moze jeszcze na usg genetyczne pojde prywatnie

Do góry