reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

U mnie za to tradcyjnie do bólu :crazy: zeszłam z psem na spacer i po 5 minutach wróciłam cała mokra!!!. I żeby to jeszcze dzieci... ale nie stare "wczorajsze" ch...je. Powiedziałam co o nich myśle, jednak boje się przeziębienia, ledwo co mi sie skończyło dwa tygodnie temu!

reklama
dzien dobry
ja sie rozkoszuje kanapka z maslem i pomidorem. jaka radosc ze moge normalnie cos zjesc. :-):-D
mam nadzieje ze mi caly dzien bedzie tak dobrze.

Ka...M u mnie podobnie. niestety życie za granicą oprócz uroków ma też swoje wady. Już trzecke Swięta Wielkiej Nocy spędzam z dala od rodzinnego domu. Świeconka była, alenie poświęcona, bo ksiądz świecił tylko raz, jak większośc emigrantów w pracy była. Ciasto przysłane przez rodziców z Polski, bo tutaj to jakoś na pieczenie mnie nie bierze. Jedynie sałatka i jajka pod różą postacią. i zupełny brak atmosfery. Wczoraj na śniadanku to się z mężusiem popłakaliśmy zamiast radować.
Ale w przyszłym roku ... już się nie mogę doczekać :)

Mam pytanie do Was kochane. Czy w 9 tygodniu czułyście jakoś swoją dzidzie? Ja wiem, to głupie bo ma z 3 cm, ale ja wiem dokładnie gdzie ona jest w moim brzuszku. Po prawej stronie i nawet moge to miejsce wskazać z dużą dokładnością. Po prostu po lewej stronie moge sobie brzusio naciskac gdzie chce, ale po prawej jest takie miejsce gdzie nagle zaczyna mnie jakby łaskotać i mam takie dziwne uczucie.
Macie coś podobnego? Jakieś odczucia fizyczne? Moze to tylko moja psychika sie domaga tego "czucia"?

Ostatnia edycja:
Gawit, u teściowej było wczoraj tyle dobrego jedzenia, że nie sposob było nie spróbować! Ja mam dwa święta, ponieważ jestem prawosławna, a mój Ł katolicki. I Obchodzimy dwa razy święta :-) Więc jedne obchodzimy u jednej rodziny a drugie u drugiej ;-) Także jedne mam teraz a za tydzień drugie ;-)

Milencia narobiłaś mi ochoty na kanapeczkę ze świeżym chlebkiem, masełkiem i pomidorkiem...

Ja na szczęście w święta mogłam jeść wszystko, tylko wieczorkiem miałam refluks i zgagę. Ale nie ma to jak herbatka imbirowa :-D

męczył mnie kaszel... I nadal męczy...

yyy... co to refluks? :-p

u mnie święta spokojnie. pomimo niemiłosiernie ogromnych ilości jakie zjadłam, mieszczę się w swoje rzeczy... co prawda domyślam się, że za kilka dni będę miała problemy z zapięciem bluzek w biuście, ale po za tym jest ok ;-)

zastanawiam się wciąż, skąd na moim brzuchu fałdy? psia krew! a waga ani drgnie :sorry:

no i złośliwość wróciła... w odatku mój M. jest bardzo wrażliwy, więc ciężko idzie nam komunikowanie się. on się wkurza, że ja przesadzam, mnie z kolei denerwuje, że mnie nie rozumie... i "w koło macieju"

ehhh (machnięcie ręką) szkoda gadać...

Leoparda, refluks to "powrót" treści żołądkowej do przełyku... Prawie jak wymioty, tylko podchodzi do gardła i cofa się z powrotem do żołądka. Gorsze niż zgaga... Mój Ł. nazywa na to palenie rury :tak:

Ka...M u mnie podobnie. niestety życie za granicą oprócz uroków ma też swoje wady. Już trzecke Swięta Wielkiej Nocy spędzam z dala od rodzinnego domu. Świeconka była, alenie poświęcona, bo ksiądz świecił tylko raz, jak większośc emigrantów w pracy była. Ciasto przysłane przez rodziców z Polski, bo tutaj to jakoś na pieczenie mnie nie bierze. Jedynie sałatka i jajka pod różą postacią. i zupełny brak atmosfery. Wczoraj na śniadanku to się z mężusiem popłakaliśmy zamiast radować.
Ale w przyszłym roku ... już się nie mogę doczekać :)

Mam pytanie do Was kochane. Czy w 9 tygodniu czułyście jakoś swoją dzidzie? Ja wiem, to głupie bo ma z 3 cm, ale ja wiem dokładnie gdzie ona jest w moim brzuszku. Po prawej stronie i nawet moge to miejsce wskazać z dużą dokładnością. Po prostu po lewej stronie moge sobie brzusio naciskac gdzie chce, ale po prawej jest takie miejsce gdzie nagle zaczyna mnie jakby łaskotać i mam takie dziwne uczucie.
Macie coś podobnego? Jakieś odczucia fizyczne? Moze to tylko moja psychika sie domaga tego "czucia"?
anadri powiem Ci, że ja też wyczekuje pierwszych sygnałów od mojej dzidzi, macam brzusio i też czuję coś twardego :-) nie wiem co, może to macica się tak rozpycha ;) ale na pewno brzucha już nie wciągnę, bo mi tak od łona okrąglutki się zrobił :-)
W czwartek idę do lekarza, nie mogę doczekać się USG, pewnie już raczki i nóżki zobaczę :-)

o kochane :)
po świetach świetnie :) dzis super pogoda słonko świeci :) nic tylko zabierac sie na spacerki (uważajce aby ktos was nie oblał ) hehhe :)
no a teraz siły zbieram wieczorkiem na miasto na imprezke
pozdrawiam

reklama
ja z mezem pojechalismy na wioske do rodziny meza no i zaczeli cos domyslac sie i wyszło ze w ciazy hehe wyszło tez ze jedna z Ciotek Meza tez ma termin na 20 Października wiec jak dobrze bedzzie to razem na porodówce sie spotkamy :) hehe
buziaczki

Do góry