reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Hejka!
No ja absolutnie ni jak mojej dzidzi nie czuję, chociaż brzucha też już nie wciągnę.
Leżę dziś, bo pobolewa mnie coś brzusio :-( jutro wizyta. oczywiście bardzo się boję :-(żeby tylko z maluchem było wszystko dobrze!

reklama
Natala- dzięki... palenie rury jest bardzo obrazkowe:-p

ja właśnie wróciłam z grilla na świerzym powietrzu. jedyna trzeźwa. był ubaw... jutro pierwsze usg... już nie mogę się doczekać:tak:. ale i strasznie się boję, czy wszystko jest ok!

Fałdki na brzuchu dlatego sie robia, ze Twoje cialo chce jak najlepiej otoczyc macice i dzidziusia w niej ukrytego przed niesprzyjajacymi warunkami zewnetrzymi :)

jak napisały madziek i gawit postanowiłam odpocząć
zrobiłam mały bunt ale jeszcze przed wyjazdem gości :happy:
położyłam się i tyle
na szczeście mąż przejął pałeczkę powiedziałam mu że ja już mam dosyć i potrzebuję więcej spokoju

a dzidzi narazie nie czuję mdłości mam mniejsze:-) i oby tak zostało

Strasznie mi dzisiaj ciężko... czuję się o 100 kg cięższa i na dodatek ciężko mi wszystko... Straszne uczucie... Mimo spacerów, przebywania na powietrzu...

Gawit nie przzejmuj się :-) ja mam wizytę w piątek i odliczam dni :-) nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę moją małą dzidzię :tak:

Kasiiula mam podobną sytuację, tylko, że moja kuzynka rodzi w lipcu :-D śmieje się, że będzie babcią (bo tak wycodzi, mimo, że ma 29 lat) i że staro się czuje :tak:

Dziewczyny ja wiem, że może wyjdę na panikarę, ale bardzo boję się jutra :-( mam jakieś złe przeczucia :-(jak do wczoraj wszystko było cacy tak dziś coś złego mnie nachodzi :-( nie wiem może to stres przed wizytą? oby! i niech już będzie jutro po południe to będę wiedziała co i jak! wizytę mam na 12.00, ale nie wiem o której wejdę, bo mimo, że ginka umawia na godziny, to zazwyczaj trafi się jakaś zbłąkana dusza nie umówiona, a z problemem ;-) i takich dusz bywa sporo! chociaż najczęściej w godzinach popołudniowych. do południa jeszcze się poslizg nie zdarzył, ale , że ja się stresuję to pewnie jutro się zdarzy ;-) oby mi ginka ciśnienia nie mirzyła, bo ze strachu mogę mieć cholernie wysokie!

reklama
Hej dziewczyny, ja juz po usg: dzidzia ma 45 mm a serce jej bije 178uderzen na minute i dziecie ciagle wierzgalo nogami i machalo rekami...
Nawet nie robili mi usg dopochwowego, bo mimo pustego pecherza to na super sprzeciochu tej lekarki widac bylo wszystko, a nawet wiecej.
Wedlug niej na 90% dziewczynka co chyba nawet widac na filmie.
Wedlug usg to 11 tydzien i 5 dzien, a termin porodu 28 pazdziernika, a wiec tydzien wczesniej niz z okresu...
Niestety w opisie znalazly sie zdania ktorych nie rozumiem:
Pepowina tylnio-boczna prawa o jakosci zero.
oraz
Fakt, ze wskazniki sonografii sa w normie nie swiadczy o zdrowiu plodu."
Oczywiscie troche mnie martwi ostatnie zdanie i nie wiem czemu pepowina jest jakosci zero???
Mam jednak nadzieje, ze teraz jak uslyszalam serce dzidzi to juz wszystko bedzie dobrze. Czego i wam zycze....

Do góry