reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

reklama
Dziewczynki będące po usg serdecznie gratuluję!!!!!!!!! Super wieści dziś przynosicie! bardzo się cieszę i oby tak dalej!

GosiaLew
trzymam za Was kciuki! masz rację, póki lekarz nie potwierdzi to "piłka w grze" i trzeba być dobrej myśli!

GosiaLew nie zamartwiaj się, będzie dobrze :tak: Zobaczysz, ze jutro na usg zobaczysz bijące serduszko, ruchliwego dzieciaczka i od razu humor Ci się poprawi :tak:

Dziewczyny, wiecie co mój Ł zrobił? Zabrał zdjęcie i chodzi po szpitalu i chwali się, że to jego syn :blink: wariat! Bardzo żałował, że nie mógł byc ze mną i chociaż zdjęciem się zadowoli :-)

A te które dzisiaj zobaczyły wariata świdrującego w brzuszku (tak jak moje dzieciatko) to serdecznie gratuluję :-) Mój mały wariat zrobił fikołka jak pan gin zaglądał mu w jego malutki mózg, raptem pokazała sie pupa i nóżki!!! Ale byl ubaw :-) Myślalam, że dzieciaczek będzie spokojny, a on wiercił się non stop :-) Ale fajnie :-):-):-)

Dzidzia ma 12 tyg. 5 dni
Mierzy 6,36 cm
Kręgosłup o.k., kość nosowa też :-) i przezierność prawidłowa :-)
Ulżyło mi, a tak się denerwowałam, że może coś być nie tak.
Dzidzia się wierciła, pewnie głodna była ;-) bo dopiero co teraz obiad zjadłam

zdjecie czadowe, wyniki tez bomba tak trzymaj!!!!!!

Duzo piszecie o przezierności, a ja nie mam o tzm zielonego pojcia, oswiecicie mnie

Gratuluje wsyzstkim mamusiom dyisiejsyzch badan

ja robiłam 2 razy już morfologię w ciąży na początku miałam 12,2 a dzisiejsze wyniki to 12,4. Ja mam na badaniach normę od 11 ale musisz wiedzieć że u kobiet w ciąży te normy się obniżają i nie jest to nic niepoprawnego :)) a robiłaś wcześniej już morfologię?? może u ciebie takie wyniki to norma i wtedy nie ma się czym martwić, a poza tym masz niedużo przekroczoną normę. Ja mam takie wyniki a codziennie jem żelazo w tabletkach, jem dużo sałaty i soku z buraków lub przetworów, więc jeśli ty nie bierzesz nic to wyniki masz normalne i raczej zacznij tylko jeść więcej zielonych warzyw :))

reklama
Dziewczyny mam dwa pytania:)
1. czy macie czasem uczucie "ciężkiego" brzucha.. tzn...czuję, że jest trochę napięty tak jak bym miała tam kamienie...
2. czy macie zatwardzenia... bo ja mam i jak z tym sobie radzić?:confused:
na zatwardzenie to suszone śliwki, a jeśli one nie przejdą ci przez gardło to zalej je wodą i ugotuj kompot, powinno pomóc i dużo jogurtu naturalnego z probiotykami lub zwykłego, kefiru lub maślanki

Do góry