reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

ja myślałam że tamten zamknięty wątek jest po to żeby umieszczać tam zdjęcia i np nr tel i inne utajnione informacje, ale nie sądziłam że to do opisywania porodu, bo to zwykle jest ogólnodostępne i można wtedy dowiedzieć się jak jest w jakim szpitalu. Dla mnie utajnianie tego nie jest konieczne. Lepszy byłby kolejny wątek jak na większości mięsiącach np Nasze porody.

reklama
witam Was a jak tylko na moment bo nie mam siły od rana leże w łózku i lecze katar i gardło domowymi sposobami.... mam nadzieje ze przejdzie bo mam dośc....

1252748944bystuai500.jpg

Na poprawienie humoru dla każdej z listopadóweczek :D

laurana witaj !! współczuje lekarza, a skąd ona niby wie jak jest maluszek ułożony?? czy nie potrzebna jest cesarka?? od początku taka jest czy dopiero niedawno się jej odmieniło?? Jeśli od początku to ci się dziwie że już wtedy nie zmieniłaś.
andari ja niedawno miałam taki ból brzucha i wzięłam nospe. Jeśli po tym ci przejdzie to na pewno to nie poród. Ja tak spanikowałam że chociaż mnie mocno bolało, a zwłaszcza jak chodziłam to od razu wzięłam się za pakowanie torby.

Dla mnie to też nie konieczne. Z resztą kobiety które rodziły zwykle ce****e ekshibicjonizm w tym temacie - lubią opowiadać o porodzie :sorry:
Może tam to lepiej zdjęcia np. żebyśmy też wszystkiego tam nie wsadziły. bo w sumie listopad i listopadówki to chyba będzie to samo ostatecznie.
Nie... ja się chyba źle wyrażam... ja nie krytykuje broń Boże tylko ja się gubię. Za duzo dla mnie tego i czasami nie wiem gdzie co powinnam napisać i zwykle pewnie pisze nie tam gdzie trzeba :-(

niunians od początku taka nie była...zawsze bardzo uprzejma, wydawała się rzeczowa...a jak już mnie skierowała na USG genetyczne do innego lekarza,bo przyznała,że on jest lepszym specjalistą to już w ogóle miałam o niej super zdanie..że tak się przejmuję i nie odwala fuszerki...Pierwszy objaw jej okropnego zachowania zauważyłam w 28 tygodniu,kiedy skarżyłam się na twardnienie brzucha i małą ilość ruchów dziecka...poprosiłam o USG żeby sprawdzić czy wszystko ok..a ona na to,że nie ma potrzeby,bo i tak za wczesna ciąża żeby ją ratować..co ma być to będzie i mam się nie przejmować,bo jakby coś się działo nie tak to i tak nie da się nic zrobić...Powiedziała,że dziecko ma szanse od 32 tygodnia i wtedy też zrobi USG. No i właśnie na tej ostatniej wizycie, o której wspominałam zapomniała zrobić USG....(aczkolwiek ja i tak sama poszłam do innego lekarza zrobić we wrześniu). Na sam koniec już nieźle zdenerwowana powiedziałam do niej " a co z tym USG " a ona właśnie na to,że po brzuchu widzi,że jest ok....Teraz mam do niej przyjść w 36 tyg na posiew na paciorkowca,a USG będzie robić dopiero w 38..

.W tym momencie mam do Was pytanie....Wasi lekarze jak często robią USG od 30 tyg? Coś wspominali o USG w 36 tyg...bo nie wiem czy dać sobie spokój i po prostu czekać czy jednak zrobić USG w 36 tyg dla sprawdzenia czy z łożyskiem wszystko ok...no i czy mój synek nadal tak szybko na wadze przybiera.....Sama nie wiem co powinnam zrobić...

Jeżeli powoli twardnieje mi brzuch ale nie cały(robi sie taka górka) to to jest własnie ? Nawet nie wiem czy mam takie skurcze...
górka ci się może robić bo dzidzia wypina się, a skurcz ja odczuwałam jako takie ściskanie brzucha (tak jakby ktoś cię chciał w gorset zapakować ), lub zwykły ból miesiączkowy. więc to co ty czujesz to raczej przemieszczanie się dzidzi. ja na razie miałam takie bolesne skurcze raz a takie na okres pare razy zwykle wieczorem.

reklama
mary po to jest chyba zalozona grupa "listopadowczeki" - tam mialy trafiac opisy naszych porodow, ale dudziakowa byla nieobecna wiec chyba jej nie ma w tej grupie, bo ona zamknieta jest. trzeba poprosic o zaproszenie. :)
ja tylko na chwile bo mam zjeba... humor na maksa...
ale nie chce mie zaduzych zaleglosci.. dudziakowa jest w listopadoweczkach no ale moze nie doczytala do czego ta grupa...;-)
i nie trzeba "prosic" wystarczy napisac ze sie chce dolaczyc:tak:

nr tel tez mozna pisac jak sie nowy temat otworzy :)
no i zdjecia rowniez.... wszystko na co macie ochote dziewczyny

a watek jest utajony bo na gratulacjach kilka osob o to prosilo.... :)

Ostatnia edycja:
Do góry