reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Aha, a wiecie co, wczoraj na IP ten lekarz tez powiedzial zeby trzymac sie terminu z usg a nie om :sorry:

z usg? mi lekarze za każdym razem mówili, że z OM. Bo z usg oblicza się na podstawie rozmiarów dziecka, i gdyby liczył się termin z usg to każde dziecko byłoby takie samo co do wielkości.... w szpitalu na IP pytali mnie o termin z OM.

reklama
Natalunia, oby twoja postawa została ci nagrodzona :)))
Dziunka, trzymaj się - może dziś??? :))) Ja czekam...tylko na co?
Informuję, że wczoraj nowy dzieciaczek przyszedł na świat!!!!

Dziubasku, a nie skierowali Cię na wywołanie? Czy coś? Ja od jutro do piątku mam mieć codziennie KTG i 22 albo 23 mam się zgłosić na wywołanie.
Wczoraj czyja dzidzia? Maliny?

Luuuzna - myślałam, że już urodziłas...

z usg? mi lekarze za każdym razem mówili, że z OM. Bo z usg oblicza się na podstawie rozmiarów dziecka, i gdyby liczył się termin z usg to każde dziecko byłoby takie samo co do wielkości.... w szpitalu na IP pytali mnie o termin z OM.

No wlasnie wiem, tak samo mialam przy pierwszym dziecku. Ale moj gin i teraz ten tez kaza mi sie trzymac terminu z usg, ktore mialam w 9 tygodniu ciazy.

Dziubasku, a nie skierowali Cię na wywołanie? Czy coś? Ja od jutro do piątku mam mieć codziennie KTG i 22 albo 23 mam się zgłosić na wywołanie.

Nie, lekarze sa swietni. Ty masz termin na dzis, a 23.11 masz byc na wywolaniu, a ja mialam termin na 8.11 i mam sie zglosic na wywolanie tez 23.11 :-D:-D:-D
Dzidzia Mary :tak:

Jak lezalam wczoraj na ktg to za drugim parawanem lekarz robil usg kobiecie w 5 miesiacu ciazy. I spytala sie o plec. Powiedzial ze raczej na 100% dziewczynka, a ja az w oczach mialam lzy :tak: Tym bardziej jak sobie pomyslalam, ze na zewnatrz siedzi jej maz z synkiem, to wogole musiala sie cieszyc :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No wlasnie wiem, tak samo mialam przy pierwszym dziecku. Ale moj gin i teraz ten tez kaza mi sie trzymac terminu z usg, ktore mialam w 9 tygodniu ciazy.

To jeżeli tak, to ja mam jeszcze 3 dni ;-) A u Ciebie kiedy termin z USG mija?

Moja przyjaciółka w USG połówkowym dowiedziałą się, że ma ogromniaste dziecko. W 20 tc jej synuś waży 610 gram!!!!! I z 11 marca termin przesunął się na 26 lutego... Więc dlatego na termin z USG patrzę przez palce...

a ja chyba dzis sie napije olejku rycynowego..wczoraj kolezanka dzwonila i polecila to u mniej sie sprawdzilo i w ciagu kilku godz od wypicia miala juz synka:-)ktoras probowala z tym olejkiem??jutro czeka mnie szpital jak dzis samo sie nie zacznie...

:-D:-D:-D
Jeszcze nie:-( Ale czekam:-)
Zdążę się jeszcze przygotować, poprać resztę ciuszków - będę miała teraz motywację! A mogłabym góry przenosić dziś! Wstałam o 7, pomyłam naczynia, upiekłam chlebek na śniadanie, może rosół ugotuję?:-)

Nie, lekarze sa swietni. Ty masz termin na dzis, a 23.11 masz byc na wywolaniu, a ja mialam termin na 8.11 i mam sie zglosic na wywolanie tez 23.11 :-D:-D:-D
Dzidzia Mary :tak:

Jak lezalam wczoraj na ktg to za drugim parawanem lekarz robil usg kobiecie w 5 miesiacu ciazy. I spytala sie o plec. Powiedzial ze raczej na 100% dziewczynka, a ja az w oczach mialam lzy :tak: Tym bardziej jak sobie pomyslalam, ze na zewnatrz siedzi jej maz z synkiem, to wogole musiala sie cieszyc :tak:

To u Ciebie aż 2 tygodnie czekają... mi powiedziała moja gin, że nie będziemy aż tak długo czekać, bo mozna dziecku zaszkodzić. Ale podobno dzieci przenoszone są bardziej inteligentne (bez urazy wcześniaków) :-p:-p:-p
Pamiętam jak mi powiedział lekarz, że będzie córeczka - popłakałam sie, ale nie z radości, tylko z zawiedzenia - marzyłam o synku. Teraz wiem, że głupia byłam, bo najważniejsze jest, żeby było zdrowe.

Gie-oska - olej rycynowy jest na biegunkę. Wcześniej słyszałam o tym, że dziewczyny piły olej, miały biegunkę i rodziły albo tego samego albo następnego dnia. w szkole rodzenia o tym słyszałam.

To u Ciebie aż 2 tygodnie czekają... mi powiedziała moja gin, że nie będziemy aż tak długo czekać, bo mozna dziecku zaszkodzić. Ale podobno dzieci przenoszone są bardziej inteligentne (bez urazy wcześniaków) :-p:-p:-p
Pamiętam jak mi powiedział lekarz, że będzie córeczka - popłakałam sie, ale nie z radości, tylko z zawiedzenia - marzyłam o synku. Teraz wiem, że głupia byłam, bo najważniejsze jest, żeby było zdrowe.

Gie-oska - olej rycynowy jest na biegunkę. Wcześniej słyszałam o tym, że dziewczyny piły olej, miały biegunkę i rodziły albo tego samego albo następnego dnia. w szkole rodzenia o tym słyszałam.
u mnie tez max tydz po terminie chca juz wywolywac wiec jutro musze sie stawic jak cos...
Natalka wiem ze ten olejek jest na przeczyszczenie...ale co Ci w szkole rodzenia mowili ze warto zastosowac ten olejek??mowili cos negatywnego na jego temat??

reklama
a ja chyba dzis sie napije olejku rycynowego..wczoraj kolezanka dzwonila i polecila to u mniej sie sprawdzilo i w ciagu kilku godz od wypicia miala juz synka:-)ktoras probowala z tym olejkiem??jutro czeka mnie szpital jak dzis samo sie nie zacznie...

'Oleju rycynowego nie wolno używać w czasie ciąży, gdyż może powodować powikłania w przebiegu ciąży i poronienia.':szok:

Do góry