reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

Moja Julia dzis na balu przebierancow w przedszkolu :-D
Zawsze mialam problem ze strojami :dry: A w tym roku (a wlasciwie w zeszlym - 2009 :-D) odkrylam wypozyczalnie strojow, calkiem niedaleko bo w Gdyni. Stroj dla dziecka - 20 zł :sorry2: wlasciwie niec, a myslec nie trzeba :-D
Byly nawet stroje dla takich szkrabow jak nasze malenstwa :tak::-D

To lece po moja ksiezniczke - czas sie czyms zajac pozytecznym a nie tylko na bb siedziec :cool2: Boje sie ze jednego razu zapomne ze mam corke odebrac z przedszkola :szok::baffled:

reklama
ja też miałam już chrzciny. W pierwsze świeto w domu, jedzenie i tak sie robilo na swieta, troche moze mniej, ale i tak nam dobrze wyszło :happy2:
dzisiaj maly mi pospal caly dzien, mam nadzieje ze w nocy bedzie spal, wczoraj caly dzien marudzil, ale cala noc przespal :baffled: co lepsze to nie wiem :baffled:

A ja z innej beczki teraz;
Powiedzcie mi prosze, jak wyglądał wasz pierwszy po porodzie okres?
Ja wiem że może być bardziej obfity (zreszta zawsze miałam obfity) ale ze mnie leje sie jak z zarzynanego zwierza!!! Szacuje że ok 150-200ml/h :szok::baffled:
Tylko wczoraj przez 15godz zużyłam 2opakowania always'ów! A dziś niewiele lepiej...

A ja z innej beczki teraz;
Powiedzcie mi prosze, jak wyglądał wasz pierwszy po porodzie okres?
Ja wiem że może być bardziej obfity (zreszta zawsze miałam obfity) ale ze mnie leje sie jak z zarzynanego zwierza!!! Szacuje że ok 150-200ml/h :szok::baffled:
Tylko wczoraj przez 15godz zużyłam 2opakowania always'ów! A dziś niewiele lepiej...

Ja tak mialam po ur Julki i zostalo do dzis, do tego bol przeogromny, pisalam o tym z Katrenki. Ale wiem, ze mialam pecha, bo w wiekszosci wypadkow tylko pierwszy okres taki jest, a potem wszystko wraca do normy lub jest lepiej niz przed ciaza :tak:

Ja tak mialam po ur Julki i zostalo do dzis, do tego bol przeogromny, pisalam o tym z Katrenki. Ale wiem, ze mialam pecha, bo w wiekszosci wypadkow tylko pierwszy okres taki jest, a potem wszystko wraca do normy lub jest lepiej niz przed ciaza :tak:

To masakra jest jakaś :szok: Co 45min max musze zmienic podpaske bo mi dosłownie po nogach leci.
Wczoraj mała mi sie rozpłakała tak że nie mogłam jej zostawic nawet na 2min bo az sie zanosiła a ze mnie sie w tym czasie lało... w domu nikogo, mi po nogach leci... w końcu siadłam z małą w fotelu i nie ruszałam sie do powrotu Ł - ponad pół godz tak...:szok::baffled:

mary__mary no to przechlapane z tą z miesiączką po porodzie:szok::-( ja jeszcze nie miałam, ciekawe jak będzie u mnie, bo wcześniej trwała 3 dni i tylko w pierwszym była obfita i bolesna, ale zawsze miałam przed @ bolesne jajeczkowanie (co drugi miesiąc) z prawego jajnika:-(
Ja nie karmię piersią od tygodnia, ciekawe kiedy dostanę@:confused: a tak fajowo bez niej:tak:

melduje sie po dluzszej przerwie:-)jak zreszta zwyklo mi sie ostatnio:zawstydzona/y::tak:
a wiec zaczne-jak wy to dziewczyny robicie ze macie czas zajac sie malenstwami..starszymi dziecmi..domem no i do tego niezaniedbywajac meza albo przyjaciela:szok:i oczywiscie jeszcze siedziec na bb:szok:podziwiam was za to:tak:ja niewyrabiam...ok..ugoruje cosik tam na szybkiego..zrobie pranie..matiego wyszykuje do szkoly i 3 razy go odbieram...zajmuje sie calymi dniami moim kochanym szkrabkiem..ktory chodzi spac okolo 24.00:baffled:a potem juz tak jestem zrabana i zmeczona ze usypiam i niemam kiedy spokojnie z wami popisac albo poszukac jakichkolwiek informacji..ktore mnie interesuja:sorry2:i tak kazdy dzien mija:wściekła/y::wściekła/y:az juz zaczynam nerwowa jakas przez to wszystko sie robic bo nawet niemam czasu dla siebie:no:za przeproszeniem do kibla spokojnie sie wysrac nie mozna:zawstydzona/y::tak:dajcie mi jakies konkretne porady jak wy to robicie ze znajdujecie i czas na bb i dla siebie...bo to jakis cud:sorry2:

taaa to jeszcze nic, ja poprzednio zrobiłam w domu na 42 osoby (przyszło 35) tym razem na pewno będę robić w lokalu
no nieźle:szok:42 osoby.... ja przy 20 klękłam:tak:
Ja tez lokal, bo musze powiedziec ze mi taniej wyjdzie i zero roboty :tak: 20 osob, obiad - 3 rodzaje mies, ziemniaki, frytki, 5 rodzaji surowek, napoje, kawa, herbata - 400zł:sorry2: osobno tylko tort i ciasta. A poza tym dziekuje za to gotowanie,zmywanie i latanie dookola gosci w domu :cool:
ja na szczęście mam zmywarkę:-):-):-):-)dużą ale ładowałam ją chyba 5 razy (tzn M ładował) a 400 zł to całkiem fajnie bo mnie więcej te dommowe wyszły...:wściekła/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry