reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2009

a co ja mam mówić??
mam nadzieję tylko że najlepszy prezent się przyjął(czyt.dzidziuś):-p
Trzymam kciuki i synusia życzę :-)
My juz dzisiaj po spacerku. wyjechalismy wczesniej, bo musze sie do porzadku doprowadzic . Wstyd sie przyznac , ale Wam napisze, ze dopiro dzis po porodzie ide do gina,:zawstydzona/y::zawstydzona/y:jak do niego zadzwoniłam to nie był zachwycony moja postawa:tak:Ale jak sam powiedział " tak przystojnej kobiecie nie przystoi zaniedbywac wlasne zdrowie":tak:pojedziemy w ogole we troje. chlopcy poczekaja w poczekalni . chce mlodego pokazac ginowi . jakis swoj udział tez ma:tak:
Nie jesteś sama. Też nie byłam jeszcze u gina. Pójdę może w przyszłym tygodniu, ale to nic pewnego. Nie mam z kim małej zostawić. Chyba ją muszę zabrać ze sobą. Karmienie piersią czasami mnie wkurza.:zawstydzona/y:

Mam do Was pytanka:
1. Do którego miesiąca kazali Wam podawać wit.K?
2. Jakie mleczko podajacie maluszkom swoim?

Pozdrawiam

reklama
Trzymam kciuki i synusia życzę :-)

Nie jesteś sama. Też nie byłam jeszcze u gina. Pójdę może w przyszłym tygodniu, ale to nic pewnego. Nie mam z kim małej zostawić. Chyba ją muszę zabrać ze sobą. Karmienie piersią czasami mnie wkurza.:zawstydzona/y:

Mam do Was pytanka:
1. Do którego miesiąca kazali Wam podawać wit.K?
2. Jakie mleczko podajacie maluszkom swoim?

Pozdrawiam

Ja własnie też z tym pytaniem, wiem, że witaminkę K do 3 msc ale do końca czy początku hehehhehe

dziewczyny kiedy najlepiej zrobić test żeby się dowiedzieć czy będę listopadową mamą??:-p
nie pamiętam jak robiłam w zeszłym roku ale chyba w 1 dzień po planowanej @
a ja teraz nie miałam @ to kiedy??:confused:

Mi kazali wit K podawac do 14 lutego czyli poczatek 3 miesiaca

A czemu niepotrzebne?
bo uważam, że w mleku znajdą się wszystkie witaminy oprócz właściwej dawki D3, witaminę K kazali podawać dzieciom dopiero kilka lat temu. Większość pediatrów nie podziela tej tezy i nie każą podawać. Za dużo witamin tez nie jest za dobre!

bo uważam, że w mleku znajdą się wszystkie witaminy oprócz właściwej dawki D3, witaminę K kazali podawać dzieciom dopiero kilka lat temu. Większość pediatrów nie podziela tej tezy i nie każą podawać. Za dużo witamin tez nie jest za dobre!
dlatego nie wszyscy podają :)) to wprowadzili dopiero 2 lata temu :)) ja podaje dla świętego spokoju :))

reklama
powinnaś dostać niezły ochrzan:angry::angry:
Ja co prawda też nie poszłam w 6 tyg ale w 9. Ale ty to już chyba przesadziłaś :))
Ja wygoniłam babcie z młodą na spacer bo miałam się uczyć do egzaminu, ale widzicie co robie... siedzę na bb :)) albo wymyslam sobie inne zajęcia... prasuje, sprzątam, układam itp. Pocieszam się że mam czas do 28.02 hehe... nie ma to jak wykręcanie się od obowiązków :))

Ech ja tez tego nie pochwalam, ale moja kumpela z pracy poszla 6 lat po porodzie:szok::szok::szok: kto ja przebije?:-D:-p

dziewczyny kiedy najlepiej zrobić test żeby się dowiedzieć czy będę listopadową mamą??:-p
nie pamiętam jak robiłam w zeszłym roku ale chyba w 1 dzień po planowanej @
a ja teraz nie miałam @ to kiedy??:confused:

Zrob kiedy chcesz - testy wychodza juz po 6 dniach od zaplodnienia:tak:

Wiesz, idzmy razem z nauka do przodu, a nie zostajmy w tyle. Jakby tak wszystko negowac to daleko sie nie zajedzie. Nie wprowadzali jej by zaszkodzic dzieciom.
Ale faktycznie dobrze ze nie dawalas bo nadmiar wit K powoduje niedokrwistosc :tak:

Do góry