Dziewczyny, nie było mnie 24h i już nie dam rady odpisać każdej z Was osobno (chociaż bym chciała :-) )
w każdym razie ja wczoraj bushowałam w sklepach - zakupy super udane ( m.in. cud skarpetki frotte z H&M, kolorowe pieluszki tetrowe, flanelki, otulaczek, mini polareczka z kapturem, smoczki 0+, tasiemki do smoczków (nie chciałam plastikowych łańcuszków) takie cudne, z Kubusiem Puchatkiem i jeszcze jakieś pierdółki) :-) także jestem zaaaadowolona i humor ciut lepszy :-)
Dziewczyny, z tego co zapamiętałam, to któraś z Was poszukuje tasiemki do smoczka ale pluszowej - otóż znalazłam takową w jednym z sklepów, w którym robiłam zakupy...mianowicie w Świat Dziecka w M1 w Markach....
No i teraz podsyłam przepis na ciasto marchewkowe:
[FONT="]Ciasto marchewkowe[/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]4 całe jaja [/FONT]
[FONT="]2 szklanki cukru [/FONT]
[FONT="]2 szklanki mąki[/FONT]
[FONT="] 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia [/FONT]
[FONT="]2 łyżeczki cynamonu [/FONT]
[FONT="]1,5 szklanki oleju[/FONT]
[FONT="]2 szklanki marchwi utartej (może być trochę więcej)[/FONT]
[FONT="]Orzechy, rodzynki, suszone morele, pestki słonecznika – co tam się chce [/FONT]J[FONT="][/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]Jajka utrzeć z cukrem i powoli dodawać inne składniki mieszając. Na końcu dodać 2 szklanki utartej marchwi (ja daję z czubkiem) oraz np. orzechy włoskie, rodzynki, migdały , pokrojone suszone morele , pokrojone suszone figi. Ja dodaje bardzo dużo orzechów i pestek słonecznika!! [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
[FONT="]W międzyczasie nagrzać piekarnik do 180 st C.[/FONT]
[FONT="]Do gorącego wstawić foremkę średniej wielkości wypełnioną do ¾ objętości. Piec około 50 minut . Po tym czasie sprawdzić patykiem czy nie jest surowe. [/FONT]
[FONT="] [/FONT]
Miłego pieczenia i smacznego :-)
[FONT="] [/FONT]
[FONT="] [/FONT]