• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

Hej dziewczynki, wpadłam życzyć miłego dnia i zmykam do centrum.musze wiele spraw załatwić paperowych, po krótce powiem, ze staram się o rente rodzinna za mamusię, zapisałam się do darmowego studium, mimo ze pokonczyłam szkoły ale tak dla papierka, i jest szansa na dodatkowy grosz (250zł P) :/ woow..no ale bedzie na pampersy..do szkoły oczywiscie nie zamierzam chodzic, bo zajecia dopiero od pazdziernika. Buzka

reklama
Dzień dobry wszystkim!
Trzymam kciuki za wasze wizyty Violett i Skorpionica! Ja muszę czekać jeszcze 2 tygodnie :(
madziaczek83 współczuje chorej maleńkiej, mam nadzieję że to nic groźnego :)
Ja dzisiaj nie śpię od 4, mały zrobił sobie trening w moim brzuszku i tak do 7 rano :)
Wczoraj pojechałam do mojej mamy odebrać rzeczy które kupiła dla małego :) Boziu ile tego jest......i wczoraj teściowa powiedziała że ona wie że będzie chłopiec (nie chcieli wiedzieć) bo ponoć za ładnie wyglądam jak na dziewczynkę, w każdym razie zapytali jak damy małemu na imię i nasz Leosiek poszedł pod dyskusję :D:D ja chciałam od początku Igora lub Ignasia, ale mój małż się uparł i odpuściłam ale teściu jak wczoraj usłyszał że będzie wnuk to chodził szczęśliwy po domu i pod nosem mówił że będzie Ksawery :)
Dodam że mój mąż jedynak :)))))

Miłego dnia, może słonko wyjdzie choć na chwilkę :)

Dzień dobry Listopadówki ;)
U nas od rana słoneczko co jakiś czas wychodzi,może pogoda się troszkę poprawi...
O 12 dzisiaj idę do neurologa i się okaże czy będzie cesarka czy poród naturalny...sama jestem ciekawa co lekarz zaleci...mam jakiegoś wielkiego stresa przed tą wizytą i sama nie wiem dlaczego ;(

Aduśka123 ja miałam dokładnie takie same kłucia w tym samym czasie.Nie wiem skąd te kłucia,raczej nie mam infekcji,więc może coś z szyjką? Wizytę mam za tydzień,mam nadzieję że dotrzymam,jeśli będą się powtarzały to przyspieszę wizytę.

efinka ja już wczoraj miałam dzwonic do ginki i nagle przeszło...dziś spokoj... Wizytę mam też za tydzien, dokładnie w środę, także może uda się wytrzymać.

Witam wszystkich...nareszcie cała noc przespana:-) My wczoraj bylismy na pierwszych zajeciach w SR...było super...troche obalonych mitów, troche wskazówek no i najważniejsze cwiczenia:-) podobno bardzo przydatne przy porodzie...bardzo tez się ucieszyłam, że znieśli opłaty za pojedyńczą sale porodową bo bardzo chcielismy w takiej rodzic a wczesniej był to koszt 1000zl (dla uczestniczek SK 800zl)...byłam w szoku u nas na grupie 90 % to listopadowe dziewczynki:-)dla naszych małych kawalerów...hi hi

Ayla według mnie prezent super, tym bardziej że faceci to podobno wzrokowcy :)

Amerie my na usg chodzimy sie dowiadywać o płeć dziecka a tu nasze mamy/teściowe wiedzą bez tego :D Moja mama mi ostatnio powiedziała że u mnie będzie dwóch chlopaków bo mam brzuch do szpica, czyli ma podwójny rentgen :D

Mychakp to się troche statystyka dziewczyne podniesie bo gdzie się nie popatrzy tam chłopczyki mają się urodzić :)

Dziewczyny, nie było mnie 24h i już nie dam rady odpisać każdej z Was osobno (chociaż bym chciała :-) )
w każdym razie ja wczoraj bushowałam w sklepach - zakupy super udane ( m.in. cud skarpetki frotte z H&M, kolorowe pieluszki tetrowe, flanelki, otulaczek, mini polareczka z kapturem, smoczki 0+, tasiemki do smoczków (nie chciałam plastikowych łańcuszków) takie cudne, z Kubusiem Puchatkiem i jeszcze jakieś pierdółki) :-) także jestem zaaaadowolona i humor ciut lepszy :-)

Dziewczyny, z tego co zapamiętałam, to któraś z Was poszukuje tasiemki do smoczka ale pluszowej - otóż znalazłam takową w jednym z sklepów, w którym robiłam zakupy...mianowicie w Świat Dziecka w M1 w Markach....

No i teraz podsyłam przepis na ciasto marchewkowe:
[FONT=&quot]Ciasto marchewkowe[/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]4 całe jaja [/FONT]
[FONT=&quot]2 szklanki cukru [/FONT]
[FONT=&quot]2 szklanki mąki[/FONT]
[FONT=&quot] 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia [/FONT]
[FONT=&quot]2 łyżeczki cynamonu [/FONT]
[FONT=&quot]1,5 szklanki oleju[/FONT]
[FONT=&quot]2 szklanki marchwi utartej (może być trochę więcej)[/FONT]
[FONT=&quot]Orzechy, rodzynki, suszone morele, pestki słonecznika – co tam się chce [/FONT]J[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Jajka utrzeć z cukrem i powoli dodawać inne składniki mieszając. Na końcu dodać 2 szklanki utartej marchwi (ja daję z czubkiem) oraz np. orzechy włoskie, rodzynki, migdały , pokrojone suszone morele , pokrojone suszone figi. Ja dodaje bardzo dużo orzechów i pestek słonecznika!! [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]W międzyczasie nagrzać piekarnik do 180 st C.[/FONT]
[FONT=&quot]Do gorącego wstawić foremkę średniej wielkości wypełnioną do ¾ objętości. Piec około 50 minut . Po tym czasie sprawdzić patykiem czy nie jest surowe. [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
Miłego pieczenia i smacznego :-)

[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]

my na usg chodzimy sie dowiadywać o płeć dziecka a tu nasze mamy/teściowe wiedzą bez tego :D Moja mama mi ostatnio powiedziała że u mnie będzie dwóch chlopaków bo mam brzuch do szpica, czyli ma podwójny rentgen :D

Niektórzy się śmieją, że to ciemnogród i zabobony, ale prawdą jest, że akurat w tym wypadku wiedza ludowa się sprawdza w przynajmniej 90%. Wiadomo, że można się pomylić, ale i na USG wielu lekarzy się myli. Niemniej mi już wiele osób powiedziało na podstawie kształtu brzucha, że na pewno oczekuję chłopca. I mają rację.

reklama
Tak Was podczytuję i się zastanawiam czy z moją ciążą wszystko jest ok bo macie więcej trudności z jednym maluchem w brzuchu niż ja z dwójką :-)
Oczywiście ciężko mi założyć majtki czy skarpetki ale śpię w nocy, nie wstaję na siku więcej niż raz a czasem nawet nie wstaję wcale. Nie mam rwy kulszowej, zaparc ani zgagi a u Was ciągle coś :szok: Może poza tym, że większość z Was biega a ja leżę :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry