reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Sunovia- ja po Eutyrox 50 mam Tsh ok 1-2. Ft4 nie pamietam . Ale jutro tez bede robić FT4 na czczo bez tabletki bo ponoć w ciazy ten wynik jest ważniejszy i w ciazy często trzeba zwiększyć dawkę. Mi dzis endokrynolog napisała , ze mam brać teraz 2 dni Eutyrox 50 a 2 dni -75 itd. Zobaczymy jeszcze co po jutrzejszym wyniku napisze.
Jesli chodzi o progesteron to tez dopiero w trakcie badań do IVF sie dowiedziałam , ze mam niski no i teraz jak kontroluje go wraz z Beta Hcg. Ja nie wiem zbytnio jakie są objawy niedoboru ... :) tu są normy progesteronu. www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=22&s_id=9&ss_id=13

Ostatnia edycja:
reklama
ja się martwię moim ft4, bo mam 0.95 (norma 0,89 - 1,7), a moja endo twierdzi, że to dobry wynik. o tarczycy też dowiedziałam się przez przypadek, dopiero wczoraj byłam u endo. dziś robiłam jeszcze badania na przeciwciała, a potem połknęłam pierwszą tabletkę Eutyroxu (mam brać 4 dni po 25, a potem caly czas 50). wyniki badan za tydz.

lola, czarna witajcie:-)

Słuchajcie wysypało mnie tragicznie:szok::szok::szok::wściekła/y: Nawet jak bylam nastolatka to mialam duze problemy z cera no ale teraz to już przesada:-:)-:)-( Co ja mam z tym zrobić:confused: w pracy czuję się okropnie bo nawet zakryć makijażem nie mogę bo nie wolno nam mieć makijażu...

Cześć Dziewczyny :)

Szkoda, że nie mogę pisać w ciągu dnia, ale niestety nie mogę w pracy, nawet nie mam czasu gdybym mogła.

Nanulika fajnego masz szefa, mój w zeszłym roku już dawał ogłoszenie jak mnie nie było 3 dni w pracy i zadzwoniłam mu, że jestem w szpitalu na ginekologii i będę mieć zabieg i tylko pytał kiedy przyjdę :-/ Normalny człowiek umie się zachować jak Twój szef, ale takich ze świeczką szukać. Nie będę mówić nic w pracy do 3 m-ca, jedynie mojej dobrej koleżance, z którą trzymamy się tam od początku chciałabym powiedzieć za jakiś czas, wtedy też tylko ona wiedziała.
Tylko mąż wie o ciąży ;p rodzicom chcę powiedzieć najprędzej po wizycie u lekarza, pozostałym osobom po 3 m-cu. Jestem dość przezorna w takich sprawach.

Czy bolą Was piersi? Mnie ostatnio zaczęły boleć, tzn. przed terminem @ trochę bolały jak zawsze u mnie, ale teraz już bardziej. Mam nadzieję, że to normalny objaw, poza tym nie mam jakichś objawów, może ze 2-3 razy poczułam jakby mi się w głowie zakręciło.

Któraś z Was (wybaczcie, jeszcze dobrze nie kojarzę ;) ) pisała, że nie widziała jeszcze nic na usg. Ja jeszcze nie byłam u lekarza ;)jutro chcę powtórzyć betę i może też potem jeszcze a za tydzień gdzieś pójść do lekarza. Muszę być dobrej myśli.

Ostatnia edycja:
Wesoła kobietka ja pisałam że jeszcze nic nie widziałam:tak: Nie byłam jeszcze na USG. Jadę dopiero pod koniec marca (po 25)

sylha, tak wynik jest w normie, ale normy dla kobiet w ciąży są inne. powinien być bliżej górnej granicy, a przynajmniej za połową, a jest tuż przy dolnej. na ciąże to za mało.

Crazy Girl, a miałam dziś właśnie pisać, że zaczyna mnie wysypywać i oczywiście to też stało się powodem do zmartwień, bo taki wysyp mam zwykle kilka dni przed @, więc dlaczego teraz?

mnie piersi w ogóle nie bolą, a to ponoć jeden z pierwszych objawów.
a co do usg to mój problem polega na tym, że ja już na nim byłam i nic nie widziałam :(

reklama
Dziewczyny jestem po pierwszej wizycie i jest wszystko w porządku. Termin mi wyszedł na 30.10.12r :-)
Zła jestem tylko bo nic nie widziałam na monitorze ponieważ monitor był z boku i przy mojej głowie nie było sznas zobaczyć. Jak mam nic nie widzieć przez cała ciąże:wściekła/y:

Do góry