reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Maria, ja kupiłam nosidełko, ale małego w nim prawie nie noszę, może coś się zmieni jak zrobi się cieplej. Czy sobie chwalę... Raczej nie, ale może dlatego, że jestem dosyć szczupłą osobą i niskiego wzrostu (158cm) i regulacja szelek nie jest dla mnie wystarczająca, co daje efekt "wiszenia" dziecka i jego nogi zamiast być w okolicy moich bioder są w okolicy kolan i przeszkadzają przy chodzeniu... A bardziej ścisnąć się szelek nie da..:-( No i prowadzi to do tego, że mam za bardzo obciążony kręgosłup i wpijają mi się szelki w ramiona bardzo. Na mężu trochę lepiej leży, ale on to z kolei nie ma kiedy go nosić w tym..;-) Tak, że u nas raczej nosidło leży.

Taycia, ja też się przychylam do opinii większości, że najlepiej do Twoich sukienek pasuje czarne bolerko, albo białe. Ale białe to możesz nie utrafić z odcieniem znowu, zwłaszcza przez neta kupując, więc chyba bym nie zaryzykowała:tak: I sukienki baaardzo fajne:tak:
ostkapa, słuszna decyzja. My z tego samego powodu opóźniliśmy pierwsze szczepienie :tak:

A jeśli chodzi o czytanie to ja próbowałam jakieś 3 tyg temu i zero reakcji, ale ostatnio (wczoraj) jak mu opowiadałam bajkę (haha, moja pierwsza próba i to wcale nie jest łatwe!!) to chętnie słuchał. I bardzo lubi jak mu śpiewamy i uwielbia tańczyć jak mu puszczamy jakieś dziecięce piosenki typu "jedzie pociąg z daleka" albo "misia A, misia B". Najbardziej lubi jak ja tańczę naprzeciwko niego i macham jego rączkami i nóżkami, a on jest u taty na rękach :-D:-D

A nosidełko mam takie: Womar, Nosidełko niemowlęce Zaffiro, grafitowe - Womar - Świat niemowlaka - Smyk.com
tyko bez kaptura

Ostatnia edycja:
reklama
Gosiagro - Straszak mial skaze do 10 miesiaca zycia i byl na Nutramigenie. Jego skora tez byla brzydka ,ale po tygodniu uzywania Oilatum krostki zniknely. Ile juz go kapiesz w tym? Nutramigen czy kazde inne mleko trzeba wprowadzac stopniowo,czyli jesli je np. 150 ml to 4 miarki starego mleka i 1 nutra i tak przez caly dzien, nastepnego dnia juz 3 na 2, trzeciego 4 Nutra i 1 starego i czwartego juz cale mleko .

Dziekuje za pomoc w sprawie sukienek!

Mikuś raczej nie lubi czytania bajek, woli na nie zerkać ,a tańczyć w ramionach taty wręcz ubóstwia :)

Za 2h jedziemy do szpitala. Ciekawe co powie mi ten caly Ordynator odnosnie szmerow. Oby nie bylo to nic powaznego...

Multiplicamini heh w takim razie odpada bo jestem tego samego wzrostu i raczej drobna ze mnie osóbka:) przydałoby mi się coś takiego bo mieszkam na 4pietrze a jak mam wnosić na górę wózek to mam serdecznie dość::no:

Gosiagro - Straszak mial skaze do 10 miesiaca zycia i byl na Nutramigenie. Jego skora tez byla brzydka ,ale po tygodniu uzywania Oilatum krostki zniknely. Ile juz go kapiesz w tym? Nutramigen czy kazde inne mleko trzeba wprowadzac stopniowo,czyli jesli je np. 150 ml to 4 miarki starego mleka i 1 nutra i tak przez caly dzien, nastepnego dnia juz 3 na 2, trzeciego 4 Nutra i 1 starego i czwartego juz cale mleko .

dzieki taycia, kąpie już go w Oilatum 3 tyg... i nie ma poprawy, mam nadzieje, że Nutramigen pomoże

Lenka też ma znowu suche placki na nogach - skusiłam się na biszkopty w Almie i po zjedzeniu kilku doczytałam, że mogą zawierać śladowe ilości mleka :wściekła/y:, a po niedzielnym obiadku z sałatką z pomidora doszła wysypka na buzi :no:, smaruję ją na zmianę kremem i emulsją Atoperal i jest lepiej, chyba muszę jeszcze dokupić coś do kąpieli z tej serii, w Oilatum nie wierzę, zresztą po przeczytaniu analiz podwojonej sroki to ręce opadają, co firmy produkują. A że mała jest alergikiem, to na razie nie będę eksperymentować z jej dietą, na nowości jest jeszcze czas, dopiero 4 miesiące za pare dni skończy

Zosia niby nie jest alergikiem, ale skusiłam się na szarlotkę swojej roboty i ... wyszła wysypka okropna na polichach. :szok: całe szczęście miałałam maść "na receptę swojej roboty" i po posmarowaniu parę razy wszystko zaczęło się ładnie goić. Ach te nowości w diecie. Za to zaczęłam już lekko podsmażać sobie mięsko, a potem je bach do wywaru - smakuje lepiej, a Małej całe szczęście nie boli brzuszek. Niestety innych nowości żywieniowych nie wprowadziłam.

anii Kurde mamy tak samo..... Jak jej daję butle to wypycha językiem i się strasznie drze!!!! chyba na parę dni odpuszczę bo ona płacze a ja razem z nią :( Wcześniej mi ładnie jadła z butelki, przestałam jej wieczorami podawać bo strasznie mi się zbierało w nocy mleko a ona spała....i mnie bolały.w życiu bym nie pomyślała,że tak szybko się oduczy :(

ostkapa niestety nie odezwali się do mnie :( ale już kupiłam na allegro i wczoraj mi przysłali :) no ale niestety mała jej nie chce :(

Byłam wczoraj na usg bioderek i teraz dopiero kontrol za pół roku :)
A dzisiaj byliśmy na szczepieniu :) wszystko Dobrze mała już waży 6130 :)

reklama
No i po wizycie. Ogolnie praktycznie juz nie slychac tych szmerow, jedna zastawka leciutko sie nie domyka,ale Ordynator jest pewien,ze za jakis czas szmer zniknie. Kontrolna wizyta za rok!

Lece kapac Dzieciaczki...

Do góry