reklama

Listopad 2015 :)

NaNa8 na razie na zapas nie ma się co martwić. Jedna kupa o niczym nie świadczy. Panuje teraz wirus żołądkowy ale jeżeli to nie była wodnista kupa i na razie tylko jedna to bądź spokojna.
Może coś jej zaszkodziło, może zęby...a nawet jak wirus to może lekko go przejdzie. Wirusy żołądkowe rozwijają się błyskawicznie. Jest jedna kupa, a za chwile juz leci woda, wymioty i to w ciągu kilku godzin...
Obserwuj i czekaj...

Moja córcia już biega, wspina się na wszystko- nawet na meble- jest bardzo, bardzo ruchliwa.
Podobno najbardziej w żłobku a nadal jest najmłodsza....

Niestety często łapie lekkie infekcje. Dobrze, że lekkie ale nie pamiętam już tygodnia bez kataru- uroki żłobka.

Nocnika nie lubi. Pokazuje, że chce sikać, ale zanim ją posadzę już nasika w pampersa, a i tak usiedzi 10 sekund. Może za jakiś czas się uda...Starsza w jej wieku już była bez pampersa w dzień.

reklama
Moja chodzi od 10 miesiąca ale mówi niewiele. Nie ma czasu na pokazywanie, czytanie książeczek i rozmowy. Ma czas tylko na biegi :)
Starsza miała rok i tydzień jak sama poszła, ale za to w tym samym czasie już składała słowa w stylu "mama daj", "Mama choć".
Zupełnie inny typ :)))

U nas ostatnio katar był w sierpniu lub początek września oby tak dalej bez zadnych chorób... kupkami ja się w ogóle nie przejmuje jak raz na jakiś czas zrobi luźnej sza... jak zielona przypominam sobie co nowego jadła i od razu wiem dlaczego... myślę że z dziećmi tak jak z dorosłymi jedza prawie wszystko to co my i tak jak nam może się czasami przy dążyć inny stolec i tyle... dopóki nie robi zbyt dużo często i bardzo wodnistych a fo tego nie na gorączki ani innych objawów typu ból brzucha i płacz to moim zdaniem nie na powodu do zmartwień...
Mojej tez sprawność ruchową potoczyła się w zastraszająco szybkim tempie... mowa powoli w swoim tempie... chodź od jakiegoś czasu zaczyna składać... wszystko rozumie co do niej mowie przynosi o co poproszę naśladuje a to ze nie potrafi wszystkiego powiedzieć co chce to chyba nic złego dla rocznego dziecka...

Malaja Dzieki jutro kupie . Był już taki etap że się niczego nie doszukiwalam ale chyba tak się nie da ,bo coś zobaczę , coś przeczytam i znów...
Ta ostatnia gorączka i kupki to raczej od zębów .
A teraz dwie luźne kupki ale nie woda.

Mała wybiera sobie co chce jeść na kolacje czy śniadanie bo kanapki jej się znudziły . Daje kanapkę a ta kiwa że" nie nie" to ja szybko albo kaszka, albo parowa , albo twarożek ale nie zawsze mam i jest problem.

Zusia mam to samo . jak poczytam co u innych to po prostu wiem że to normalne co się dzieje np też u nas...

Nocnik to będzie ciężka sprawa ,bo jej mokry pampek nie przeszkadza , ogólnie cała by mokra chodziła bo ostatnio bierze picie do buzi i wypluwa je sobie na bluzkę , nie wiem co to za wygłupy.

Ahaaa i jeszcze jedno mała jak np bawi się drzwiami od szafki i zwrócę jej uwagę "nie wolno bo przytrzasniesz paluszki " i naprawdę sobie przytrzasniesz to się nie przyznaje do tego , nie płacze , tylko tak długo próbuje je wyciągnąć aż jej się uda i idzie gdzieś gdzie może byś sama i pokazuje nerwy ...

Hello zła jestem od rana. Robiłam badania do pracy i kurcze posiałam orginalne zaświadczenie które powinnam zanieść do pracy. Kopie mam.robiłam porządki i całkiem możliwe ze wyrzuciłam bo szukam szukam i nie ma. Nie wiem co teraz . ..
Każde dziecko inaczej się rozwija na mnie dziwnie się patrzą ze nye chodzi. Skończyła rok i nie chodzi ? Starszy np poszedł późno ale w wieku 1.5 roku rozróżnial kolory i marki aut. Średni kolory poznał w wieku 3 lat ;-) a biegał na roczek. Młodej lepiej na czterech łapkach.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry