reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2015 :)

Ja zrobilam wczoraj badania w poniedzialek odbiore zeby miec na wtorek.
Kolki nerkowej nie jialam ale za to rwe kulszowa i w poprzedniej ciazy na koniec bardzo z tego powodu cierpialam teraz tez mnie zaczyna czasami bolec ale to chwilowe boje sie jedynie jak bedzie pozniej bo o ile w pierwszej ciazy jak bolalo to lezalam to w tej z moim 3 latkiem to raczej niewykonalne.
Co do dolegliwosci ciazowych to ja na poczatku nie mialam nic procz bolacych piersi i braku okresy a teraz z tygodnia na tydzien gorzej sie czuje jak nie zjem to mam straszne nudnosci jak zjem bardzo boli mnie zoladek, ciagle mi duszno i tak mi przygniata klatke poersiowa i to zmeczenie nie chodzi o sennosc ale notoryczne zmeczenia ciezko mam wejsc na 1 pietro wszystko sprawia mi ogromny wysilek. Byle do wtorku zobaczyc dzidzie i moze lekarz cos mi poradzi na dolegliwosci

reklama
ja miałam kolkę nerkową ale nie we wczesnej ciąży tylko chyba 35 tygodniu. i ona się pojawia od obciążenia nerek. ja jadłam wszystko gotowane i nagle zapragnęłam smażonych mielonych. nerki zwariowały i się zbuntowały.

ja wam powiem że tak ogólnie ja się czuję najlepiej rano na głodniaka. jak zaczynam jeść to zaczynają się problemy. dziś planuję zrobić na obiad polędwiczki w sosie cebulowym z kaszą :-) mniam.... miłej niedzieli życzę

Ja idę jutro tylko na badania za które musze sobie sama zapłacić a na podstawowe czyli mocz itp pójdę dopiero przed wizytą bo do niej jeszcze 3 tygodnie więc lepiej mieć na świeżo...

Ostatnia edycja:
Miniaaa poledwiczki tez lubie rpbie je w sosie cebulowym i paprykowym w koncentracie i do ryzu wszystko duszone bez smazenia i tluszczu. Mniami u mnie dzis tylko rosol nie gotuje drugiego bo nikt nie je, zreszta moj maz marudzi jak za duzo nagotuje.

Ja tez rosol mam;-) na drugie nie wiem moze maz cos wymysli. Jak ja mam dosc swojego lenistwa ciazowego widze tyle rzeczy ktore w domu powinnam ogarnac a nie mam sily na to heh dziewczyny ktore juz maja za soba ciaze ja naprawde wierze jak piszecie ze w 2 trym.jest duzo sily;-)))) bede wtedy nadrabiala wszystko chyba

Ewel ja musze sobie sama zapłacić bo lekarz mi powiedział że on mi na jednym skierowaniu nie wypisze bo go za bardzo po kieszeni pociągną a mi się nie chciało co tydzień siedzieć w kolejkach po 4 godziny żeby się do niego dostać i wypisał mi na 2 badania... Więc stwierdziliśmy z mężem że zapłacimy chociaż nie powiem bo jak poszłam do jednego laboratorium to się za głowę złapałam więc będę robić w dwóch

Kasia a jakie badania masz zrobic? Masakra z tymi lekarzami ze po kieszeni go pociagnie.... A my skladki co miesiac placimy potracaja nam z pensji... A po drugie kobieta w ciazy ma prawo do darmowej opieki zdrowwotnej ale pewnie badania w to nie wchodza....
Roznica jest ogromna miedzy laboratoriami jak robiłam bete prywatnie to w jednym 45 zl w drugim 35

reklama
Widzę ze sporo wizyt w tym tygodniu:) czekam na wieści :) ja wprawdzie tez idę we wtorek ale tylko po receptę bo już mam kończyć estrofem, teraz zmniejszamy dawki i mogę plamic i wtedy mam wracać do większej dawki. Narazie jest ok , mam nadzieje ze uda się odstawić bez plamien, ale na wszelki wypadek wole mieć receptę, bo już mi się kończą. Luteina nadal bez zmian. A u Was coś lekarz mówił jak długo będziecie na luteinie? Albo jak długo brałyscie w pierwszej ciąży?

Oletka ciesze się, że już lepiej, bo się przerazilam jak dziś przeczytałam. Uważaj na siebie teraz bardziej.

Lotka super ten Misiak :)

A wczoraj byli u nas znajomi z 5 miesięcznymi bliźniaki. Fajowe;) zawsze uwielbiałam małe dzieci, ale teraz jak jestem w ciąży to już zupełnie .

Do góry