reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2015 :)

Ewel ja tez właśnie myślę już o tym staniku ale muszę poszukać gdzieś na internecie i czy znajdę swój rozmiar bo jakiegoś wielkiego to ja nie mam:) Szczerze nie wiem czy potrafiła bym spać w staniku w szpitalu spałam ale było mi tak nie wygodnie że myślałam że w końcu go zdejmę ale nie miałam wtedy takiego do karmienia tylko po prostu z odpinanymi ramiączkami a niektóre są takie twarde:) Ja kawe odstawiłam przed ciążą ale wczoraj mąż kupił sobie jogurt o smaku kawy to nawet mi podszedł... Ale za to jak powinnam już coś zjeść to tak mi zaczyna burczeć w brzuchu że szok więc staram się jeść o jednakowych godzinach...

Gosik na pewno będzie dobrze ja też się boje planetarnego które mam jutro mam nadzieję że tylko trafię na dobrego specjalistę i że obejdzie się bez żadnych wad bo tego bym już chyba nie przeżyła...

reklama
Wszystkie sie cykamy ciut he i to normalne.... I tak juz do konca bedziemy wkoncu mamusiami troskliwymi;-)
Katarzyna z tej fimry babyono sa staniki w duzych rozm na stronie Tomiko - Wszystko dla dziecka np albo na stronie babyono. Ja mam usg dopiero w pt i to na 18.45 caly dzien bede czekala....

Ewel ja właśnie potrzebuje w drugą stronę:p:D Ale zobaczę bo patrzyłam w sklepach ile kosztują.... Ale czasami na gumtree można kupić nowe nie używane tak samo będę te majtki poporodowe kupować bo widziałam po 5 zł za sztukę:) Ja jestem dobrej myśli chociaż wiem że dzisiaj noc będzie nie przespana:)

Ewel super słodkie :-)
Ja ważę 55 kg przy wzroście 172 cm i już pierwsze usg miałam przez brzuch, widać było bardzo dobrze, teraz prenatalne też na pewno tak będzie
Gosikk szczerze Ci współczuję, pamiętam swoje problemy szczególnie z I ciąży, niepewność jest okropna .
Cudna pogoda, szkoda, że tylko przez 1 dzień. Ja mam prenatalne 13 maja i oczywiście cały czas o tym myślę jak każda z nas. Miłego dnia dziewczyny

Witam się z kawką - pierwszą od daaaawna ;-) ale to dobrodziejstwa 12 tyg hehe
Ewel87 - nioo.. słodziaśne :tak:

Co do głowicy w czasie usg to ja miałam i tą i tą, ale mi to wszystko jedno byle więcej zobaczyć :tak:

ja miałam termin wizyty na czwartek,ale już mnie nerwy strasznie targały, a widziałam też że m chciałby być na wizycie, a w tyg jest 200km od domu, więc przełożyłam wizytę na pon, m wziął wolne i bęc! :-D
jestem taka szczęśliwa :-) co prawda było za wcześnie na prenatalne, bo niunia ma 4,29cm ale gin i tak już znalazła kość nosową i przezierność też ok, dla pewności wizyta 21.05 - juhuuu!!! chyba wreszcie umiem się naprawdę ucieszyć i uwierzyć że wszystko będzie dobrze

Gosikk - ty też uwierz kochana, naprawdę, wiem że ciężko - na moich grudniówkach też jest mamcia, która przeszła zakażenie toxo w ciąży i jej syncio jest absolutnie zdrowiutkim chłopakiem :tak:

Dzień dobry dziewczynki.
Ostatnio się już lepiej czułam, nie doskwierały mi mdłości i wymioty, ale wczoraj nad ranem już wymiotowałam i dziś z rana było to samo :/
Co do ruchów, to ja również kiedy położę się na wznak to czasem poczuję takie lekkie ruchy i też jestem święcie przekonana, że to dzidziuś się dobija.
Miniaaa bardzo się cieszę, że i u Ciebie genetyczne wyszły prawidłowo.
Co do usg genetycznego, to ja miałam robione przez powłoki brzuszne i nikt mnie nie poinformował, że powinnam mieć wypełniony pęcherz podczas badania. Na szczęśćie udało się wszystko zobrazować i pomierzyć, a moja fasolka miała wtedy 48 mm.
Kolejną wizytę mam w przyszły czwartek i już nie mogę się doczekać, liczę że na wizycie zrobi mi USG i że dzidzia się ładnie pokaże, będzie to już 16/17 tydzień.
Gosik, dziś masz te prenatalne? Bardzo Ci współczuję tych ciągłych stresów związanych z tą toksoplazmozą, ale jak tylko lekarz przepisze Ci antybiotyk, to dzidziuś będzie w pełni chroniony. Trzymam mocno kciuki za Was.

U mnie w mieście za dwa tygodnie w weekend w jednej z galerii organizowane są dni dla mam i kobiet w ciąży chyba się wybiorę bo mają bogatą ofertę nawet usg można będzie sobie zrobić:)

reklama
Do góry