reklama

Listopad 2015 :)

Malaja a ktory tydz juz jestes?

Jutro kończę 14 tydzień wg om, ale dziecko jest kilka dni starsze.
To moja druga ciąża i to ma ogromne znaczenie bo raz, że się czuje szybciej a dwa, że się wie jak to jest i czego oczekiwać :)
W pierwszej ciąży poczułam wyraźnie w 18 tygodniu.

Też ma łożysko na przedniej ścianie, a mimo wszystko już czuje :) Fajnie :)

reklama
kiniasw86 a ja slyszalam ze mozna brac kapiele tylko nie w goracej wodzie bo niby moga spowodowac przedwczesne skurcze. I tak mi tez mowila ginekolog w Polsce w pierwszej ciazy. Doczekasz sie badanie ja tez dlugo tutaj czekalam az sie mna wogole zainteresuja a potem zdzwienie dlaczego robie scan w 14 tyg. a nie 12. Ale na szczescie wszystko prawidlowo przebiega. Teraz tylko czekam na wyniki badan ktore juz tez dwa tygodnie do mnie ida.

Ona mili cie widziec w koncu udalo ci sie wrocic... ja zjadlam objad i czuje ze zaraz polece do kibelka ... u mnie tez tluszcz w brzuchu i pewnie ruchy dziecka potrzuje pozniej :-(

Ja sie strasznie denerwuje i martwie czy wszystko bedzie ok to tez moja druga ciaza ale ja zawsze wszystkim sie przejmuje za duzo ale o drugie dziecko staralismy sie okolo 2 lat i moze dlatego te nerwy sama nie wiem. ...

Kinia to już wysoka ciąża. Na pewno będzie dobrze a wizyta już niedługo więc sama się przekonasz. Popatrz jak u nas spokojnie i same dobre wiadomości już od dawna. Na tym etapie ciąży już jest bezpieczniej więc nie stresuj się :)

kiniasw86 napewno wszystko bedzie ok , za dwa dni bedziesz wszystko wiedziala . Ja tez sie bardziej stresuja druga ciaza niz pierwsza. Kazde czekanie na usg , badania , wizyte sie strasznie ciagnie. W Polsce mialam wiecej wizyt niz tutaj i to moze dlatego.

jeśli chodzi o basen to można chodzić na takie gdzie woda jest ozonowana a nie chlorowana ( chlor bardzo szkodzi ) a jeśli chodzi o kąpiel w wannie to w niegorącej wodzie tak do 10, 15 minut tak żeby temperatura ciała nie podniosła się do 38 stopni.

ja dziś z synkiem byłam u jego chrzestnej a później na lodach. zmęczona jestem jak mops.

Dzieki dziewczyny za wsparcie oby wszystko bylo ok ... ona a ty kiedy przyjechalas do uk? Ja juz tu siedze 10 lat ale chcialabym wrocic do pl niechce tu zostac na cale zycie

reklama
O to juz troche tu jestes. We wrzesniu tego roku bedzie dopiero 3 lata. Chetnie bym wrocila do Polski ale szczerze to chyba nie ma do czego. A moja corka zaczela juz tu chodzic do szkoly.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry