• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2015 :)

Mama290 wlasnie musze pogadac z dr gdzie nie robia problemu z cc. Czyli wszystkie te "święte" szpitale odpadają bo jak oboje sa polozeni glowkami chca czekac na sn. Mnie to przeraza jak w pojedynczej ciazy na pewno bym nie robila wszystkiego zeby miec cc i chciala normalnie tak tu to odpada. I jesli faktycznie bedzie im sie dobrze u mnie siedziało to umowiona cc w 38 to moje marzenie :). Malaja ja tez myslalam ze mi sie stawia czy cos bo rano pelnym pęcherzem brzuch twardy ale wydaje mi sie ze sie naczytalam. Obserwuj spisuj a jak cie cos zaniepokoi to do lekarza. Ja jutro wizyta straszny mam stres mimo ze wierze ze wszystko ok to i tak paraliz mnie ogarnia czy oby na pewno. Eh 4 tygodnie bez wgladu to mega duzo. Jakbym miala miec tylko 2 czy 3 na cala ciaze to juz wariatkowo chyba straszna panikara, zazdroszcze tym mamom co są pewne ze jest ok i nie nachodza je glupie mysli i nawet znam kilka takich ale one nie używają internetu moze to dlatego ;)

Sylka wierz mi mistrzem od złych i czarnych myśli to jestem ja. Jakbym wam napisała jakie ja mam rozważania i obawy to byście pomyślały, że mam coś nie tak z głową. Dlatego nawet się nie przyznaje.
W pierwszej ciąży to do samego końca miałam jakieś stresy a teraz liczę na to, że może za 2 miesiącu się uspokoję jak już dziecko będzie duże i będzie się regularnie ruszało

A i jeśli chodzi o poród to mój szpital nie uznaje cc na życzenie i zbędnych cesarek i bardzo promują poród sn jako najlepszy i najzdrowszy a mimo to ciąże bliźniacze tną w standardzie bo to jednak poród wysokiego ryzyka. Myślę, że mimo, ze sn jest mocno promowane ( i dobrze) to jednak SYLKA nie masz się czym martwić bo mało gdzie zmusza się kobiety do porodu bliźniaczego naturalnie.
A po za tym chyba lekarz prowadzący może wypisac skierowanie na cc nie?

Ostatnia edycja:
reklama
Jejku wspólczuje wam tych negatywnych myśli. U mnie głowa pełna pozytywnej wibracji. Szkoda, że to nie zaraźliwe to bym się podzieliła przez neta. ;-) Wysłała bym wam w mailu trochę mojego pozytywnego nastawienia. :tak:

Sylka ja znam pare mam po naturalnym porodzie z bliźniakami mało tego znam jedna co w matce Polce urodziła jednokosmowkowa duowodniowa ale wskazaniem do cc bliźniacza ciaza nie jest no chyba ze dzieci sie złe ułożą a konkretnie jedno dziecko bo drugie wtedy mozna przekręci ale może wystąpić niewspółmierność barkowa więcej szkody niż pożytku ze tak powiem lepiej i bezpieczniej miec cc

No wlasnie w szpitalu typu sw Zofia, sw. Rodziny musza byc zle ulozone inaczej sn. Ale w szpitalach klinicznych czesto jest tak ze ciaze bliźniacze zawsze i tylko cc dla bezpieczeństwa. Mnie przeraza wizja ze pierwsze wyjdzie normalnie drugie sie przekreci i jazda na cc. I nie dosc mega stres to rozdarty brzuch i krocze brrr. Na samą mysl mi słabo. Wiolinka oddaj troche tych dobrych mysli bo ja czasem siebie nieznosze za to czarnowidztwo i pesymizm :/. W zyciu raczej patrze optymistycznie ale ciąża to dla mnie temat stresu i drżenia przerasta mnie to czesto. Nie wiem czy to kwestia falstartu i przykrych wspomnień czy po prostu taka juz moja natura. I bije sie w twarz bo dzieciom moj stres przeciez szkodzi. Ehhh glupia baba musi być dobrze i już!

Sylka ze tak powiem jak jedno wyjdzie to drugie łatwiej przekręcić brzydko mówiąc ręcznie tyle ze może sie zaklinować i klops lepiej wybrać szpital gdzie na bank zrobią ci cc na pierwszy raz lepiej oszczędzić sobie atrakcji zreszta dobry lekarz jak oceni wagę to bliźniaki lepiej urodzić wcześniej i tak podadzą ci sterydy zapobiegawczo dla mnie punktem w którym mogę odetchnąć z ulga to 24 tydz a pózniej to juz tylko liczę kolejne dodatkowe tyg na wątku jest jedna mama co urodziła bliźniaki w 26 tyg i wszystko jest w porządku z nimi trzeba wierzyć ze będzie wszystko dobrze i zaciskać nogi :) nic innego nam nie pozostało ale ja mam przeczucie ze to będzie największe moje dziecko i najdłużej donoszone :)

Sylka moim zdaniem u Ciebie najlepiej cc ja bym chyba nawet nie pomyslala o sn przy blizniakach :) niech dzieciaczki sie dogrzeja w brzusiu jak najdluzej zeby mogly cie powitac zdrowe i silne :)
Ja mimo ze wszystko jest ok to i tak sie stresuje i dopiero jak urodze to odetchne z ulga :)
Tak dla pokrzepienia wam powiem ze moja siostra urodzila sie w 26tyg z waga 800g a dzis ma 24lata i jest zdrowa jak kon choc lekarze od razu postawili na niej krzyzyk :)

alelali maM nawet filmik wycielam 2 fragmenty moze uda sie cos wypatrzec, chociaz jak lekarz nie mial pewnosci to moze lepiej nie gdybac :no:
tyle ze ta moja ciekawosc i w sumie nudy na l4 sperawiaja ze za duzo mysle i czytam :-)

ja zabardzo nic nie widze na pierwszym zdjeciu, na drugim cos miedzy nogami jest ale co ????

ja nie mialam ciezkiego porodu pierwszego, ale teraz jakos sie boje. zanim jeszcze zaszlam w aktualna ciazez astanawialam sie nad cesarka na zyczenie, ale im blizej porodu tym mnieej mam na to ochote, chyba sie oswajam z mysla o porodzie SN , ale obawy pozostaly

Załączniki

Ostatnia edycja:
Dddmala w którym tyg było robione te usg ? Na pierwszym zdjęciu to ja nic nie widzę a drugie mi sie nie wgrywa :/ juz mam drugie zdjęcie wyglada na dzioszka ale słabo widać zeby dobrze nuba podejrzeć musi byc odpowiedni tydz i zdjęcie najlepiej z profilu

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry