reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2015 :)

hej ja dziś od rana w ogóle nie czuję się jak bym była w ciąży. wczoraj kładłam się z okropnym bólem piersi i bez sił a teraz nic...
na śniadanie zjadłam rosół pewnie będę go jeść co 3 dni. w pierwszej ciąży ciągle jadłam mielone. niedziela u nas leniwa nawet jeszcze łóżka nie pościeliłam. a przydało by się na jakiś spacerek pójść.

reklama
Ja przed poronieniem też miałam strasznie bolące piersi, cały czas były gorące normalnie.... mimo że lekarz właśnie w 6tyg. powiedział że jest pusty pęcherzyk. a 2 kreski jak byk stały...
najlepiej jeszcze jak ktoś zrobi :)

Zastanawiam się jakim sposobem lekarz mógł powiedzieć tak wcześnie że pęcherzyk jest pusty?? Jak byłam u lekarza to wg om zaczynałam właśnie 6 tydzień i na usg wyszedł tylko pęcherzyk (tylko wiek wg. usg to 4w3d), w pierwszej ciąży było tak samo i serce zobaczyłam dopiero około 9 tygodnia wg om

Witam się niedzielnie :)
zapalenie zatok odpuszcza całe szczęście, głowa już nie boli chociaż jak za szybko wstanę to pulsuje mi z tyłu ale myślę że to przez ciśnienie
Widzę że jest już lista mam- fajnie- a wybrałyście już mamy moderatorki ?

Dziewczyny też tak macie, że ciągle byście coś jadły?:) Jak tak dalej pójdzie to przytyje pięknie.. :) ale co jeść, żeby nie przytyć?!
A brzuszek też mnie pobolewa, tak bardziej w podbrzuszu. Ogólnie to samopoczucie dobre :)
Miłej niedzieli :)

Witam .Postanowiłam poszukać forum Listopad 2015. 11.03. ujrzałam 2 kreseczki na teście . ( to juz 4 - dwie ciąże donoszone 1 poroniona) .pozdrawiam

przed40 witaj na forum i oczywiście gratuluję :-)
ja oglądam ciuchy ciążowe. powiedziałam sobie że w tej ciąży się nie zapuszczę tak jak w pierwszej. hehehe... ciekawe co z tego wyjdzie. przekonamy się już za parę miesięcy. chciałabym być taką fajną mamusią w ciąży. jak chodziłam z Jasiem w ciąży w 2011 roku trafiłam na jedno z bardziej upalnych lat a rodziłam we wrześniu. byłam tak spuchnięta że moja jedna noga była jak dwie i czułam się okropnie. mam nadzieję że tamte doświadczenia pozwolą mi nie popełnić tych samych błędów

Jeść dużo warzyw, gównie zielska.Więcej warzyw niż owoców bo owoce tuczą- w jakimś programie tv mówili.Gdzieś czytałam, że do 4 m-ca nie trzeba więcej kalorii niż to co przed ciążą spożywacie. Mówie z doświadczenia.Przytyłam 20 kg a syn ważył 3100-bezsensu.2 lata zrzucałam.Inną sprawą jest ten głód, który towarzyszy od początku ciąży.Trzeba sobie z nim radzić ale nie objadać się.Ja od samego początku rozwaliłam sobie żołądek i potem ŻARŁAM.Do dziś pamietam ból stóp gdy czekałam pod blokiem na męża.Miałam też poważne problemy z kręgosłupem-2 lata się rehabilitowałam.

5 kg zostawiłam w szpitalu, kolejne 5 zeszło w tydzień.Następnie 5 w ciągu pierwszego roku, kolejne 5 w ciągu drugiego roku.

Ostatnia edycja:
reklama
Mnie brzuch właśnie boli ale podobno to normalne gdy się wszystko rozciąga.... Już czuje parcie nawet na pęcherz a dziś zaczęły mi dokuczac wzdęcia:) no nic dam radę to miłe he

Do góry