reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2015 :)

Witam nowe mamy :)

85justyna - lekarz wtedy stwierdził że nic nie widzi oprócz pęcherza, i obawia się że może być pusty pęcherzyk, albo po prostu nic nie widać jeszcze, kazał przyjść za 3tyg. wtedy widać było na usg że nic nie ma w pęcherzu, wielkością się zatrzymał na 5tyg. i zrobił się jak sflaczały balonik... wtedy już powiedział że niedługo poronię, a jak nie to mam przyjść po skierowanie na łyżeczkowanie. ale samo poszło, w ciągu 2h. od okresu, po bardzo obfity i krwotok w aucie, ból był jakbym miała rodzić... masakra myślałam że umrę... a te czekanie w szpitalu.... masakra--- a przyjmowali mnie w trybie pilnym!!!

u mnie dziś prawie nic nie ma , żadnych objawów. a tak to w pracy zawsze boli....

reklama
Ja ogólnie jestem zdania ze na usg najlepiej iść nie wcześniej niż między 6 a 7 tygodniem... Bo można sie najeść nie potrzebnie stresu ogromnego... Lekarze jak mają średni sprzęt szukają czasami pęcherzyka mówią ze nie widzą a powinien być a potem okazuje się ze jest tylko słaby sprzęt maja i już strach czy to nie ciąża pozamacizna.
Jak jest już zarodek i serduszko to nie ma wątpliwości...

No ja poszlam za wszesnie bo w 4 tyg i chyba 3 dniu i byl tylko pecherzyk i teraz czekaj 3 tyg zebynzobaczyc serduszko jak tyle sie czyta o ciazach bezzarodkowych no ale ja mialam umowiona wizyte przed wiadomoscia o ciazy wiec poszlam.
Ja w poprzedniej ciazy przytylam 30 kilo tragedia tyle ze ja nie obrzeralam sie jadlam tyle co przed ciaza nie wiem dlaczego tak tylam do dzisiaj nie pozbylam sie wszystkich kilogramow i teraz az sie boje ile przytyje bardzo uwazam teraz na to co jem wrecz jem mniej kalorycznie niz wczesniej.
Ja tez juz siedze na stronach z ciazowymi ubraniami bo w zaszlej ciazy nic nie kupilam tylko w dresach chodzilam tak sie zle czulam sama ze soba.
Macie tez uczucie ze ciagle jestescie pelne ja wypije szklanke rosolu a zle mi jak z przezarcia i mam wrazenie ze zaczynam zbierac wode.

Claudia no właśnie dlatego po co iść i widzieć pęcherzyk a potem stres będzie serce nie będzie itp.... Lepiej iść zobaczyć już serduszko i wtedy mniej stresu.
Ja mam wzdęcia od 15 brzuch jak balon

hej :-) ja miałam takie okropne wzdęcie wczoraj. dziś lepiej choć dużo piję więc jestem jak balon. mam lekki stan podgorączkowy więc piję herbatę zieloną z imbirem i cytryną. rumianek można pić w ciąży to podobno łagodzi obrzmienia ciążowe i chyba pokrzywa. a i trzeba dużo pić to też zapobiega magazynowania się wody w organizmie. wizytę przełożyłam sobie na 21 marca a usg mam 30 marca to będzie 7 tydzień i 3 dni. to powinno być serduszko jak ta lala. mój mąż przyjeżdża 29 więc razem idziemy posłuchać serduszka. mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Ja w poprzedniej ciazy poszlam wlasnie w 8 tyg pierwszy raz ale teraz zapisalam sie do lekarza bo mialam problem z piersiami wiec tak czy siaj poszlam.
Jezu jak mi duszno , kurde kiepski ten dzien dzisiaj

Ja w pierwszej ciazy przytyłam 17kg i do dzisiaj nie zrzuciłam wszystkich kilogramów. Mam nadzieję że w tej ciąży się nie roztyje, bo jest mi bardzo ciężko później schudnąć. Jestem już ciekawa jak tam wygląda fasolka w moim brzuszku a wizyta dopiero za 17 dni. Bardziej się stresuje druga ciąża niż w pierwszej.

Ostatnia edycja:
Ja mam.pierwsze usg 3 kwietnia więc jeszcze poczekam chyba że doktorka będzie chciała mi zrobić wcześniej sama usg Ale to i tak dopiero 27 idę marca do niej.

Widzę, że nas tu przybywa, fajnie :)

Najchętniej poszłabym do ginekologa maksymalnie kilka dni po zobaczeniu 2kresek na teście. Oczywiście z wynikami bety i progesteronu. Niestety nie przypuszczałam, że nam się za drugim razem i nie umówiłam odpowiednio wcześnie wizyty.

reklama
Kleopcia szczerze to on nie wiele by powiedział.na tym.etapie no chyba ze progesteron niski to by może przepisał. Ja w poprzedniej ciąży wlasnie tak wcześnie poszłam.i szczerze to żałuję.

Do góry