reklama

Listopad 2015 :)

TERAZ nasze dzieciaczki zaczną się znacząco różnić wagą. Moja pewnie będzie jedną z mniejszych i pewnie dobije do 3 kg ostatecznie. W domu też mam takiego krasnalka co wszędzie jest najmniejszy :)

Moja dwa tygodnie temu ważyła 180 g, teraz 250 i zastanawiało mnie czy to nie za mały przyrost, ale myślę, że te pomiary z usg są mocno orientacyjne.

a ja mam 3 kg na plusie, ale czuję się już strasznie gruba :(

reklama
Mi sie zrobil straszny celulit na nogach masakra jakas. No nic w mini tak czy siak nie chodze pozniej trzeba sie bedzie za to zabrac

Claudia może wcale nie będzie trzeba. Ja w pierwszej ciąży miałam straszny, dużo większy niż przed, a po zniknął z dnia na dzień i nogi miałam znacznie ładniejsze niż przed ciążą. Praktycznie celulitu nie miałam wcale aż do teraz. Teraz mam nie tragiczny, ale widoczny. Stosuje krem i nawet pomaga, ale liczę na to, że zniknie sam po porodzie jak za pierwszym razem.

Zniknie, zobaczysz...
Ja się bardzo martwiłam, a po ciąży nie było śladu. Podobno można pić napar z liści pokrzywy w ciąży i dobrze robi na gromadzenie wody. Zastanawiałam się czy nie zacząć bo ja już widzę, że taka napompowana się robię.

Ja w pierwszej ciazy przytylam 28 kilo jak wyszlam ze szpitala po niecalych 3 tygodniach bylo mnie mniej o 18 kilo ja mam chyba taka urode ze w ciazy cala woda moja i nikomu nie oddam

No to bardzo dużo. Ale jak się gromadzi wodę to tyje się dużo, ale potem całość zostawia w szpitalu, a ja się przytyje choćby 20 kg nagromadzając tkankę tłuszczową to koniec- długo się nie zrzuci.
Ja przytyłam 13 kg w pierwszej ciąży ale sporo zostało w szpitalu bo chyba 9 albo 10

Ja tez mam celulit tylni ostatni tak sobie go oglądałam w toalecie ze omalo nie wpadłam do kibelka:) ale co ciekawe jak nie jestem w ciazy to celulitu nie mam moj mi dzisiaj powiedział ze wyglądam jak kotlecik noszzzz chyba go wymelduje na podłogę jak mu coś nie pasuje

reklama
Dzięki dziewczyny. Mnie ta waga 500g też zaskoczyła, ale już 2 tyg temu jak mi lekarz podawał te 390g to mówił, że duża ta nasza córcia.

Kurcze celulit też mi się zaczyna robić :-(oby po ciąży sobie poszedł precz. Z kolei kilogramy dodatkowe to mogłyby ze mną zostać na dłużej, wreszcie widać u mnie kobiece kształty :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry