reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

A na kiedy masz termin Patrizia ? Bo ja jutro będę dopiero 14 tydzień i nie wiem jakim to sposobem mam niby urodzić w listopadzie jak wszystkie mamy są juz 16-17 tydzień :( lekarz powiedział mi ze ostatnie dni listopada niby ..

reklama
Super się układa, fajny wzór, materiał - zakupy netowe potrafią być czasem niefajną niespodzianką bo na zdjeciu super a jak człowiek otrzymuje to okazuje się, że wszystko nie tak. No i to mój pierwszy ciążowy zakup w tej ciąży :) Od czegoś trzeba zacząć....;-)
Daję labowi od Nifty czas do poniedziałku na telefon, jak nie odezwą się, będę do nich wydzwaniać w poniedziałek! Już chce wiedzieć!!!

ja ma termin na 2 listpada dziecko co prawda większe niż swój wiek ale moja gin mowi ze czasem na początku dzieci rosną szybko i później zwalniają wiec termin zostaje 2 listopad według wzrostu miałabym teraz mieć termin na 25 października ale nie zmieniam i tak bobo wyjdzie kiedy będzie chciało :p

Zastanawiam sie własnie czy nie jechać do PL na przełomie mojego 22-24tyg zrobić badania połówkowe zawsze to po polsku tu mogę czegoś nie zrozumieć no i tu cena mnie zniechęca za takie dokładne badanie trzeba zapłacić 300euro

No dokaldnie , ja tez połówkowe chce zrobić w Polsce .. Nic mi nie mów o cenach .. Płace 450fr co miesiąc ubezpieczenie , na dodatek za wizyty i tak musze płacić 10% jeszcze . Ciąża tutaj to spory wydatek... Tak przy okazji
Czy któraś z dziewczyn pochodzi z Poznania i ma polecić dobrego gina ???:)
Pati to gratuluje , ze maluszek tak ładnie rośnie ;) pewnie chłopak ;p hehe u mnie odwrotnie , dziecko malutkie , ale mieści sie w normach ..

Angoba trzymam kciuki za wynik, co do sukienki śliczna, ja uwielbiam maxi, a tę spokojnie wykorzystasz po ciąży
Co do smaków to ja jestem przykładem, że kwaśne wcale nie oznacza chłopca, w I ciąży do końca 7msc ani razu nie tknęłam słodyczy a jadłam głównie kwaśne i mam córcię, w drugiej nie jadłam słodyczy jakieś 4-5 miesięcy, gust podobny i mam syna ;-)
Ograniczam się jedzeniowo i niestety znów jestem bardzo słaba, chyba mój organizm się buntuje :eek:

Angoba fajna sukienka mam gdzieś podobna muszę poszukać ale takie klapki nosze już bo mi w innych niewygodnie ja nie mam chyba jakiegoś smaka na jedzenie jem arbuzy i truskawki ale nie jakoś namiętnie tzn codziennie zjadłam cały słoik grzybów marynowanych ale czy mi to aż tak smakowało
Sandi ja mam graco sweetpeace Bujak nie jest sterowany z iPoda ale sieciowy można go podłączyć i ma wejście na jakieś urządzenie ze swoją muzyka bardzo był pomocny przy chłopakach miałam za mało miejsca żeby wstawić dwa i mam tylko jeden ma tez kilka ścieżek dźwiękowych bicie serca albo szum wody zasypiali przy ty dźwiękach w 5 minut :)

Sandi u mnie jeszcze nie ma skończonego 14tyg a termin porodu mam ok 21-24 listopad wg usg i om. Dziewzcyny które już mają 17 tydzień to początki listopada lub końcówki października i faktycznie te 3 tyg to dla nas wielka różnica. Sukienka super ja mam kilka maxi odcinanych pod biustem i w ogóle dużo ciuchów na ciąże no chyba że wielkość mojego brzucha przejdzie moją wyobraźnie co jest całkiem prawdopodobne bo jak widze brzuchy bliźniacze to są gigantyczne! :) Ja ostatnio zaobserwowałam ze moja jak dotąd myślałam tłuszowa piłeczka już chyba nie jest tłuszczowa, nie da się jej wciągnąć, jak leżę na płasko dalej jest w tym samym miejscu i wzdęcia to też nie są. Dzidzie sobie zrobiły już niezły domek :) Jestem na minusie 3kg ale na plusie 2 cm w obwodzie brzucha :) Co do linka to wynalezek niezły nie widzialam takiej technologii leżaczków czad:) jak bedę miala chwilę zgłebie mocniej bo teraz zerknełam i lece do pracy.

reklama
Sylka jak dlugo masz zamiar pracowac? Wynalazek super tylko ciekawe jaka cena? Tez zmykam do pracy milego dni dziewczyny

Do góry