reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

Góralka, mnie również lekarz nie wypisał skierowania na cukier, dziś idę na wizytę, może tym razem wypisze.
ostatnie wyniki (24.07): erytrocyty 3,65, hemoglob. 11,9, hematokryt 33,4 MCHC 35,6
Wprawdzie wszystko spadło dość znacznie, ale jeszcze w normie :)

reklama
Ja niestety opstanie badanie morfologiczne mialam w czerwcu i nastepne w przyszlym tygodniu ale jakos sie jeszce trzymalam boje sie ze teraz padne jak zobacze wyniki 8) wczoraj sie naczytalam o lekach ktore przyjmuje jak wplywaja na dziecko i okazalo sie ze nie powinno sie ich przyjmowac codziennie a ja je juz biore od trzech tygodni tzry raazy dziennie az mi wszytko opadlo lacznie z biustem ale fakt macica dalej sie nie obnizyla a ja rezim lozkowy dawno opuscilam...lacznie z tym ze wczoraj malowalismy domek na dzialce...:)
musimy byc sile dziewczyny dla naszych dzieciaczkow -PRAWDA???

ja mialam badania w zeszkym tyg hct 36.6 (nor.od 37) hgb11.9(nor.od 12) wbc 10.3(nor.do 10) no i bakterie w moczu dosc liczne :-[
glukoza nadczo 103 po obciazeniu 50g 141
mam nadzieje ze jakos bardzo norm nie przeskoczylam jutro bede u gina wiec sie okaze

lucyann wszystko bedzie dobrze jeszcze tylko niecale trzy miesiace i bedziemy tulic nasze urwisy w rekach ;)

Wiecie ze zaczynam sie bac jak pomysle jeszce tylko trzy miesiace i koniec z lenistwem i zachciankami i co ja biedna kobieta wtedy zrobie przez tyle miesiecy sie rozpiescilam a potem bum do pracy nie pospie nie dojem ;) ojojoj bedzie sie wtedy dzialo w domku az uszka pekna
Goralka dziekuje za fluidy sa bardzo pomocne dzis lece z kolezankami na poloty i chichranie ;D ;D ;D :D :laugh: ;)

no i po wizycie dostalam recepte na zelazo i urosept na bakterie w moczu
nastepne usg mam miec po 30 tyg wiec we wrzesniu moze wtedy bede wiedziec kto sie kryje w moim brzuchu :)

no i po wizycie. Mały znowu się nie ujawnił z płcią, chyba chce nam zrobić niespodziankę. Zdziwiło mnie, że znowu dostałam skierowanie na morfologię (już 4 raz od początku ciąży) chociaż wyniki mam zawsze w normie, za to tego specjalnego badania na glukozę nie dostałam. Moja gin mówi, że zwykłe sprawdzanie glukozy nadczo wystarcza (zawsze dostaję to badanie z morfologią).

Lucyann, ja to się nie mogę już doczekać końca ciąży i kiedy wreszcie zobaczę maleństwo. Poza tym mam już dość tego wymuszonego lenistwa :)

ja robiłam badania w zeszłym tygodniu, a to wyniki, tylko mam w różnych jednostkacha na tym za bardzo się nie znam, ale podaję jak pisze: hemoglobina 7,4 erytrocyty 3950 000, leukocyty 5900, hematokryt 35, a glukoza przed 4,2 i po obciążeniu 50g 6,4 (czyli przed 75 a po 115)

reklama
LAski zdrowe jak rydz jestescie i tak trzymac
Sallomea ale do dobego czlowiek zawsze szybko sie przyzwyczaja to ze moge sie krzywic na jedzonko i takie tam i mowic ze dzis kotek obiad robisz Ty bo ja nie moge stac nad garami pozatym przestalo mi sie tak spiszyc kiedys sie smialam i pisalamn ze ciaza powinna trwac pol roku i tak to wystarczajacy czas zeby sie stesknic za dzieckiem a teraz wiem ze te kopniaki przez caly dzien nic dobrego nie wroza w przyszlosci... ;D

Do góry