Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Mam te same paski i od pierwszego września sprawdzam - nie mam w moczu ani cukru ani ciał ketonowych. Fajnie, że u Was jest poradnia diabetologiczna - u nas w szpitalu zlikwidowali, bo dyrektor szpitala stwierdził, że nie jest potrzebna.Kliska- mam paski do badania ketonów i glukozy w moczu- Keto- Diastix. Lekarka POZ nie wiedziała o nich, ale sama się upomniałam. Podczas rejestracji do poradni diabetologiczne dla kobiet w ciąży doradca żywieniowy w związku z tym, że termin wizyty miałam odległy(połowa września) wszystko dokładnie mi wytłumaczył . Babka opowiedziała szczegółowo o diecie i co mam robić łącznie właśnie ze sprawdzaniem, czy w moczu nie ma ketonów. Dostałam receptę od internistki i sprawdzam to sobie codziennie. Powinnaś mieć paski bo dzięki nim będziesz miała pewność, że Twoja dieta jest odpowiednio zbilansowana, że spożywasz odpowiednią ilość węglowodanów i organizm nie musi czerpać z tkanki tłuszczowej. Gdyby pojawiły się duże ilości ketonów w moczu wówczas może dojść do kwasicy ketonowej , a to z kolei może prowadzić do śpiączki cukrzycowej. Możesz sobie kupić te paski bez recepty- koszt ok.18 zł bez refundacji. Po refundacji odpłatność to 30%
Mam 23 lata, a w listopadzie skończę 24 i jest duże prawdopodobieństwo, że urodzę w swoje urodziny. 15 listopada termin, a urodziny 20 listopada.Kliska witajile masz lat?
Karosznurek, ale to jest godne pochwały, bo ja normalnie aż nie mogę z podziwu. Mieć tyle dzieci i jeszcze ogarniać nas wszystkie tutaj. Ja bym nie potrafiła.Kliska mi się wydaje, że mama czwórki nabyła tych umiejętności dzielenia uwagi przy swoich dzieciach i nas tez troszkę tak traktuje, szczególnie te mniej doświadczone <3
A jak czasem walę poradami ciotki klotki i się wymądrzam to mały pstryczek w nos albo nawet duży kubeł zimnej wody nie zaszkodzi.
Ma być miło na forum więc czasem trzeba mnie do pionu postawić , żeby nie było zbyt patetycznie. Konstruktywna krytyka to dobra rzecz
Tyle płaciłam za czesne synka w prywatnym przedszkolu. W szoku jestem. Nie ma jakichś zniżek w związku z kartą dużej rodziny Teraz za publiczne przedszkole płacę ok. 300zł za obydwie dziewczyny z wyżywieniem.Może jakiś klub maluszka dla Jasia by wystarczył?
Nie jest to jakaś propaganda przeciwszczepienna z mojej strony tylko taki luźny komentarz