reklama

Listopadowe mamy 2016

Cześć wszystkim

Ja szykuje chłopców do szkoły i przedszkola ..
Przeglądam pierworodnemu zeszyty a on kartkówke juz miał z angielskiego i co Troja eh stać go na dużo więcej ale cóż zrobić , powiedział mi ze nie miała czasu wszystkiego napisać , całe moje dziecko nie miał czasu bo koledze obok pomagał na kartkówce i nie wiedział ze nie może :(

reklama
Aob no zasnęłam :P he he tak mam ze albo śpię albo jak sie wybudzę to jakiś czas zasnąć nie moge :/ no ale nie narzekam bo ogólnie nie jest zle;)

Linka tak to jest z dzieciaczkami chciał dobrze :).

U nas dużo zadań domowych i Młoda mi sie mimo chęci buntuje. Ale wczoraj u brata rozmawiałam z mama bratowej (nauczyciel 1-3) inna była w szoku ze Basia np ma juz 2 literkę i tyle zadań domowych bo oni maja 6 tygodniowy okres adaptacyjny zwłaszcza dla 6 latków:) i w szoku była ze moja tak z materiałem leci i juz ma druga literkę... No ale co szkoła to obyczaj ;) byle by mi sie nie zniechęciła.

Miłego dzionka wszystkim :) u nas słoneczko ale temperatura przyjazna ma być a nie upal:)

Ja otwieram oczy a tu takie cos po lewej i jeszcze wzdycha i mruczy;)

1474265082-ij4a32.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzat mój ma codziennie od początku roku zadań domowych mnóstwo , nie dziwie się 4 klasa tylko trochę zszokowalo mnie to że z matematyki bardzo skaczą z programem 3 dni były osie liczbowe po 3 dniach zaraz zadania tekstowe nie minęło 3 dni dodawanie mnożenie pod kreska i powiem szczerze że syn zaczyna się w tym gubić ...

Linka ja też bym zaczęła jakby mi ktoś wprowadził na studiach calki i rozniczki na trzy dni tylko. Z każda nowa rzeczą tak będzie, za szybko, za bardzo chcą nadgonic.
Mój brat miał teraz test sprawdzający wiedzę po podstawówce, i wyobraźcie sobie na 33 osoby tylko jedna dostała 3,reszta dwoje. Nauczycielka jest załamana bo dzieci podstawowych rzeczy nie umieją, a żeby nie było to dzieci przyszły z różnych klas podstawowych.

Skrzat ja nic nie robię innego od poniedziałku, raz do sklepu poszłam i tyle co w sobotę się trochę poruszalam. ;)

Aob ale to tak śmiesznie, bo dosłownie z dnia na dzień poczułam że "oho, poród coraz bliżej" [emoji23]

Jestem w 33 tc :-)

Milagros do mnie też ostatnio zaczęło docierać że już nie długo koniec.
A dziś to już do mnie dotarło na maksa bo na fb listopadowkach dziewczynie zaczął czop odchodzić dziś w 35tc już jest po wizycie i szyjki prawie brak i rozwarcie już się robi.

Wczoraj jak wysiadalam z samochodu to też coś nogę źle postawiłam i też nie mogłam wysiąść. Bo ostatnio boli mnie tak jakby spojenie Ale to nie jest ból kostny tylko jakby zakwasy [emoji6] taki ból jak z przetrenowania [emoji48][emoji23] tylko że ja nic nie trenuje ostatnio [emoji12]

Jestem w trakcie 32 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji176][emoji176][emoji176]

Emalka, ale po ciąży i tak będziemy gadać ze było bosko :D ja już ostatnio o tym myślałam :-) ze później i tak będę gadać że nic mnie nie bolało i było cudownie [emoji23]

Obym tylko w ten weekend nie urodziła bo chce jeszcze trochę skorzystać z tego wyjazdu :D

Jestem w 33 tc :-)

Hej, hej :-)

Heh dziewczyny ja tak sobie dobilam do glowy ze to juz koncowka ciazy ze dzisiaj snilo mi sie ze brzuch mi opadl :-D byl na wysokosci kosci lonowej, taka pilka doczepiona [emoji23]a tu wysoko brzuszek jak przed ciaza plasciutki. Jak sie obudzilam to sprawdzalam czy rzeczywiscie mi opadl czy to byl tylko sen :-D

Co do mojego ucha to dzisiaj juz jest lepiej, nie boli ale nadal zatkane. Z wizyta u latyngologa jest u nas problem bo straszne kolejki podobnie jak do okulisty :-/ czesto wlasnie na jesien mnie to zatkanie dopada ale mam nadzieje ze obejdzie sie bez antybiotyku.

Dzisiaj bylam na zakupach, kupilam podklady na lozko- jaki rozmiar maja wasze podklady? Ja kupilam 60x90cm, ale tez byly takie 150cm ale to chyba za duze?

Jestem w 33 tygodniu ciąży [emoji173]

Hej.
Dziś króciutko bo jakoś całkowicie jestem bez humoru.Łeb mnie napitala jak diabli. Do tego jeszcze założyłam mokrą różową gumkę córki na włosy i zafarbawałą je tak, że nie mogę tego usunąc w żaden sposób. Myłam kilka razy, odrobinkę zbladło ale i tak mam bardzo widoczny różowy pasek na włosach. Czuję się idiotycznie i zastanawiam się tylko, czy farbą blond Loreal, której używam na stałe uda się to cholerstwo odbarwić. Swoją drogą co oni za gumki robią...Więcej gumek do włosów w Pepco nie kupię...

Ostatnia edycja:
reklama
No Pepco niestety czasem idzie w chińskie rzeczy:/ ale szok ze aż tak zafarbowała. Myśle ze zejdzie po myciu szamponem porządnie jak nie jednym to kilku (farba bym nie robiła). Ja polecam gumki z H&M u nas sprawdzają sie najlepiej:)

Ja bym nie chciała jeszcze rodzic;)

Ja dziś jakaś zmęczona. Leżę z psiakiem dalej, tam gdzie ja tam ona :P

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry