reklama

Listopadowe mamy 2016

Aob nie mam pojęcia, nie mówiła tylko tyle żebym przyszła jak urodzę

dziewczyny kupowałyście coś na dzisiejszy dzień chłopaka?

i mam jeszcze pytanie odnośnie cycuszków smarujecie je albo macie zamiar smarować czymś ujędrniającym i ewentualnie od kiedy

aa narobie Wam smaka zrobiłam dziś sobie na obiad placki ziemniaczane z gulaszem :P

reklama
Pewnie macie racje, zobacze jak sytuacja sie rozwinie.
A ja narzekam na spojenie i wogole cala miednice. Tak okropnie bola mnie kosci ze kazdy jeden krok to bol. Ani sie polozyc ani usiasc a tu jeszcze dziecko trzeba nieraz podniesc czy zakupy zrobic. Na pelnych obrotach jestem i czuje ze musze troszke zwolnic. Ale jutro jade do rodzicow bo akurat siostra bedzie jechała wiec zabiore sie z Julkiem przy okazji do niedzieli wieczora, moj i tak caly weekend w pracy to nie bedziemy przynajmniej sami siedziec.
No i zrobie wytyczne co do szycia dla malutkiej zeby mama sie tam zabierala;)

Gaga ja jakos na poczatku tygodnia robilam gulasz z papryka i właśnie placki ;)
Ja kupilam juz mowilam i moj bardzo zadowolony ze wogole pamietalam. Nawet róże od niego dostalam:p

A co do zgagi maz mi ostatnio poszedl po magnez i pani w aptece polecila pic muszynianke. I faktycznie ma bardzo dużo magnezu wapnia i potasu i swietnie dziala na kurcze lydek-zdarzalo mi sie budzic sie w nocy z bólu. I przypadkiem odkrylam ze szklanka tej wody swietnie dziala na zgage duuzo lepiej niz rennie wiec moge polecić. Ja juz sie przestawilam i pije litrami ;)

Ja chyba na cc mialam soczewki

Jestem w 33. tygodniu ciąży <3

Wyszłam dziś na plac zabaw z Zu pierwszy raz odkąd leżę. W sumie pojechalismy samochodem i byliśmy niecałą godzinę. Świeże powietrze mnie wykończyło. Padam. Nie wiem jak dotrwam do czasu aż ona zaśnie.

Jestem w 35 tygodniu ciąży

He he ja czekam na mojego i Baske bo bratowa ja wzięła na festyn jakiś u nich na osiedlu:)

Gaga mniam, gulasz niedawno miałam ale te placki:) oj zjadłabym:) Ja dziś zrobiłam polędwice nadziewana śliwka a druga czosnkiem:)

Keejti no uważaj na siebie i nie dźwigaj. Ja zakupowi zależna od męża, mamy lub esklepu Piotr i Paweł;) Ja skurczy nie mam wiec Mg nie jem, ale współczuje boli:( muszynianka mówisz, zdrowa jest ale ja nie umiem jej przełknąć ;)

Joasia no powietrze wyciąga:) dziś w ogóle senny dzien, ja mam wrażenie ze mi senność z 1 trymestru wróciła;) drzemeczki sa w cenie:P Młoda pewnie zadowolona ze z mama:)

Mnie dziś zgaga meczy, wszystkiemu winna cebula:/ ale śledzik był dobry;P Co do dnia chłopaka to ja dałam buziaka i zrobiłam obiad mam tez eklerka do kawy:P W poniedziałek rocznica ślubu i tu mam większy problem prezentowy:/ ale maz powiedział ze sushi na kolacje przywiezie [emoji38] ważne ze posiedzimy razem :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Gaga ja za gulasz podziękuję ale placki to bym pochłonęła wręcz [emoji2]

A wiecie co miałam się pochwalić że jak zaczęłam mdlec to zaczęłam znów oddychać pełna piersią i zgagi nie mam [emoji2] a miałam okropna i już od dawna.. teraz czasem coś podejdzie mi do gardła ale jeszcze z 2tyg temu nawet jeść nie musiałam a zgaga była [emoji6] mała pewnie zeszła bardziej do kanału choć po brzuchu nie wydaje mi się żeby opadł [emoji6]

Ja mojemu nawet życzeń nie złożyłam bo mnie wkurzył... zresztą jak obchodzi dzień mężczyzn to już musi dzień chłopaka odpuścić [emoji6]

Joasia ja mam tak codziennie juz że myślę tylko kiedy zaśnie bo nie daje rady[emoji6]

Skrzat dobrze że chociaż chwilkę możesz w dzień się zdrzemnąć[emoji6] a ja nie lubię zakupów i chętnie bym zwaliła to na męża ale on też nie lubi więc dla równowagi chodzimy razem...

35 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Hej.
Będe zaraz nadrabiać ale mam takie pytanie na szybko. Czy istnieje jakiś żel przeciwbólowy bezpieczny w 3 trymestrze?Wiem, że niesteroidowe leki przeciwzapalne są właśnie w 3 trym. absolutnie zakazane .
Wywróciłam się kilka godzin temu- już drugi raz w tej ciąży, tym razem na mokrych panelach- które sama myłam:frown: :zawstydzona/y: Z maluszkiem wsio ok. rusza się, plamień i bólu brzucha brak ale noga boli mnie bardzo( w okolicy kolana od wewnątrz) . Rozjechały mi się nogi na tej mokrej podłodze tak, że zrobiłam prawie szpagat:surprised: Będę wdzięczna za każdą radę jak zniewelować choć trochę ten ból bo niestety nie mogę prawie w ogóle chodzić.

Mama czwórki może jakas mrozonka z zamrażalnika pomoże? Mam nadzieję że to nie więzadła poboczne.

Jestem w trakcie 34 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji480][emoji188][emoji179]

reklama
Nie wiem co to... Boli w obydwu nogach ale w lewej 10 x bardziej niż w prawej.To dziwne bo od razu nie bolało , tylko zaczęło dopiero po 2-3godz.. Po tym upadku nie chciałam chodzić więc położyłam się, później usiadłam i jak po 2 godzinach próbowałam wstać to już był problem.
Wyślę męża do apteki, a jak nie przejdzie choć trochę do jutra to chyba na sor będę musiała jechać.:hmm:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry