• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopadowe mamy 2016

Emka, my śpimy od 14m w lozeczku autku. Ściągane z Pl. Ma wysokie boki, jest idealne. Mlody przyzwyczajony i nie łazi nigdzie.
Ten brzuch taki to chyba typowy jest na początku, jeszcze jak wzdecie bierze to juz w ogole mega.
Lalena, poki Co to kwas foliowy, magnez i nospa jak potrzeba. Mam nadz.ze jutro dotrze do mnie duphaston, to zapewne 2x1 będę brać. Co do wizyty to musze poczekać.. Usg dopiero kolo 8 tyg. Będę miała. Oby zlecialo bo mi się dluzyc będzie.. Jak przychodziła @ to lecialo cykl za cyklem.. A teraz to jakby wieczność :-)
Od dzis przestałam ćwiczyć..i bieznie porzucilam.. Nieswojo mi z tym ale strach jest większy..

reklama
O ja tez porzuciłam ćwiczenia zwłaszcza ze w poprzednich ciążach miałam mieć krwiaki , no ale sa sprawy wazne i ważniejsze :) to prawda ze teraz sie dłuży :))))

My Szoguna uczyliśmy rutyny od samego początku (6 lat). Powielamy ten sam schemat cały czas. Po kąpieli jest spanie, ale przed spaniem zawsze bajka na dobranoc (czytamy na zmiany). Idzie spać o 20:00, wstaje różnie/ W weekend siedzi do 21:00 - a niech SE chłopak poszaleje, a co ;)

Dziewczyny kiedy bierzecie nospe? Bo mnie czasem pobolewa brzuch ale poboli z 10 minut i przestaje a ja cierpliwie na to czekam bo jakos boje sie nospy

Można, można a nawet trzeba :) Całą swoją ciążę na brzuch brałam bo mi się stawiał, o bólach nie wspomnę.

----------------------------
Ja nie ćwiczę bo ja straszna chudzina, z synem jak zaszłam w ciążę ważyłam 45,5 kg, uwaga! przy wzroście 157 cm. W ciąży przytyłam ze 20 kg, po porodzie tyle też schudłam. Brzusio miałam ledwo widoczny, być może przez to nabawiłam się przepukliny bo syn bardziej jak na zewnątrz siedział w środku :]
Teraz zaczynam od wagi 47 kg, nie wiem ile wody mi się zbiera bo waga już wskazuje 49,4 kg - wilczy apetyt mam cały czas.
Jutro 4 tydzień i 4 dzień u mnie również. Będzie 4 dni po @, ślimak szybciej minie A4 niż ja 5 tydzień doczekam.

A i wróciły płacze - dzisiaj też zaliczony. Odbija mi normalnie, 10 min płaczu, 2 godziny śmiechu, 1 godzina smutku, 30 min złości i AbArOtNo od nowa.

Nessi, to z języka niemowląt? Rytuały? Ja tak chowam dwojke, dzięki temu z Dexterem teraz nie było większych problemów, wszystko takie proste, przewidywalne i świadome.
Tez pobolewa mnie podbrzusze, jak tylko piczuje to się denerwuje. Na szczęście mija szybko. Boli tez w okolicach jajników i krzyż.. Nospe i magnez biorę profilaktycznie.
Nessi, Widac hormony szaleją i dobrze!
Usypiam..dobrej nocki.

reklama
Ivka jak do szkoły idą to wstają przed 7, w weekend też kolo 7, ale od 20 mam spokój, cała 3 kładę tak o 20, tak było od zawsze.

Emka moja najmłodsza Lilianna dziś drugi dzień w swoim łóżeczku i jest super, dzięki że pytasz ;-), wcześniej spała ze mną bo jeszcze tydzień temu cycolilismy się cały czas, ja ją usypiam u mnie na łóżku, zaśnie, czekam 10 minut i przenoszę ja.
A jak Ty Synka usypiasz?, połóż się obok, udawaj że też spisz, jak się kręci to niech się kręci, byleby nie wychodził z łóżka, wychodzi to bez słowa poprawiasz go tam gdzie ma leżeć i też się kładziesz. U mnie tak to funkcjonuje.
Nie chce się wymondrzac ale jak sobie wypracujemy z dziećmi coś wcześniej tak potem to owocuje. Moje starszaki od niepamiętnych czasów jak są już w łóżku to nie ma gadki, wychodzenia itp, wcześniej jest siku, piciu, czytanie, usypiaja przy kołysankach i lampce, najmłodsza też kładę w tym czasie co starszych.

Lalena ja biorę luteine, magnez, kwas foliowy i witaminy.

Nessi popieram w 100% rytuał, u mnie Często nawet w ciągu dnia są rytuały ;-)

Lilith planowalas 3? Fajnie ;-), ja w ciąży z 3 dziecku już myślałam o 4 ;-)

Wiem że nospe w ciąży można i lekarze też tak mówią ale w którejś ciąży lekarz doradzil nospe już w ostateczności lepiej magnez brać nawet na boleści brzucha w ciąży, ja biorę magnez 3x1 i jest ok, nospy nawet w domu nie mam hi.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry