Ivka jak do szkoły idą to wstają przed 7, w weekend też kolo 7, ale od 20 mam spokój, cała 3 kładę tak o 20, tak było od zawsze.
Emka moja najmłodsza Lilianna dziś drugi dzień w swoim łóżeczku i jest super, dzięki że pytasz ;-), wcześniej spała ze mną bo jeszcze tydzień temu cycolilismy się cały czas, ja ją usypiam u mnie na łóżku, zaśnie, czekam 10 minut i przenoszę ja.
A jak Ty Synka usypiasz?, połóż się obok, udawaj że też spisz, jak się kręci to niech się kręci, byleby nie wychodził z łóżka, wychodzi to bez słowa poprawiasz go tam gdzie ma leżeć i też się kładziesz. U mnie tak to funkcjonuje.
Nie chce się wymondrzac ale jak sobie wypracujemy z dziećmi coś wcześniej tak potem to owocuje. Moje starszaki od niepamiętnych czasów jak są już w łóżku to nie ma gadki, wychodzenia itp, wcześniej jest siku, piciu, czytanie, usypiaja przy kołysankach i lampce, najmłodsza też kładę w tym czasie co starszych.
Lalena ja biorę luteine, magnez, kwas foliowy i witaminy.
Nessi popieram w 100% rytuał, u mnie Często nawet w ciągu dnia są rytuały ;-)
Lilith planowalas 3? Fajnie ;-), ja w ciąży z 3 dziecku już myślałam o 4 ;-)
Wiem że nospe w ciąży można i lekarze też tak mówią ale w którejś ciąży lekarz doradzil nospe już w ostateczności lepiej magnez brać nawet na boleści brzucha w ciąży, ja biorę magnez 3x1 i jest ok, nospy nawet w domu nie mam hi.