Gaga swietne wieści!super, ze jest poprawa, cały czas trzymam kciuki za Sebastianka.
Karola smaruj kremem z lanolina, ja używałam na poczatku purelan z medeli. Wydaje mi sie, ze one musza sie zahartować. Mnie tez na poczatku bolały a teraz juz bolą pierwsze dwa pociągnięcia , a potem luzik.
Milagros a pasma śluzu w kupie macie? Moj syn był uczulony na mleko dlatego przez rok pił Nutramigen na recepte, a jak miał 1,5roku to mu przeszło. Bo tak naprawdę to nie jest typowa alergia tylko niedojrzałość układu pokarmowego dziecka, ktory to nie moze poradzić sobie z trawieniem białka. Nutramigen ma białko rozbite na bardzo drobniutkie cząsteczki i ma on za zadanie powoli przyzwyczajać układ pokarmowy dzieciątka aby funkcjonował prawidłowo.
Dla porównania moj syn przy tej alergii na mleko miał takie objawy: ulewał patologicznie - lało mu sie jednocześnie buzia i nosem jak z fontanny, albo chlustalo z niego jakby wymiotował. Do tego zmiany skórne takie okrągłe czerwone plamy, choc tych na szczescie nie było duzo, suchawa chropowata skora mimo kąpieli w emolientach i do tego duze ciągnące sie pasma śluzu w kupie.
Wszystko zaczelo sie mniej wiecej jak miał miesiac.
Drugi synus jak narazie nie wykazuje objaw alergii, troszkę śluzu w kupce ma ale niewiele.
My jesteśmy juz po badaniu słuchu, wyszło wzorcowo. Do świat musimy jeszcze zaliczyć okulistę, poradnie patologii noworodków i wcześniaków i szczepienie.
I juz nie śpię myśląc o tym szczepieniu, bo starszemu co chwila z nosa leci, młodemu tez cos tam w nosie gra, choc pediatra mowila ze odsłuchowo wszystki w porządku. Z pierwszym synem dopiero niedawno odetchnęłam jak zakończyliśmy szczepienia, a teraz znowu stres. [emoji16]
Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom