Basieńka ile twoje dziecię juz ma tygodni ? U mnie jakos Młoda wypracowała sobie rytm bo idzie spac góra 22.30 a wstaje 4-5 rano na cycka, i wtedy czasami sa cyrki z brzuszkiem ale zazwyczaj odkładam ja koło 6 rano i śpimy do 8-9.
Na początku kapalam ja co 2 dni ale wlasnie wtedy ona mi marudziła wieczorami. Postanowiłam zeby to weszło w krew i kapie ja codziennie. Czyli godzina zawsze 21 idziemy sie kapać, karmimy sie do oporu i 22-22.30 mała mi zasypia bez lulania. Rano wstaje, karmimy sie i do 13 -14 jest aktywna, wtedy ja nosze, karmie i wkładam do bujawki na troche zeby sama sie ogarnąć i zjeść. 13-14 jak zasypia to na śpiocha ja ubieram i idziemy na spacer na godzinę. Wracam koło 15-16 rozbieram ja delikatne i zostawiam w wózku i przeważnie spi do 17 i pózniej do 21 znow noszenie zabawianie bujawki itp.
Jeśli nie możesz poświecić w dzien za duzo czasu dziecku polecam chustę do noszenia tylko - dziecko zazwyczaj w niej spi i pózniej kozę byc problem w nocy jeśli masz maluszka który nie jest śpiochem. Moim zdaniem fajna sprawa to bujawka i karuzele na ten moment, pózniej można juz używać mat edukacyjnych i zabawek.