reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2016

Sorki ze mnie nie było ale musiałam odreagować ostatnie smutne wiadomości.

Dziś wstałam po 2 dniach leżenia i pojechaliśmy do Sopotu, na koncu mola zjedlismy paczki z czekolada.

Przesyłam zdjęcie obiecany ch juz dawno spodni leginsow z hm

I zamówiłam sobie poduszkę kojec dla kobiet w ciąży, dla mnie to było wybawienie w 1 ciąży. Teraz żałował am ze ja wywalilam. Ale ja mam małe mieszkanie i jak coś już zbędne to się pozbywam.

Załączniki

• received_10207885331045021.jpeg
    received_10207885331045021.jpeg
    128,9 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Keejti a nie masz żabki albo coś tego typu?

Netta Kosma? Ojej, mój mąż tak chciał nazwać naszego synka :-)

Keejti no czyli jest żabka :-) mnie też często ratuje jeśli chodzi o nagle zachcianki :p

Gosia czuje się teraz podobnie, a w dodatku synek po mnie skacze zamiast spać

Nic już ze mnie nie ma. Zjadam jeszcze kwaśne zielone jabłka i tyle, pewnie bardziej poczytam w przerwach..
Kisiel zrobilam ostatnio i wywalilam..okropny był.
Co do ciśnienia to ja normalnie mam wysokie, ostatnio tez było zawyżone a i tak są dni czy noce, ze ledwo mogę się pidniesc.
Kiedys juz rozmawialyscie o tym ale olalam temat bo było u mnie przeciwnie.. Teraz możecie wspomnieć co na zatwardzenie? Znam śliwki, miód z cytryna i prócz dużej ilości owoców i picia coś jeszcze?

Aob chodź póki co do dwoch, zawsze częściej maluszka możesz podgladnac póki co.

Hej. I ja coś napisze od siebie. Dzisiaj cały dzień mnie mdli nawet teraz masakra słaba jestem a na dodatek w nocy miałam biegunkę i godzinę na kiblu spędziłam. Podejrzewam sałatkę grecką. Wczoraj miałam kiepski humor i wszystko mnie zloscilo. Dziewczyny jak zwykle robicie smaki.

I książeczkę ciąży również mam dostałam na ostatniej wizycie

Gosia - Ja sie czuje zle od kilku dni.nie moge patrzec szczegolnie na mieso i wedliny;/ dzisiaj z ledwoscia zrobilam gyrosa. fakt zjesc zjadlam i mi smakowalo ale zapach mnie tak odrzucal,ze nie moglam wytrzymac. jak wyszlam na spacer to mi sie polepszylo a jak wrocilam to znowu glowa boli,kreci sie,mdlosci itd.
jedyne na co mam teraz ochote to na gofra z bita smietana i truskawkami i chyba jutro sie przejde do sklepu .
spac mi sie ciagle chce,nawet muzyki juz nie slucham,oczy mnie jakas bola od monitora.
dobrze,ze chociaz bol plecow przeszedl.. ale ponoc wszystko kiedys minie;p

slyszalam ,ze jak ma sie ochote na slodkie i na owoce to niby dziewczynka,tak?

ale nie jestem jakos bardzo wierzaca w tym temacie...

z reszta dla mnie nie ma roznicy ;) bede sie cieszyc tak samo.

Lilith ciepła woda z cytryna? Dobre jest termofor na brzuch ale w ciąży nie bardzo można. A w drodze wyjątku czopki dla dzieci ? Nie wiem czy dozwolone niestety... U mnie zawsze działał papieros i kawa. A teraz niestety. Ale kawa dalej trochę działa. Coś kiedyś słyszałam o majeranku ale nie pamiętam na co to. :x
A może mleko? Na mnie tez zawsze działa ale to przez to że nie toleruje laktozy. Nie wiem jak Ci pomoc A strasznie się z tym meczylam w pierwszej ciąży. Ostatnio też mnie zlapalo, wypilam Zielona herbatę, później kawę później mleko, wzięłam nospe i ruszyło...

Gosia niestety podobno to w ciąży normalne i trzeba po prostu na siebie uważać, pootwierac okna na maksa i poczekać :(

Katerineczka jaki kojec zamowilas? Tez mam w planach. Słyszałam że te z gąbki sa dobre bo się nie ugniataja tak ja poduszka.

Dominika może od fety?

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

reklama
Gosia - Ja sie czuje zle od kilku dni.nie moge patrzec szczegolnie na mieso i wedliny;/ dzisiaj z ledwoscia zrobilam gyrosa. fakt zjesc zjadlam i mi smakowalo ale zapach mnie tak odrzucal,ze nie moglam wytrzymac. jak wyszlam na spacer to mi sie polepszylo a jak wrocilam to znowu glowa boli,kreci sie,mdlosci itd.
jedyne na co mam teraz ochote to na gofra z bita smietana i truskawkami i chyba jutro sie przejde do sklepu .
spac mi sie ciagle chce,nawet muzyki juz nie slucham,oczy mnie jakas bola od monitora.
dobrze,ze chociaz bol plecow przeszedl.. ale ponoc wszystko kiedys minie;p

slyszalam ,ze jak ma sie ochote na slodkie i na owoce to niby dziewczynka,tak?

ale nie jestem jakos bardzo wierzaca w tym temacie...

z reszta dla mnie nie ma roznicy ;) bede sie cieszyc tak samo.
Też tak słyszałam. Ja wole kanapke z serem, pomidorem, albo z kiełbasą :D A za chwilę jem owoca ale coś czuje dziewczynkę :)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Do góry