reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja bym się nie sugerowala. W obu ciazach jadłam zmiennie, był okres słodkiego po czym fee potem okres mięsa, mcdonalda i pepsi, potem nabiał i tak zaliczalam. Co trymestr to tez inne ochoty.

Milagros pije wodę z cytryna i nic nie daje. Nie przelkne teraz nic mlecznego..feee a to by wxsumie pomogło bo ja zaś uczulona na to. Hihi u mnie też kawa i papieros działał najlepiej. Teraz wiadomo, fajki odpadają i od kawy tez mnie odrzuciło juz całkowicie chyba w 6 tc.. Nie zmusze się..
A te czopki to ciekawe hmm, nie pomyslalabym..

Śmieszne jest to, ze sama zawszemialam z tym problemy a nie wiem jak sobie teraz pomoc. No i na początku ciąży to ja biegunkę miałam..od 4 dni odwrotnie..

Nie chce nawet wiedzieć co by było, jakbym znowu zapachy czuła..to p,US tych zatok..jedyny..

Mega mi niedobrze..zaś leze z miska..

reklama
Lilith poczytaj o tych czopkach bo mi też ktoś o tym mówił. Bo strasznie się nauczyłam. Wodę najpierw prawie ze gorąca z cytryną pomaga ale tylko wypita na czczo ale to zemdli Cię jeszcze bardziej.
Co do mlecznych ja nie toleruje laktozy stąd biegunki i często wymioty A w smaku lubię mleczne rzeczy :)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Gosia - Ja sie czuje zle od kilku dni.nie moge patrzec szczegolnie na mieso i wedliny;/ dzisiaj z ledwoscia zrobilam gyrosa. fakt zjesc zjadlam i mi smakowalo ale zapach mnie tak odrzucal,ze nie moglam wytrzymac. jak wyszlam na spacer to mi sie polepszylo a jak wrocilam to znowu glowa boli,kreci sie,mdlosci itd.
jedyne na co mam teraz ochote to na gofra z bita smietana i truskawkami i chyba jutro sie przejde do sklepu .
spac mi sie ciagle chce,nawet muzyki juz nie slucham,oczy mnie jakas bola od monitora.
dobrze,ze chociaz bol plecow przeszedl.. ale ponoc wszystko kiedys minie;p

slyszalam ,ze jak ma sie ochote na slodkie i na owoce to niby dziewczynka,tak?

ale nie jestem jakos bardzo wierzaca w tym temacie...

z reszta dla mnie nie ma roznicy ;) bede sie cieszyc tak samo.
Ja mam nadzieje, ze u mnie to niczego zlego nie przepowiada.. Bo czulam sie normalnie i dobrze i nagle mnie tak wzielo, dzisiaj... A moja ciaza opozniona, przygody z usg... Dlatego tak troche sie tez zmartwilam, w sumie nigdy nie wiadomo co to moze oznaczac hehe ;)

f2w39jcgdz0az452.png

Dzień dobry ☺ ja juz dawno. Dzisiaj mam trochę spraw do pozalatwiania. Chce się też umówić do jakiejś doktor na NFZ. W sumie to dobry pomysł ☺
Czuje się w miarę ok. Mdłości lekkie mam i bóle brzucha ale przeszedł mi prawie całkiem ból piersi ☺
Poszłam na to zwolnienie jednak

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Witam wszystkie z rana .. mnie dziś obudziła praca jelit przez chwile myślałam że to dziecko ale przecież jest to niemożliwe na tym etapie nawet w kolejnych ciążach , i tak leżałam i się zastanawiałam , doszłam do wniosku ze to pewnie jelita ... zaraz czeka mnie wycieczka do sklepu po chleb bo poniosło mnie z nuttela :blink: Lilith umie co ciąża to gorzej , ale trzeba być dobrej myśli

Witaj agucha co ty wczoraj taka milczący byłaś

Marti też słyszałam, że słodkie to dziewczynka, ale kompletnie nie mialam na słodkie ochoty w ciąży z Zu i też nie mam teraz.

Czuję, że tam jest truga dziołcha. Nawet myślałam o imionach - Marianna Weronika.

Stwierdziłam, że ja najgorzej czuje się w nocy. Jak wstaje na siku to po prostu masakra. Na szczęście Zu budzi się tylko raz, przychodzi do nas i za chwilę zasypia.

Mąż pojechał. Zaczęła się dokładnie druga połowa jego stażu w Wawie. Na szczęście pogoda lepsza i więcej czasu na zewnątrz będziemy spędzać, a ona będzie szybciej padać.
M mówi, że kwiecień bedzie najgorszy, a potem już z górki.

Marti - ale mi narobiłaś ochoty na gofry! :-/ Ja tam zawsze miałam ochotę na słodkie w tamtej ciąży pochłaniałam mega ilości a mam synka :-)

Lilith czopki chyba można, mi dawali w szpitalu jak leżałam tylko to było na późniejszym etapie ciąży.

My juz od dawna na nogach :-)

reklama
Dzień dobry ☺ ja juz dawno. Dzisiaj mam trochę spraw do pozalatwiania. Chce się też umówić do jakiejś doktor na NFZ. W sumie to dobry pomysł ☺
Czuje się w miarę ok. Mdłości lekkie mam i bóle brzucha ale przeszedł mi prawie całkiem ból piersi ☺
Poszłam na to zwolnienie jednak

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Trzymam kciuki zeby sie udalo. I zeby termin byl ludzki. Ciekawa jestem hak2ue terminy sa na nfz... Daj znac [emoji3]
A ile masz tego zwolnienia?

Witam wszystkie z rana .. mnie dziś obudziła praca jelit przez chwile myślałam że to dziecko ale przecież jest to niemożliwe na tym etapie nawet w kolejnych ciążach , i tak leżałam i się zastanawiałam , doszłam do wniosku ze to pewnie jelita ... zaraz czeka mnie wycieczka do sklepu po chleb bo poniosło mnie z nuttela :blink: Lilith umie co ciąża to gorzej , ale trzeba być dobrej myśli

Witaj agucha co ty wczoraj taka milczący byłaś

Moje jelita tez sie dziwnie zachowuja. A dodatkowo czyje sie jakby mi przez noc wyrosly kule od kregli pod szyja :( boli...

Wczoraj i przedwczoraj duzo sie spacerowalam, bylismy na zamku w sobote a w niedziele w parku i na placu zabaw. Ogladalam fotki ze spaceru i jestem strasznie chuda ale jak sie najem to brzuch jak w 5 miesiacu. Wrzucam Wam zameczek [emoji3]

Tez kupilam nutelke... :)

Ostatnia edycja:
Do góry