reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2016

Milagros bardzo.. Temu też idę na ta fizjo..ostatnio się pogorszylo..
Myslalas nas tym tworzywem? Jako blat?

Te udka bym Ci podkradla, zdecydowalam juz ze u nas młode z młodą z koperkiem na gęsto.. I to udko fajnie by pasowało.. Z grilla elektrycznego mmm..
Nie moglam się zdecydować która kapustę zrobić..i czy z boczkiem czy bez oj..

Keejti no dość szybko..zależy ile ma do przemielenia, nic nie odczuwasz w srodku? Ze zmiela? Nie ważne czy z jedzeniem czy po, możesz i po czy w trakcie, kiedy chcesz. U mnie już 'rewolucje ' są po 2 godzinach.
Hihi to na pewno to?
Te naleśniki super ale z sosem muszą być jeszcze lepsze, takie zrobię tez.

reklama
Oj młodą kapustę bym zjadła. Dasz przepis? To może w tygodniu zrobię. Ty no nic nie czuje. Może takie uczucie jakbym się najadla. Zaraz Ci powiem jaki skład.

5ml zawiera 2.5g lactulosy cieklej

Cześć dziewczyny :) dzięki za kciuki!
My po badaniu, na szczęście udało się zrobić - młoda nie spała od 2:10 i była bardzo dzielna, tylko w samochodzie przysypiała, musiałam ciągle walić grzechotką o fotelik, żeby głośniej było, bo samo grzechotanie nie dawało rady... No i przysnęła na kilka minut chyba, jak zatrzymaliśmy się na chwilę tuż przed wjazdem na autostradę, bo mnie porządnie zemdliło:( Śpiąca była, ale od razu się obudziła, jak pani jej kabelki podłączała, potem zasypiała znowu 40 minut i znowu kabelki podłączane, wierciła się mocno, ale nie obudziła się.

Aob, takie badanie słuchu we śnie dlatego, że mała ma zwężone przewody słuchowe i do tego osłabione napięcie, więc chyba wszystko lub prawie wszystko wiotkie, nie tylko mięśnie, ale i chrząstki, no i to badanie przesiewowe, które robią po porodzie nie wyszło. W sierpniu mieliśmy to ABR we śnie i wynik był 30dB (norma to 20), teraz miała być kontrola, bo układ słuchowy dojrzewa jeszcze u takich małych dzieci i była szansa na poprawę, niestety wynik taki sam, ale lekarz mówi, że to tak niewielka różnica, że nie będzie przeszkadzało w rozwoju mowy (z bliska słyszy szept, z większej odległości już tylko głośniejsze dźwięki). Więc ogólnie nie jest źle, choć nie idealnie, ale cieszę się, że mamy to za sobą i że się nie pogorszyło, a widzimy sami, że dużo lepiej teraz reaguje na dźwięki niż kiedyś.

Ogólnie to dzień fatalny, bardzo zmęczona byłam, a nie potrafię spać w dzień - położyłam się po powrocie, ale po 30 min. wstałam, bo tylko się wkurzałam, że leżę i nie zasypiam. Obiad cały zwróciłam, łeb mi pękał.
Dziś nic nie robię - mąż zrobi jajecznicę, a na potem mam lody:)

Pterusińska, super, że udało się w końcu z tym zwolnieniem :)
Milagros, a może blat zbliżony do koloru zlewu?
Keejti, cierpliwa jesteś, powiedziałabym coś takiej ciotce ;)

Wstrzymują mu na 6 miesięcy :( i ma się leczyc po 6 miesiącach kolejne badania .... szef go przeniesie na inne stanowisko .
Piesek dostał antybiotyk w maści i poszedł wymaz do badaniA

Linka, masakra :( Ale skoro stan zdrowia jest taki, to moze lepiej, że tak się stało, niech zadba o siebie... Może za długo lekceważył swoje zdrowie i mogłoby się to źle skończyć... Całe szczęście, że szef go przenosi i nie straci pracy. Oby doszedł do siebie przez te pół roku.

Linka dobrze i niedobrze z tym prawkiem. Suma sumarum nie jest najgorzej bo. Ie straci pracy a zadba o swoje zdrowko. Moze to bedzie dla niego lekcja na przyszlosc aby nie lekcewazyc swojego stanu zdrowia...
I kciuki za pieska trzymam. Niech sie szybko kuruje

Milia tak to jest jak się do lekarza niechęć iść :)
Botwinka się na Targu pojawiła wiec dziś zupa botwinkowa z młodymi ziemniakami u mnie , ymm pycha .. kupiłam sobie koszulkę z mopsikami bo to moja mania i chyba już niezbyt dobrze wyglądam w rozmiarze s , brzuszek widoczny gołym okiem ;)

Princeseczka napewno go zmobilizuje juz był u szefa bo jego żona lakarzem rodzinnym jest i leki wykupił , a karę ma bo pracował 5 godzin dziennie bo jeździł i tylko trasę miał swoją zrobić a teraz 8 godzin będzie na magazynie za te same pieniądze ... wiecie co nie mowie na to nic olalam to , i jest przerażony i się pyta jak to możliwe ze spokojnie do tego podchodzę i ciągle przeprasza , powiedziałam ze i tak konsekwencje swojej głupoty poniesie wiec po co się stresować mam

Linka, najważniejsze, że się zmobilizował. Zdrówka również dla pieska :)

Mojemu mężowi ostatnio wyszedł stan przedcukrzycowy i za wysoki cholesterol, strasznie się zdenerwowałam. Ale widzę, że sam odstawił cukier (słodził 2 łyżeczki, a dużo herbat dziennie pił), choć wcześniej go przekonywałam, żeby przestał lub choć ograniczył do 1, no i stara się pilnować, co je. Wcześniej np. codziennie ser żółty i często majonez, ale też ogranicza już. Zobaczymy jak kolejne wyniki wyjdą...

Wróciłam z tych niby targów. Kupiłam Julkowi kubek antypoślizgowy taki otwarty żeby się uczył i pierdolki typu uszczelki itp. Drugi kubek gratis dostałam.

Oglądałam wózki i foteliki. Rabat niestety tylko przy zamówieniu dziś lub jutro a na juz nie mam kasy.
Oglądałam tego Baby joggera choć go znam i ten chicco Urban i mnie zainteresował

reklama
Hej dziewczyny. U nas dzisiaj dzien leniwca :) nic kompletnie mi sie nie chce. Jedyne co zrobilam to domowy pasztet do smarowania bez watrobki :) wyszedl pyyyyyyszny , jak ktoras lubi pasztety to dam przepis :)

Do góry