• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopadowe mamy 2016

Coś o sobie:) jestem mamą 13letniej corci. Na stare lata zachciało mi się Maleństwa. Jestem w 10/11 tyg ciąży. Pierwsza ciąża ty o katorga. Od 3 miesiąca szpital i podtrzymanie, urodziłam w 8 miesiącu. Córka urodziła się zdrowa, chociaż czasami ma odchyly od normy... hi hi w szpitalu przedawkowali mi fenoterol i nie mogłam mieć zupełnego znieczulenia. Podali mi taką dawkę, że tylko do połowy uda byłam znieczulenia, a reszta. Koszmar. Anestezjolog co mógł zrobić, tylko trzymać mnie za rękę. Musieli wykonać cc, reanimowali mnie i się udało. Teraz się boję jak to teraz będzie, ale o dziwo ciąża przebiega prawidłowo. Fajnie było tutaj dołączyć. Pozdrawiam Was bardzo cieplutko. Później uzupełnienie swoje dane:)

reklama
Diablicza śnił ci się demon lilu masakra ja lubie ż takie zeczy czytać o demona i magii .. chyba bym się przerazila strasznie ...

Co do spania noworodka umie było zawsze lozeczko w pokoju przy moim w dzień dziecko w łóżeczku od 22 mniej więcej brałam do łóżka swojego bo ja piersiową a wstawać co trochę w nocy do karmienia by mnie wykończyła ;) chyba że trzeba było przebrać to wtedy do luzeczka odkładalam ... ale przed 6 miesiącem juz tylko łóżeczko bo później niedawno się już rady dziecka nauczyć by samo spało ... moje to tak moja bliskość kochały ze zawsze były kombinacje i musiałam dzieciaka do łóżeczka bluzke swoją wkładać żeby czuły mój zapach

Hej dziewczynki :-)

Diabliczka strasznie wspolczuje snu... ja tez mialam dzisiaj koszmar... snilo mi sie ze ktos (jakis pijany facet)chcial mojej mamie reke zlamac na przystanku autobusowym. Tak specjalnie zlapal i zaczal wyginac a na jej twarzy malowalo sie straszne cierpienie. Zerwalam sie strasznie. Ja zawsze taki duzy stres z przestraszenie odczuwam w brzuchu niestety. Czuje wtedy lekki ucisk przez chwile. Nie wiem cos na zasadzie skurczu.

Linka moja tesciowa mlodszemu musiala dawac bluzke :-) juz nawet jak do szkoly chodzil to musial spac z jej bluzka :-)

Ania_nomi witaj :-)
Wspolczuje Ci przezyc zwiazanych z pierwsza ciaza. Pewnie to wiazalo sie nieustannym stresem:-( fajniutko ze zdecydowaliscie sie na jeszcze jedno dziecko:-) bedzie mial kto Ci pomagac przy maluchu:-D i coesze sie ze tym razem ciaza przebiega bez komplikacji:-) zycze Ci aby tak bylo do samej mety:-)

Diabliczka straszny sen.. Niestety w ciazy takie są.. Oby juz więcej aż takich nie było.. No i jak człowiek się wybudzic nie może..

Za to ja się Pochwale, pierwsza przespana nocą od czasu pozytywa.. Obudziłam się dopiero o 6!. Ledwo do WC doszłam z tym pecherzem.. Normalnie budzę się co 2 godziny.. Udało mi się od razu zasnac, synek wstal jak zwykle po 8 a i tak nie moglam się pozbierać..znowu zimno i dreszcze mi dokuczają ech..

Zbieram się do sklepu zaraz..

Katerineczka ten mis z bijacym serduszkiem to cos na zasadzie misia szumisia? Wlasnie sie zastanawiam nad takim misialkiem:-)

Musiałabym poczytać o tym szumisiu. Nasz to pluszowa zabawka a w brzuszku ma taki mechanizm ze jak dziecko się przebudzi i kwili to włącza się dźwięk który imituje bicie serca jakie słyszało dziecko w łonie matki

Link do: Schlaf-gut-Figuren | Sterntaler

Dominika ja też takie sny miewam ale nie aż tak udane hihi. Mam ogromną ochotę na sex.. Od dawna mimo mdłości.. Ale chcę wyczekac do prenatalnych, tak samo z mlodym było.. To mnie dodatkowo frustruje.

Co do Piska to trochę poczytałam o nich, my decydujemy się na takiego co ma bijące serduszko i od razu szumy. Dwa w jednym.
Jeszcze ten jest niezły:

Link do: Whisbear - Szumiący Miś, czyli jak odzyskać spokój - Mamy Gadżety

My chcemy tego o ile się nie rozmysle:

Link do: Prince Lionheart Back to Sleep Slumber Bunny

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry